Z lásky k pohybu

Z lásky k pohybu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490422/mid_z-lasky-k-pohybu-d7v-490422.png 4 18 5

Kniha Z lásky k pohybu propojuje mnoho faktorů z různorodých medicínských odvětví. Přináší komplexní pohled na zdraví člověka, a předává jej tak, že mu každý snadno porozumí. Laskavou formou ukazuje, jak spolu souvisí nejen jednotlivé části těla, ale i naše psychika, pohyb, nebo dokonce to, jak se oblékáme. Tyto principy si podle praktických návodů rovnou i vyzkoušíte a procítíte na vlastním těle. Až knihu dočtete, bude vám jasné, proč je péče o fyzické tělo tak důležitá pro šťastný život. Budete mít chuť s ní hned začít a zároveň budete vědět jak.... celý text

momo01
momo01
15.09.2023 3 z 5

Nemůžu se zbavit pocitu, že knihu autorka napsala z lásky k sobě a k mnoha slovům. A přitom to mohl být naprosto nadupaný e-book nebo brožura s doprovodem instruktážních videí.

i_vanička
i_vanička
05.09.2023 3 z 5

Nakonec jsem knihu dočetla, celkově mám ale pocit jako bych to všechno už četla. Bohužel na mě nevykoukly žádné překvapivé souvislosti o pohybu, psychice či zdraví, jak titul slibuje. Jiný názor jistě může mít někdo, kdo toto téma u sebe více méně otvírá. Nenechávaly mě v klidu přímočaré přislíbené zázraky (hlavně u jógy, čínskou medicínu tolik neznám), no vždy je možné, že i po těch letech ji stále nedostatečně správně praktikuji. Řešila jsem i často opakující se obsah, či příliš mnoho slov :) zdrobněliny částí lidského těla i mnohokráte zdůrazněné studium vysoké školy a pod. Cena - výkon podle mě tady není v rovnováze.
Umím si ale představit, že může zafungovat motivačně, jako dokořán otevřené dveře pro lidi, kteří z různých důvodů chtějí začít o sebe opravdu pečovat.


vercas945
vercas945
14.08.2022 5 z 5

Výborná kniha o souvislostech pohybového aparátu vlastně se vším :-) Zajímavé jsou i části o fyzioterapeutické nebo lékařské práci, příklady z praxe. Je zde spousta praktických ukázek, sekce vyzkoušejte sami na sobě a ke knize jsou i doplňkové webové stránky se spoustou dalších zajímavých článků, odkazů a samozřejmě i návodů na cvičení. Teď knihu a stránky projíždím znovu, protože poprvé jsem četla při rekonstrukci bytu a na cvičení už nebyly síly a vlastně ani místo :-)

Hobitka
Hobitka
28.06.2022 5 z 5

Ohromně zajímavá kniha. Plná souvislostí o lidském těle a mysli.
Všechno je vysvětlováno pečlivě a srozumitelně i pro naprosté laiky. Knihu provází krásné názorné ilustrace, a mé oblíbené sekce "Testujeme na vlastním těle" kde si popisovanou teorii rovnou vyzkoušíme.

Navíc je ke knize vytvořená i webová stránka s videi i články, které jednotlivé kapitoly rozvíjí dále do hloubky.

Vřele doporučuji :)

Cattaclysm
Cattaclysm
28.02.2022 5 z 5

Krásná a poučná kniha o tom, jak fuguje tělo a jak je propojené s psychikou. Nejvíc jsem ocenila konkrétní tipy na jednoduché cviky. Také se mi líbila sazba, barvy i krásné ilustrace, které ze čtení knihy dělají opravdový zážitek. Knihu jsem přečetla jedním dechem.

Štítky knihy

lidské tělo pohybová terapie

Autorovy další knížky

Markéta Strnadová
česká, 1984
2022  84%Z lásky k pohybu
2013  0%Škola vnitřního rozvoje

Kniha Z lásky k pohybu je v

Právě čtených7x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst29x
Chci si koupit29x