Z hercova zápisníku

Z hercova zápisníku https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33477/z-hercova-zapisniku-33477.jpg 4 11 3

Kniha obsahuje vzpomínky, články, proslovy, část korespondence a různé příležitostné literární projevy herce Karla Högera.

Přidat komentář

Kontryhelka
29.01.2021 5 z 5

Charakterní herec s nezapomenutelným hlasem, který k nám promlouval po mnoha generací v našich krásných Večerníčcích. Opravdu krásný hlas a elegantní herec.

Bobšule
29.01.2018 4 z 5

Kdo si nepřečetl slovo autora o knížce (jako například při prvním čtení já) bude trochu zaskočený tím, že nejde rozhodně o žádnou autobiografii. Kniha byla plánována ve zcela jiné podobě, ale Höger už nestihl napsat veškeré předpokládané texty,a by ji bylo možno vydat jako ucelené hercovo literární dílo. Kniha poprvé vyšla tedy až po jeho smrti, v roce 1977 a s jistými rozpaky, zda vůbec měla vyjít. Namísto souvislého textu ji tvoří nejrůznější úvahy, poselství a korespondence, které pokrývají nejrůznější období a témata. Není to patrně zcela ideální, je ovšem otázkou, zda by vytížený herec měl skutečně kdy čas dovést původně plánovanou knihu k finále. V každém případě publikace v této podobě ukazuje hercovu všestrannost a přitom k čtenáři promlouvá stále touž kultivovaností, noblesou a ušlechtilostí, kterou zná z Högerova hereckého projevu. Mimochodem, je téměř nemožné knihu číst a neslyšet ji v duchu jeho tolik charakteristickým, podmanivým hlasem a jeho roztomile měkkou moravštinou.


Ony
26.11.2012 4 z 5

Myslím, že redakce mohla být při sestavování knihy přísnější – z těch úryvků z různých periodik, kde Höger musel zamudrovat o všem od dámských módních doplňků po světový mír, jsem byla trochu rozpačitá. Nicméně tematika herectví naštěstí ve výboru převažuje a většina textů je zajímavá a příjemná.

Štítky knihy

životopisy, biografie čeští herci

Autorovy knížky

Karel Höger
česká, 1909 - 1977
1983  75%Z hercova zápisníku

Kniha Z hercova zápisníku je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Knihotéce22x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x