Z druhé strany

Z druhé strany https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171551/bmid_z-druhe-strany-171551.jpg 4 18 4

Sedm povídek z autorova raného období 1997–2009. Seznámíme se s mladíkem, jehož sousedka naplňuje rčení o lásce až za hrob. Přečteme si příběh o následcích aplikace neschváleného přípravku na hubení hmyzu. Společně s mladou ženou z vesnice zabloudíme v prašných uličkách velkoměsta a natrefíme na ne zcela typické měšťáky. Vyslechneme důrazné varování před proměnami okolní přírody. Zjistíme, že lidská zloba dokáže žít vlastním životem. Zúčastníme se rozhovoru dvou lidí o jednom znásilnění a jeho nesených následcích. Zjistíme, že dávný zločin vás může dohnat, v době a ze strany, z níž to nijak nečekáte.... celý text

Přidat komentář

Morbidus
23.06.2020 4 z 5

Znovu jsem si tuto sbírku po pár letech přečetl... a je to pořád stejně dobré. Odpovídající obálka knihy navodí tu správnou atmosféru. Poutavé zápletky, živé postavy. A co mě na tom těší nejvíce - takhle vyrovnaná kvalita jednotlivých příběhů (i když zase tolik jich zde není) se vidí v málokteré povídkové sbírce. Nebudu si tedy v tomto případě zbytečně způsobovat složité dilema výběrem nejméně a nejvíce oblíbené povídky. Ovšem abych jen nejásal - v některých příběhových pasážích stále jde trochu cítit nevypsanost (což je v autorské prvotině očekávatelné).
Na druhou stranu, ničemu to na kráse neubírá a potenciálního čtenáře tak zde čeká poctivý český horror.

minimonisek
14.09.2015 4 z 5

Super kniha hororových příběhů, jsem moc ráda, že jsem na ni narazila na internetu. Příběhy jsem měla přečtené tak rychle, až mě mrzelo, že jich kniha nemá víc. Doporučuji.


martinstefko
10.08.2014 4 z 5

V knize jsou věci, které se mi nelíbí, ale pokud budu hodnotit knihu celkově, musím říct, že na debut je to parádní. Navíc, jsou zde povídky z velkého rozmezí let, kdy je velmi pravděpodobné, že se Honza ještě vypíše a další sbírka, nových povídek, bude mnohem konzistentnější a ty slabší kusy, nebo slabší části některých povídek zde nebudou.
Docela se na další samostatnou knihu těším, protože některé povídky z poslední doby, které jsem mohl číst, jsou prostě dobré. Vzhledem k tomu, že Honza Vojtíšek je také jedním ze „sto českých Kingů“, patří k těm, kteří si ten titul skutečně zaslouží, protože jeho povídky dokážou strhnout a jeho postavy žijí. Snad v tomhle bude pokračovat a člověk mu sem tam odpustí i tu jednodušší zápletku. Nakonec i ta, která je dobře napsaná, baví.

Caelos
11.09.2013 4 z 5

Dostal jsem se z druhé strany? Nebo jsem se dostal na druhou stranu? Nebo jsem já něco dostal z druhé strany? Ty jo, to je těžké, chtěl jsem tuhle recenzi začít slovní hříčkou s názvem recenzované knížky, ale jak vidíte, nějak se mi to celé posralo. Ale co už, jsem holt takový roztomile roztržitý popleta, o důvod víc mít mě rád. Důležitější je to, že jsem knížku Z druhé strany dostal. Poštou. A to přímo od jejího autora, Honzy Vojtíška, který chtěl na oplátku recenzi. Samozřejmě na svou knihu, nechtěl poslat mou recenzi na Tetris. Ale to je asi jasné a to i přesto, že moje recenze na Tetris je fenomenální. A já mám pocit, že všechno co jsem napsal vůbec nedává smysl, což je samozřejmě naprosto v pořádku.
Z druhé strany je knižní prvotinou Honzy Vojtíška. Vydal ji u nakladatelství Nová forma, najdete v ní sedm krátkých, ale i dlouhých povídek, sedm černobílých ilustrací od Marina Slávika (kteréžto zdobí i obálku) a na zadní straně pak krátký životopis s fotkou autora. Tady není žádný problém, všechno je tak jak má být a sedí přesně jako legendární prdel na hrnec. Nesmím pak zapomenout, že obálka knihy a vůbec kniha celkově se mi vzhledově líbí. Jen bych možná knihu pojmenoval Fotografie, protože obálka k tomu vybízí. Název by to dobrý nebyl, ale obálka by se k tomu hodila.

Celou recenzi (jež zde být nemůže kvůli délkovému omezení najdete na http://www.caelos.estranky.cz/clanky/papirova/z-druhe-strany.html

Knihu můžete koupit na www.kniznieshop.cz
na emailu teresabanks@seznam.cz
či na aukro: http://aukro.cz/z-druhe-strany-h-vojtisek-horrorove-povidky-i3535206765.html
Nebo kontaktovat autora zde (eraserhead), či na jiných známých sociálních sítích. Nabízí prodej i přes aukro.