YOUCAT pre deti

YOUCAT pre deti https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432670/mid_youcat-pre-deti-5Gq-432670.jpg 5 5 1

Youcat pre deti je Katolícky katechizmus pre deti a rodičov, v ktorom je detským jazykom vysvetlená plnosť katolíckej viery tak, ako ju predkladá Katechizmus Katolíckej cirkvi. Toto pútavé dielo je spracované formou otázok a odpovedí. Pod nimi sa nachádzajú aj vysvetľujúce pasáže, aby deti ľahšie porozumeli textu. Na spodnej časti každej strany sa nachádza aj informácia pre rodičov a má byť akýmsi podnetom na rozhovor o viere medzi dospelým a dieťaťom. Moderne spracovaný katechizmus pre deti vo veku osem až dvanásť rokov sa pridal k ďalším hodnotným dielam zo série Youcat.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství , Pro děti a mládež

Vydáno: , Spolok svätého Vojtecha (SSV)
Originální název:

YOUCAT for Kids: Katolischer Katechismus für Kinder und Eltern , 2018


více info...

Přidat komentář

mirektrubak
08.03.2024 5 z 5

„Bůh nás miluje takové, jací jsme. Miluje nás ale až příliš na to, aby nás nechal být takové jací jsme.“
(sv. Terezie z Ávily)

Mám na edici YOUCAT dobré vzpomínky. Když jsem začínal vážně s katolickým křesťanstvím, tak mi jejich katechismus pro mladé dost pomohl, stejně jako knížečky připravující k biřmování a zpovědi (věkem jsem tehdy rozhodně už nebyl mládežník, ale dospělost víry nejspíš ještě odpovídala, navíc před Pánem jsme všichni věčně mladí, tak co). Když jsem teď četl verzi pro děti, tak se mi moje první katolické krůčky ve vzpomínkách úplně vrátily. :-)
Ale nemyslím si, že by moje kladné hodnocení bylo zapříčiněno pouze nostalgií. Zdá se mi, že tvůrci i zde odvedli dobrou práci v mnoha ohledech. Texty se zdají být tak akorát dlouhé, a tak akorát složité. Není to rozhodně jen pro mrňata. Jasně, pár teologických nepřesností jsem našel, třeba zařazení manželství mezi neopakovatelné svátosti nebo označení jáhna jako někoho, kdo usnadňuje práci kněze. Ale to jsou prkotiny, které jsem navíc nacházel proto, že jsem je aktivně hledal (pro zábavu a jako trénink své teologické průpravy, ne z nějakého hnidopišství :-).
No a pak ty obrázky! Obrázky jsou nejen vtipné a mile rošťácky rozverné, ale dost často se v nich povede vystihnout něco, co by se slovy popisovalo méně výstižně. Zvlášť v sekci o svátostech byl výtvarný doprovod vyloženě zdařilý!

„Tajemství štěstí spočívá v umění objevovat vlastní radost v radosti toho druhého“
(Georges Bernanos)