Y: Poslední z mužů 6 - Holky s holkama

Y: Poslední z mužů 6 - Holky s holkama https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117100/y-posledni-z-muzu-6-holky-s-holkama-117100.jpg 4 78 10

Y: Poslední z mužů série

< 6. díl >

Od neobjasněné Pohromy, která zabila všechny samce mužského pohlaví na zeměkouli, uplynulo už víc jak dva roky. Jediní dva, kdo přežili, amatérský iluzionista Yorick Brown a jeho opičák Ampersand, se společně s biochemičkou doktorkou Mannovou a tajnou vládní agentkou 355 dostali konečně do San Franciska. Zde se doktorce v její záložní laboratoři podařilo určit zdroj jejich imunity, který se nachází v Ampersandově těle, ten však vzápětí zmizel, když jej uloupila tajemná japonská nájemná bojovni…... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Y: The Last Man, Volume 6: Girl on Girl , 2005


více info...

Přidat komentář

trudoš
16.01.2022 4 z 5

Vyprávění tentokrát dostává úplně nové grády, uzavřený prostor přepravní lodi totiž dává netušené možnosti vztahům i zápletce. Dlužno říci, že Brian Vaughan rozehrává děj zase jinak než dosud, příběh navíc nekončí cliffhangerem, ale jasně definovaným směrem, přičemž opětovně předkládá zajímavá dilemata k zamyšlení. Zároveň dochází k nečekaným zvratům v trojúhelníku Yorick, 355 a dr. Mannová; třebaže mi přišlo, že jsou maličko nucené a ve svém důsledku až zbytečné. Prostě jen aby se ještě nějaký čas kalila voda. Nic to však nemění na faktu, že dr. Mannová je v tomhle čísle obzvláště vypečená.
Závěrečná epizoda je pak ve svém důsledku nepotřebná, protože toho příliš neprozradí, ale zase nepatrně hne linií s Beth, jež tak získává lehce mystický nádech. Otravný pro mě byl naopak návrat bojovnic z Mosadu, které jsem už považoval za vyřízené a tak jen doufám, že jejich první akcí nebude likvidace kosmonautky a jejího novorozence. Rád bych, aby se děj ještě chvilku vyhýbal zaběhnutým klišé.

ludek.n
14.05.2021 4 z 5

Kniha Holky s holkama otevírá druhou polovinu komiksové série Y: Poslední z mužů. Yorick Brown v první polovině cestoval do San Franciska, nyní se vydal s novým posláním do Japonska. Snad proto se kresby nově ujal Goran Sudžuka a kmenové výtvarnici Pii Guerrové nechal jen jeden sešit s názvem „Chlapec ztratí dívku“. Každopádně tato změna se nese v duchu populární hry „najdi deset rozdílů“, tedy pokud se vám to podaří… Scenárista Brian K. Vaughan rutinně vede příběh po přímočaré spojnici k cíli. Už žádná hluchá místa, žádné výplně, či přešlapování na místě. Zápletka má jiskru i dostatečnou dávku napětí. Vyprávění odsýpá bez zbytečného prodlení. Sudžuka jej doplňuje precizní kresbou, která drží fazónu i styl. Neexperimentuje, nenabízí laciné triky, ani se nesnaží být originální za každou cenu. Guerrová ve finálním sešitu je osobitě svá a nemám nic proti jejímu ztvárnění australského dobrodružství Yorickovy dívky Beth. Naopak, líbí se mi. Po pěti albech je asi každému jasné, že série Poslední z mužů není o velkých překvapeních, nenadálých dějových zvratech či výtvarné ekvilibristice. Tohle je poctivá práce v duchu nejlepších komiksových tradic.


Terva
08.11.2020 4 z 5

„Jednatřicet let
jsem prožila bez toho,
aby na mě někdo mířil zbraní.
Proč se mi to teď děje
každou posranou hodinu?!!“

Tento komiks je rozdělen na dvě části. Ta základní linie pokračuje čísly #32 až #35. Sešit #36 je jakousi samostatnou povídkou. A i když jí nakreslil Pia Guerra, nevytvořil tak lákavou kresbu, která se mu povedla v hlavní linii. Naopak, Goran Sudžuka, kreslíř, který se podílel v tomto svazku na základní linii příběhu se snažil a kresba se mu povedla. Kreslíři se vystřídali, a to vždy znamená nějaké změny. Z vlastní zkušenosti tuším, že to nebude změna, která by se mi líbila.

Citát: To mě poser! Ona má „Poslední eskortu“, 355! Na dvd!

V základní linii je spousta dobrodružství. Tentokrát si Yorick, Dr. Mannová a 355 zahrajou na piráty. Pár povedených hlášek, trocha lesbismu a jiné lásky. Navíc určité napětí, které vás nutí rozmyslet si, komu vlastně budete fandit a i když to všechno končí celkem špatně, jistě se těšíte na pokračování. Krom vložené povídky je tohle povedený svazek. Komentář k povídce najdete tam, kde vždycky.

Citát: Znáte ten fór? Je to dlouhý a tvrdý a útočí to zespodu?

B-artX
17.11.2019 5 z 5

Oproti minulým dílům, znatelně svižnější a napínavější díl. Příběh nenudí ani na chvilku a párkrát i dobře překvapí. Přenést děj na loď byl dobrý nápad, postavy na jiné prostředí zajímavě reagují a jejich chování je logické. Kresba je možná trošku slabší než v minulých dílech, ale i tak jsem spokojen.

jarynek
10.03.2019 5 z 5

Jeden z těch akčnějších dílů - oproti předchozím spíše konverzačním dílům, jsem si zde příběh více užíval. Nechybí ani několik překvapivých zvratů a některé nové či staronové postavy by mohly v následujícíh pokračováních sehrát důležitou roli.

3DD!3
28.10.2018 4 z 5

Pirátská odbočka. Na moři se toho děje mnohem více než na souši. Austrálie je blízko.

Disease
03.04.2018 4 z 5

Na to, že se celou dobu jenom plaví s bodu A do bodu B je to velmi zábavné.

Lenka.Vílka
13.02.2018 4 z 5

Jednodušší, odlehčené, akční. Ono se tady nic zase tak zásadního nestane, přesto jsem se bavila. Nebo si snad někdo myslel, že cesta bude probíhat tak, že si sednou, popijí čaj a vystoupí v Japonsku? Smála jsem se hodně. Po dvou dílech zpátky příjemná změna.

hroubek
04.02.2018 4 z 5

Zatím nejpřímočařejší díl ze série, a kupodivu to není vůbec na škodu. Po dvou posledních dílech, kde se hodně filozofovalo nad existencí, o životě, ztrátě a vykoupení, přichází díl, kde je to utlumeno. Tohle je menší akční jízda na moři, kde je ponorka, drsné ženy u kormidla, výbuchy a zajímavá pointa. Je to příjemné, a čte se to velmi dobře a postavy to zas posune o kus dál. Není to nejlepší díl, ale je velmi dobrý.

SuperFrankie
13.09.2014 5 z 5

Díl na vystřízlivění, ve kterém se dozvídáme, že ve světě ovládaném ženamy by nebylo všechno tak růžové, jak se nám snaží feministky namluvit.

Štítky knihy

komiksy Vertigo Comics postapokalyptické romány

Část díla

Autorovy další knížky

Brian K. Vaughan
americká, 1976
2015  88%Sága
2008  85%Y: Poslední z mužů 1 - Jako jeden muž
2016  91%Sága 2
2016  90%Sága 3
2010  84%Smečka z Bagdádu

Kniha Y: Poslední z mužů 6 - Holky s holkama je v

Přečtených93x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x