X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek

X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84030/x-men-prvni-trida-ne-84030.jpg 4 37 7

V současnosti je Xavierova škola pro nadanou mládež vzkvétající institucí, kde se nová generace mutantů učí používat své super-schopnosti. Nezkušení mutanti zde studují pod vedením skupiny ostřílených veteránů, kteří navíc školu chrání před hrozbami a zákeřnými útoky, pramenícími ze všeobecně rozšířené předpojatosti vůči mutantům. Tito X-Meni jsou dnes světoznámým týmem hrdinských zachránců – ale svého času to také byli jen nezkušení zelenáči, kteří studovali na Xavierově výběrové škole. Těchto prvních pět studentů – Cyclops, Iceman, Beast, Marvel Girl a Angel – vyšlapalo cestu všem těm, kteří měli přijít po nich. Byli první třídou X-Menů!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

X-Men: First Class: Tomorrow's Brightest , 2007


více info...

Přidat komentář

Delphín
09.03.2023 3 z 5

Docela fajn komiks. Cením výskyt několika dalších postav, jako třeba Thora, nebo Skrullů. Více dospělejší příběhy by ale tomuto kousku seděly rozhodně více..

ArkAngel
08.07.2022 2 z 5

První třída je epizodní záležitostí, která nijak nerozšiřuje bohaté universum X-Menů a Marvelu obecně. Byť je komiks kreslen moderním způsobem a nevypadá špatně, scénář se hodně blíží těm šedesátkovým, kdy se tvůrci zřejmě snažili tzv. zlatý věk uctít, ale bohužel to vzali za trochu špatný konec. Vtipy taky nejsou zrovna nejlepší a komiks hodně působí jako takové ty více dětské verze, které vycházely časopisecky a mnoho čtenářů se tak dříve k hrdinům i dostalo. Škoda, látka původního týmu nabízí velký potenciál, ale zde byl promrhán.


Cynical_Spawn
18.02.2021 2 z 5

X-Meni jsou moji Marvel oblíbenci, ale bohužel u tohoto komixu jsem se opravdu nudila. Měla jsem co dělat, abych knihu dočetla - přičemž jsem se od druhého příběhu do znovuotevření knihy už musela nutit.

Z osmi příběhů jsou čtivé pouze tři.
Kresba není úplně mým šálkem čaje, ale není ani nikterak příšerná - řekla bych asi kategorie: "nenadchne neurazí". Celkově je vše hrozně rychlé a o ničem. Pokaždé je člověk uveden do zmatečného děje dvěma počátečníma stránkama příběhu a pak už to jsou prakticky pouze nekonečné záběry putování nebo zápasení bez obsahu s triviálním happy-ending koncem (u kterých jsem si nejednou řekla, že kdyby si alespoň jednou pořádně vymysleli plán, tak celý souboj by se neodehrál neboť byl absolutně zbytečný).
Příběhy jedou v tomto formátu: rychlý úvod (max 2 stránky), začátek zmatečné bitvy protkaný pár tristními "vtipy", náhle geniální prozření spolu s ukončením souboje/vyřešení situace (cca 2-3 okna), ukončení příběhu (cca 1 stránka)

Na klidné spaní či krátké zabavení to postačí, ale žádnou hodnotu to člověku nepředá...

MrBaboon
14.08.2017 3 z 5

Spíše sbírka povídek ze světa mutantů. Nic převratného, spíše na zabavení při nudných nedělních odpolední. Škoda té stovky, kterou jsem za to dal. Měl jsem sáhnout spíš po Furym za stejnou cenu.
UPDATE: Po dočtení přidávám jednu hvězdu za poslední dva příběhy, které byly o něco lepší a ne tak přímočaré a jednoduché oproti ostatním.

Lenka.Vílka
07.12.2015 3 z 5

Příběhově jednoznačně hodnotné a dobré. Ale...ach ty barvy. Celkový designový kabátek mě navíc nezaujal.

bibi.r
25.12.2013 3 z 5

Takový zlatý střed. Ultimate X-men, co jsem zatím četla jsou lepší.

Lusa
25.01.2012 5 z 5

Myslím si, že je to velice povedené dílo, kresby jsou užasné a propracované.
Příběhy zajímavé a někdy i vtipné, hlavně Bobyho dodatky u toho se člověk docela pobaví :D
Určitě se těším na pokračování.

Štítky knihy

Marvel

Autoři knihy

Jeff Parker
americká, 1966

Kniha X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek je v

Přečtených50x
Doporučených1x
Knihotéce35x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x