Kráter

Kráter https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58766/bmid_krater-Jcr-58766.jpg 4 198 45

Wyman Ford série

< 3. díl >

Bývalý agent CIA Wyman Ford je vyslán na tajnou misi do Kambodže, kde má najít zdroj tajemných drahokamů, které podle všeho nepocházejí z naší planety. Pobřeží státu Maine rozzáří meteor a dvě kamarádky si půjčí rybářský člun a vypraví se hledat kráter po jeho dopadu v naději, že nalezený meteorit výhodně prodají na eBayi. Vědec v prestižním výzkumném ústavu objeví ve vesmíru nevysvětlitelný zdroj gama záření. Vzápětí je nalezen bez hlavy a disk s cennými daty mizí. Snímky z orbitální sondy NASA odhalí podivný stroj ukrytý v hlubokém kráteru na Deimosu, jednom z měsíců planety Mars. Vypadá to, že se zničehonic probudil k životu. Zbývá šedesát hodin a čas opravdu nečeká.... celý text

Romány Thrillery Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Impact , 2009


více info...

Přidat komentář

bekule
07.09.2023 4 z 5

3,5
Sice nedosahuje kvalit skvělého Údolí tyrannosaura, ale jako nenáročná dobrodružná četba proč ne. Pro mě velké plus že je příběh dělen do krátkých kapitol sledujících střídavě jednotlivé aktéry dobrodružství. Jen za tu "supermanku" Abby bych strhla dvě hvězdičky ta je tak nereálná až z toho bolí oči.

hnusák
04.05.2022 4 z 5

Mno, musím říci, že kniha je fakticky hodně čtivá, děj odsýpá pěkným kvapíkem, akcí je tu přehršel, no prostě kniha na pár odpoledních zastavení se sklenkou vínka. Až na pár supermanovských akcí v podání studentky se mne to celé docela líbilo a přispělo to k mému pěknému rozpoležení.


Arev122
21.03.2022 5 z 5

Napínavý skoro sci-fi román . Zajímavé téma s mimozemskou civilizací a detektivní zápletkou, děj byl čtivý , vtáhl do děje.

tomas3272
28.11.2021 4 z 5

Subjektivně to mělo hodně pomalý rozjezd, ale postupně to houstlo a posledních x desítek stran bylo super.

hankamol
09.03.2021 5 z 5

Ke konci hodně napínavé...

renefer
01.02.2021 5 z 5

To jsem si zase jednou dobře početla. Kniha má úplně všechno co od takového žánru očekávám. Až na supermanku Abey, která byla agent James Bond a Chuck Norris v jednom.

Dudu007
02.07.2019 4 z 5

Já jsem se bavil,zatím nejlepší kniha v sérii

VonDracek
20.05.2019 4 z 5

Pěkná napínavá kniha, dobře se četla. Byla to moje první kniha od autora, v knihkupectví mě prostě zaujala a tak jsem neřešila nějakou sérii. Nicméně to vůbec ničemu nevadí, příběh je naprosto samostatný.
Hodně mi to připomínalo jakoby napsaný film, plné napětí, docela akce, záhady... K tomu oblíbené i neoblíbené postavy, které se nakonec propletou. Překvapil mě samotný námět a hlavní myšlenka knihy...

Šnek86
09.03.2019 4 z 5

Charaktery postav skvěle vykreslené, sympatické hlavní hrdinky, nečekané zvraty, ukryté vesmírné zařízení...
Knížka byla fajn, četla se sama, správné napětí co se zase stane na další stránce.Jen jízdy po moři, si myslím, byly zbytečné zdlouhavé a nezáživné.Jinak jsem se bavil a pokračuji další knihou v sérii.

trudoš
27.01.2019 3 z 5

Motiv obřího asteroidu ohrožujícího život na Zemi, byl zpracován už mnohokrát. Douglas Preston však k tématu nepřistupuje klasickým stylem katastrofického románu, ale pustil se rovnou do sci-fi pracující s tématem mimozemských civilizací. Jeho kombinace moderního thrilleru, kde různé dějové linie postupně odhalují netušenou hrozbu, s dějovou osnovou jak ze Zlatého věku science fiction, může připadat čtenářům naivní, ovšem beze zbytku splňuje svůj účel oddechového čtiva.
Přestože autora považuji za jednoho z králů brakové dobrodružky, musím přiznat, že tentokrát měl slabší chvilku. Nejde ani o styl vyprávění či zápletku samotnou, ty se drží v jeho standardech, a čtenáře rozhodně nezklamou. Jen ten závěr, ve kterém člověk čeká velkolepé finále, se příliš nepovedl. Už přibližně na třísté straně paranoidně tušíte, že spisovatel nemá šanci román solidně zakončit, přesto doufáte. Marně. Kráter je tak krásný příklad toho, jak se věci bez pečlivého plánování mohou tvůrci lehce vymknout z rukou.

B4LU
13.12.2017 3 z 5

Rozporuplná záležitost. První tři čtvrtiny svižné příjemné čtení, u té poslední čtvrtiny jsem se už nevěřícně pochechtával. Hodně mi to připomnělo Dana Browna a jeho Pavučinu lží, ačkoli toto je poněkud více zaměřené na sci-fi - takže pokud hledáte nějakou příjemnou, nepříliš náročnou SF oddechovku, proč ne.

blaka165
07.02.2017 5 z 5

Napínavé od začátku do konce! Kniha se čte sama!

horvis
24.12.2016 5 z 5

The Best!

hankapimi
07.11.2016 2 z 5

První kniha od Prestona, nutno říct, že jsem se s ní musela trošku "poprat" a vydržet, být "tolerance sama" (jak s oblibou říkával pan Werich) ke dvěma mladým superhrdinkám, kterým všechno šlo jak po másle... Nejlepší z celé knihy byl nečekaný a zajímavě pořešený konec...

Insignitka
09.09.2016 3 z 5

Trochu zezačátku takové nijaké, ale trochu se to pak rozjede.

Elea
24.07.2016 4 z 5

Zajímavá kniha s váhavějším rozjezdem a hodně překvapivým závěrem,

Franc
24.03.2016 3 z 5

Kráter je bezesporu kniha, která se dobře čte. Autor zvolil zajímavé téma s poměrně překvapivým koncem. Děj od začátku nabere slušné tempo, z kterého do konce nesleví . To je plus, které musím knize přiznat. Menší mínus bych viděl u některých hlavních hrdinů, kteří přišli, viděli, vyřešili, neb jim vše hrálo na můj vkus až moc do karet.

Přečtení nelituji. Dostalo se mi akce, napětí, tajemna. Všeho ale v míře, kterou nabízí spousta jiných děl. Pokud chcete při čtení strávit pár večerů v napětí - ideální. Ale ve vší úctě k autorovi, na pustý ostrov bych si vzal jinou knihu.

lampernaqui
10.12.2015 3 z 5

Dobrá kniha, hodnocení něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Potěšil závěr, který se na posledních stranách povedl, klidně by se mohl dát pryč i epilog. Několik dějových linií se splete dohromady, zjistí se, že meteor není meteorem a začne pátrání po původu.

Mammoth
21.11.2015 5 z 5

Výborná kniha se zajímavým tématem. Velmi dobře se čte díky kratším kapitolám, které usnadňovali návaznost a pak spojení několika dějových linek. A vše umocnil velice promyšlený konec...

daniel3433
13.11.2015 4 z 5

Zajímavé čtení, ačkoliv na začátku poměrně zdlouhavá, tak se četla příjemně. Mám rád knihy, u kterých se můžu něco přiučit. :-) Docela mě pobavil naprosto nečekaný konec !