World of Warcraft: Šaman

World of Warcraft: Šaman https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493412/bmid_world-of-warcraft-saman-j37-493412.jpg 4 17 4

BLIZZARD ENTERTAINMENT hrdě představuje další zemí otřásající svazek ze série o povoláních ve World of Warcraft: Šaman! Zemětřesení. Ohně. Záplavy. Vichřice. Mezi azerothskými duchy elementů panuje chaos. Jedinou naději, jak jim zabránit, aby rozervali svět na kusy, představují šamani jako Muln Earthfury a ostatní členové utajovaného Zeměkruhu. Avšak když Mulnovy pokusy o ukonejšení elementů selže, chaotičtí duchové dál bez zábran pokračují ve svém řádění. Zeměkruhem se šíří pochybnosti a vyvstane znepokojující otázka: ztratili šamani svou schopnost rozmlouvat s elementy? Odpověď přichází v podobě příchodu Šotoy, tajuplného taurena, který ovládá elementy nikoli skrze uctivé prosby, nýbrž důraznými rozkazy. Jeho mocný druh šamanismu se selhávajícímu Zeměkruhu na první pohled jeví jako dar z nebes, avšak přijetí Šotoových způsobů by znamenalo vzdát se přesvědčení, která organizaci dlouhou dobu řídila. Zatímco se svět kolem nich hroutí, musí se Muln a Zeměkruh rozhodnout, zda je Šotoa hrdina… nebo kacíř. World of Warcraft: Šaman napsal Paul Benjamin (StarCraft: Frontline) a nakreslila Rocio Zucchiová (World of Warcraft: Rytíř smrti). Dílo prozkoumává bohatou tradici Zeměkruhu a stoické úsilí šamanů zklidnit vzpurné azerothské elementály – stejné pravěké síly, které sehrály zásadní roli v herním datadisku World of Warcraft: Cataclysm.... celý text

Přidat komentář

Atlantis
01.12.2022 2 z 5

Nudné, nepřehledné, podivně přeložené. WoW byl po několik let nedílnou součástí mého života a trošku jsem doufal, že by ve mne mohl Šaman zažehnout zase tu jiskru, že si jej chci pustit. Nestalo se. Kreslířce nejspíš nikdo neřekl, že je komiks černobílý, a tak do něj narvala tolik detailů, že se ze stránek stává nečitelný guláš. Příběh je jalový až k pláči a překlad? Ten asi někdo dostal za trest, protože jednou se jméno přeloží, jindy ne, někdy je krásně organicky, většinou šustí papírem. A tisková chyba už je mimochodem i rovnou v tiráži. Jsem moc rád, že jsem měl komiks jen půjčený.

Elegones
22.10.2022 2 z 5

Kvalitou velmi podobné s mangou Rytíř smrti. Kresba je zase často nepřehledná. Děj se odehrává těsně před Cataclysmem. Zápletka je strašně béčková a okamžitě zapomenete co jste četli.


KubaHanzelin
21.06.2022 3 z 5

Manga nemanga, s tak otřepanou zápletkou, která zahřeje u srdce svojí naivitou, která lehce rozšiřuje příběh Cataclysmu a vrací vás do do let, kdy pro spoustu lidí byl Warcraft celý život:)

t4rk
09.06.2022 4 z 5

Druhá z amerických mang vo svete Warcraftu ( ktore sa čitaju odpredu nie ako tradične mangy ) keď ešte Azeroth bol ten super svet ktorý mali všetci tak radi ;) Tento krát cela písaná o shamanoch - narozdiel od prveho dielu legends neobsahuje rôzne krátke príbehy na pokračovanie ale jeden ucelený naprieč celou knihou (nečakane kedže sa vola Shaman ) :-D .
Príbeh prelína minulosť a prítomnosť vtedy aktuálneho datadisku Cataclysm . Vizuálne mi prišiel tento diel prehladnejši / v prvom diely bol text sem-tam ťažšie čitateľný pri vykreslených stranách na pozadí sa to zlievalo .
Pre fanúšikov ďalší zaujímavý príbeh obohacujúci už tak veľký svet z pohľadu shamanov a spoločenstva earthen ring .
Pre ne - hráčov wowka ľahko pochopiteľný aj bez znalosti herneho sveta príbeh , ktorý je uzavretý takže nieje nutne čitať x desiatok ďalších dielov .
Snáď na "treti diel " kedže prvý bol zo serie Legends ( 5dielov ) druhy zo serie Class (3 diely ) nebudeme čakať ďalšieho polroka .

Autorovy knížky

Paul Benjamin
americká
2022  71%World of Warcraft: Šaman

Kniha World of Warcraft: Šaman je v

Přečtených21x
Knihotéce11x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x