Východní království

Východní království https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481279/bmid_putovani-azerothem-vychodni-kralovs-RMj-481279.jpg 4 24 8

Od blyštivých věží Silvermoonu přes sirnou horu Blackrock až k bílým kamenným zdím Stormwindu, Východní království jsou rozlehlá a plná divů. Každý kout majestátního kontinentu v sobě nese nespočet příběhů, pokladů a více než několik tajemství, která by si někteří přáli nechat spát. Sledujte, jak mistr špeh Mathias Shaw a kapitán Flynn Fairwind vyráží z pověření krále a jeho země na expedici po Východních královstvích, zaznamenávají tamní historii a katalogizují zbraně, brnění a nevýslovně mocné síly, kterými je tento širý kraj posetý. Putování Azerothem: Východní království pochází z pera autorky bestsellerů New York Times a spisovatelky Blizzard Entertainment, Christie Golden, a bude vaším prvním krokem na skutečně pozoruhodné cestě napříč oblíbenými zeměmi Azerothu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Encyklopedie

Vydáno: , Crew , Fantom Print
Originální název:

World of Warcraft: Exploring Azeroth: The Eastern Kingdoms , 2020


více info...

Přidat komentář

Imaginárium
12.12.2023 4 z 5

World of Warcraft je fenomén, ktorý ani mňa vďakabohu neminul. Hry obecne moc nehrám, ale mám slabosť pre tie, kde si príbeh viem doplniť knihami. Putovanie Azerothem je edícia, ktorá nás vedie po jednotlivých kontinentoch formou expedície, kde prechádzame jednotlivými územiami a máme možnosť dozvedieť sa detaily, ktoré nám v hre mohli uniknúť. Pôsobí vyslovene encyklopedicky a je plná nádherných ilustrácií. Problém som mala len s prekladmi, keďže hra je v angličtine, české názvy mi dali zabrať. Oceňujem dodatočné vysvetlivky s originálnym znením a chápem, že to ani iným spôsobom nie je možné spracovať. Kto má s tým tiež problém, odporúčam si kúpiť anglický originál.

Myslím, že doteraz vyšli v originále Eastern Kingdoms, Kalimdor, Northrend a Pandaria, v češtine len prvé dve. Sú nádherné a určite u mňa nebudú chýbať.

Turlogh
22.08.2022 4 z 5

Velmi zajímavé čtení pro fanoušky WoW, občas díky kapitánovým doprovodným poznámkám i vtipné. Howgh.


NemmamSlov
18.06.2022 3 z 5

"Zde samy dlí ty kosti poslední,
z nichž králů trůn a korun stíny ční.
Kdys silný, smělý, trollů zhouba byl,
ach, Torasi, jak štestí jsi pozbyl.
Teď mrchou jsem, v prach sám se obracím,
však pomni rad, jež věnčím žitím svým:
Ni muž, ni král, nežije večne - slož
vše, co k světu poutá tě, jak plášť brož:
svůj luk, svůj meč a korunu zrudlou,
tajností mé místo nich ti zbudou.
Pohřbi je, zapomeň, nech ztracené.
Ostatním světlo, mně jen pouhý šlem,
mou cestou nechoď: nebuď ostrovem."

Ďaľšie doplnkové čítanie, čo sa týka sveta Warcraftu. Bohužial, ak človek čítal kroniky nič nové sa nedozvie. 99% knihy bola preberaná, a musím dodať že lepšie, v troch predchádzajúcich kronikách. Je to skôr zamerané na príbehy dungeonov a raidov, prečo sa vlastne do nich hrdinovia v museli dostať a proti čomu tam bojovali. Skoro v každej oblasti sa snažia opísať to najzaujímavejšie. Samozrejme nie sú zabudnuté ani mestá, či už Aliancie, alebo Hordy. Každý fanúšik Warcraftu samozrejme túto knihu musí vlastniť. Autorka Golden sa to snažila písať v humornom podtóne, hlavne tie dodatky, čo sú v rôznych rámčekoch.

Ashi
27.04.2022 5 z 5

Souhlasím s ostatními komentáři. Krásně zpracované, pro mě jako wowkaře must have :)

Pája20
21.01.2022 4 z 5

Opravdu pěkné napsané jak odborně tak i se vtipem. nádherné kresby a bylo opravdu hezké se podívat na známá místa Ester Kingdom ale za mě mohli toho říct i víc jako fanoušek WOWKA mě příběh Azerotu zajímá víc a víc a chci vědět víc a víc a ikdyž jsem zpoustu ze zmíněnych lokací prošel bylo pěkné se o nich i něco přečíst a dozvědět se něco nového.

Claudius
03.01.2022 4 z 5

Krásná kniha, pevný papír, náčrtky a kresby. Kroniky jsou nicméně stále lepší, protože kde má tato kniha černobílá schémata, tam kroniky mají plnohodnotné barevné artworky.
Knihu nedoporučuji nikomu, kdo není v příběhu solidně kovaný, a to i v jeho novém vývoji. Znalost kronik je základ, a následně musíte vědět, co se stalo v Shadowlands. Tak například čas od času náš spymaster Shaw konstatuje, že se někdo stal členem Nekorunovaných, tak jsem si musel dohledat, co jsou sakra Nekorunovaní. A tak dál. Doplňky k lore jsou bohužel jen sporadické, čtenáři této knihy budou zpravidla už vědět, že existuje Ironforge a co je vevnitř, ale co už. Když čtvrtá kronika údajně nebude, berme, co je.
Nicméně je ze strany Blizzardu chytré, napsat to z pohledu postavy. Pokud jednoho dne zjistí, že cokoliv, co je v Putování Azerothem, se jim nehodí do krámu, tak můžou říct, že to spymaster prostě nevěděl, nepochopil nebo zatajil, a je to.

robin9739
15.12.2021 4 z 5

Na první pohled se jedná o vizuálně a technický úžasnou knihu. Obálka musí každého zaujmout hned na první pohled (já si jí hned zamiloval ). Kombinace tmavě modré a ve zlaté barvě vyvedeného zdobení a kaligrafie je naprosto perfektní. Kniha má pevnou vazbu, která je mohutná a velmi dobře se drží. Vysokou kvalitu mají i samotné stránky, ty jsou na dobrém papíru s vysokou gramáží. Za nás se bude určitě vyjímat v každé knihovně.

Příběh tu nehledejme. Hlavní protagonisté Mathias Shaw mistr špeh a kapitán Flynn Fairwind, cestují po východním Azerothu a formou deníkových zpráv zaznamenávají informace o tomto magickém kontinentě a provází nás touto knihou. Jedná se vlastně o knihu faktu z tohoto fikčního světa. Je to takový atlas a učebnice historie dohromady. Tento průvodce je psán zábavnou formou i přes velké množství ilustrací se čtenář při četbě nenudí. Sice fandové si listování tímto dílem užiju určitě o dost více.

KubaHanzelin
24.11.2021 4 z 5

Příjemné, místy i vtipné putování po jednom z kontinentů Azerothu, tentokrát z aliančního pohledu.
Jedná se o sice trochu zbytečné, ale hezky zpracované kousky lore ze světa Warcraftu, které jsou sice převážně známé, ale najde se i pár vyjímek o kterých jsem ani já (považuji se za poměrně znalého) neměl tušení. Je to vlastně takový zeměpis + dějepis dohromady vyprávěný jako zpráva vrchního špeha Mathiasa Shawa a jeho společníka kapitána Flynna Fairwinda pro krále Aliance.
Ale když se nad tím zamyslím, jedná se o naprosto zbytečný titul, který vám nahradí buď hraní samotné hry a čtení questů, nebo i překrásné a informacemi nabité kroniky Warcraftu..
Kousek pro sběratele, nic víc, nic míň:)

Štítky knihy

WarCraft

Autorovy další knížky

Christie Golden
americká, 1963
2010  87%Zrod Hordy
2010  78%Arthas: Zrod krále Lichů
2004  89%Vládce klanů
2011  80%Za temným portálem
2016  78%Durotan

Kniha Východní království je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce39x
Chystám se číst14x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x