Woody Allen – Hovory o filmu

Woody Allen – Hovory o filmu https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13229/woody-allen-13229.jpg 4 32 4

Hovory o filmu (1971–2007) Kniha rozhovorů s americkým filmovým režisérem, scenáristou, hercem a dramatikem Woody Allenem vznikala v letech 1971–2007 a obsahuje kapitoly o psaní, filmech, filmové režii a Allenově kariéře.

Žánr:
Literatura naučná , Umění

Vydáno: , Portál
Originální název:

Conversation with Woody Allen , 2006


více info...

Přidat komentář

Prubner
14.04.2021 3 z 5

Woodyho mám rád, jeho názory mě zajímají. Mám ale výhrady ke koncepci knihy, jednak si čtenář musí stále pamatovat, kdy byly jednotlivé rozhovory pořízeny, protože nejsou řazeny chronologicky, jednak se některé informace či názory během knihy často zbytečně opakují (někdy až do omrzení), chtělo by to proškrtat, pročistit. A překlad už zhodnotili moji předřečníci.

DennisMoore
19.10.2016 3 z 5

Špatný překlad už tepou dva předchozí komentáře a já bych k nim jen dodal, že mi vadilo používání názvu Erotická komedie noci svatojánské namísto rozšířenějšího Sexu noci svatojánské, že se mi vůbec dobře nečetla kapitola věnovaná střihu (pokud ovšem měla názorně přiblížit, jak otravná práce stříhání filmu je, povedlo se jí to dokonale) a kdykoliv jsem narazil na další zmínku o Match Pointu a na opakující se Allenovy výroky o tom, jak moc je s tím filmem spokojen, opravdu mě to přestávalo bavit. Přesto jde o zajímavý náhled do kuchyně jednoho z nejzajímavějších filmařů současnosti.


Pupa
09.07.2013 4 z 5

Souhlas s komentářem níže, dobrou knihu kazí převedení do češtiny, překladatelka ani redaktor se nepředvedli. Další, kdo rozhodně není žena, je Babe Ruth, dohledat to na internetu zabere asi tak vteřinu. Ale těch chyb je tam bezpočet.

Oophaga
28.08.2012 3 z 5

Škoda, že to Portál nesvěřil k převedení do češtiny někomu fundovanějšímu než Haně Loupové. Allenovým dvorním překladatelům Daně Hábové nebo Michaelu Žantovskému by se určitě nestalo, aby neznali děj jeho snímků (a tedy občas něco špatně interpretovali), nebo netušili, že Liam Neeson opravdu není žena. Vzhledem k tomu, že Eric Lax neřadí své texty chronologicky, dá se předpokládat, že počítá se čtenářem, který se ve Woodyho filmografii alespoň trochu vyzná - takový ale potom překladatelské chyby nepřehlédne. Autorovo tematické řazení rovněž upozorňuje na to, že Allen často formuluje tytéž myšlenky znovu (ač jinak), nebo se prostě opakuje. A takový rejstřík by taky neuškodil.

Štítky knihy

rozhovory režiséři Woody Allen

Autorovy další knížky

Eric Lax
americká, 1944
2008  81%Woody Allen – Hovory o filmu
2005  87%Plíseň v kabátě dr. Floreyho

Kniha Woody Allen – Hovory o filmu je v

Právě čtených2x
Přečtených35x
Doporučených3x
Knihotéce34x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x