Vůle

Vůle https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381378/bmid_vule-wYW-381378.jpg 4 30 9

Wonder Woman série

< 3. díl >

Wonder Woman odhalila svůj skutečný původ - že je dcerou královny Amazonek a Dia, krále bohů - a ihned dostává další drsnou lekci: že jí prakticky každý člen její nové rodiny jde po krku. Celý zástup Olympanů, počínaje žárlivou manželkou jejího otce, bohyní Hérou, a zdaleka nekonče jeho marnotratným synem Apollónem, by rád viděl mrtvou nejen Wonder Woman, ale také zcela nevinné, potenciálně všemocné nemluvně, které Zeus nedávno zplodil s lidskou ženou… Diana se záchrany dítěte – a své vlastní kůže – odhodlaně ujímá a volky nevolky přijímá spojenectví dosti nesourodé skupinky bohů a polobohů. Olympané však nejsou tím jediným panteonem, který se do honu zapojil – z hlubokého vesmíru přichází o život bezbranného dítěte usilovat největší válečník národu Nových bohů a v mrazivých pustinách Antarktidy se probouzí bůh toužící po srovnání velice dávných účtů. Wonder Woman musí prokázat svůj bojový um – ale nepřinutí ji okolnosti rozpoutat síly, které neovládne? Chraň bůh…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Iron , 2013


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
10.05.2023 3 z 5

No, tak nič. Po predchádzajúcej časti som začal mať pocit, že sa Azzarellova séria zlepšuje, ale žiaľ trojka sa opäť prepadla na úroveň jednotky: teda nie zlé, miestami zaujímavé, ale nečasto. Skôr spotrebiteľské a rutinné, než báječné a inovatívne. Prequelový úvod s Minotaurom príšerný, cítil som sa ako u detského komiksu a nie pri diele autora Hellblazera. Je fajn občas si pripomenúť, že zľutovanie nie je slabosť a zaslúži si úctu, ale toto je fakt ťažkopádne. Je super, že sa pohybujeme v súčasnosti, ktorej vládnu grécki bohovia v utajení (a scény z Antarktídy boli parádne), no Azzarello z toho temer nič pútavé nedokázal vydestilovať. Zmohol sa ledva na nudnú sériu akčných momentiek. Nanešťastie v trojke sa potvrdilo, že Wonder Woman je proste nezaujímavá postava, ktorá má po psychologickej stránke strašne málo čo ponúknuť. Čitateľovi napokon paradoxne neostáva nič iné, len sa spoliehať práve na čo najväčšiu prítomnosť akčných sekvencií, pretože mimo nich je to nuda. Skvelý je charizmatický Válka a keďže hneď nasledujúci diel je pomenovaný po ňom, tak sa teším a so sériou to nezdávam. Ak ma ale sklameš, Azzarello, hodím ťa do pekla a znemožním ti návrat späť!

fvalek
11.12.2022 5 z 5

Pokračování přesně navazuje a ukazuje následky Apollonova nástupu na trůn. Diana se snaží najít mimčo, což dělá trošku nudnější start, ale vše vyplňuje Héra, která vtipně poznává svět smrtelníků. Úvodní kapitola s minulostí Diany je příjemná a hezky ukazuje, že přestože jde o drsnější a temnější svět, Diana v sobě pořád má ty stejné kvality, které jsou pro ni tradiční. Asi se mi úplně nelíbí vyobrazení Války, ale co už. Hodně se ukazuje Prvorozený a u něj i další bohové, což je super, i když Poseidon popravdě taky dost zklamal.

Celkově je to adaptace hezky naplněná mytologií a vyrovnaně bojem i osobními problémy. Azzarellův příběh má kvalitní děj a zaujme. Má to v sobě kouzlo starých komiksů v moderním hávu. Navíc téma polobohů je velmi nosné a dá se s ním pěkně hrát. Všechny postavy jsou pěkně vypracované a mají své příběhy. Není to jako v Rebirthu, kde jednoho dne přijde Iason a řekne "Čau, jsme tvůj brácha oddělený při porodu a ode dneška tu budu". Navíc kresba je krásná, sice dost osobitá a netradiční, ale hodí se a je pro oko velmi příjemná. Jen moc zatím nechápu toho vesmířana, uvidíme dál. :D


georginaa
09.12.2021 5 z 5

Další díl nezkrotné Amazonky, bylo to akční, zábavné a naprosto nádherná ilustrace. Začínají se mi komiksy moc líbit.

trudoš
24.10.2021 4 z 5

Spokojenost, ovšem žádné velké překvapení. Oproti předchozím dvěma dílům tu Brian Azzarello jen prvoplánově přešlapuje na místě, a i když poslední stránky přinesou kýžený zvrat, v podstatě je to jen takové kopnutí do vosího hnízda a zběsilé mávání rukama přijde až příště. Pořád mě ale příběh ohromně baví, jak pro hezky koncipovanou mytologii, tak pro stylové postavy – především novodobí polobozi jsou uhrančiví. Ti zde tentokrát hrají nejvýznamnější roli, protože Wonder Woman je obchází a žádá o pomoc, přičemž s každým zvlášť se nejdřív musí popasovat, aby předvedla svou nadřazenost. V tomhle ohledu je otázkou, nakolik scenárista vařil z vody, a nakolik šlo o bezděčnou poctu klasickým příběhům. Trochu zmatek začínám mít pouze v proroctví, kolem kterého se všechno točí, stejně jako ohledně apokalyptického osudu nového dítěte (Prvorozený mi v tom udělal NHL). Mimo jiné oceňuji pochmurnou linku s Válkou, i když zavání maličko melodramatem – přesto se to ke zvoleným postavám perfektně hodí.

Kate18
01.03.2021 5 z 5

Na začátku je příběh o Dianině minulosti, která je velmi zajímavá. Diana má narozeniny a musí prokázat svou odvahu jako každá Amazonka. Po oslavě ji osloví muž, který se stane jejím učitelem a nakonec se díky němu utká s nebezpečným Minotaurem. Dál už pokračuje příběh z minula. Diana se ujala vyhnané Héry a dál se snaží získat Zolino dítě. Snaží se sehnat další spojence a přitom netuší, že na druhé straně světa se objevil někdo velmi mocný, kdo usiluje o trůn. Diana nakonec spojence sežene a s jedním nečekaným se vydá zachránit dítě z říše, kam ho ukryl jeho únosce.

ladyKristyn
27.07.2019 5 z 5

Další pokračování a vůbec to neubralo na kvalitě.

jarynek
23.12.2018 4 z 5

Pořád dobré a originální, WW mne v tomto runu skutečně baví. Azzarello do příběhu přidává další nové postavy a linie vyprávění, které mohou působit nadbytečně - kniha však končí dost otevřeně a tak se hůře hodnotí, zda některé části jsou opravdu navíc či jsou jen rozjezdem něčeho většího. Tak snad se v dohledné době dočkáme dalšího pokračování.

3DD!3
16.10.2018 5 z 5

Azzarelova Wonder Woman si drží svůj standard a ze sérií u nás vydávaných New 52 je rozhodně nejlepší. Postavy se vyvíjejí místy velice překvapujícím způsobem a některé nové charaktery jsou mile sexistické. Hlavním tahounem Vůle je tentokrát Válka, který vystupuje ze stínu a ukazuje nečekaně dobráckou povahu, když se pouští do tréningu utiskované amazonky, které přezdívají Hlíno. Zatím nejlepší kousek čistě o Wonder Woman co u nás vyšel.

B-artX
18.08.2018 4 z 5

Vůle je fajn. Nic náročného na přemýšlení. Děj odsýpá, ale za celý komiks se nic moc nestane. Spíše taková příjemná výpravná kecačka. Jako u minulých dilů se mi velmi líbilo provázání s mytologií. Kresba je stále stejně pěkná, taková svoje.

Co se mi nelíbí, tak přístup BB/artu. Vydávat knížku takto po roce je docela hloupý a cena 500 korun, za tak útlou knihu je moc. Svatej bazar.