Válka

Válka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431623/bmid_valka-2tC-431623.jpg 4 18 3

Wonder Woman série

< 4. díl >

Zeus, otec Wonder Woman, někam zmizel. Její rodina - tety a strýcové, bratry a sestry, bohové a polobohové - tvoří panteon nejmocnějších bytostí ve vesmíru. Chtějí usednout na Diův trůn a jsou pro to ochotni zničit kohokoliv, kdo jim bude stát v cestě, a to včetně Diova syna, který zatím ještě ani neumí mluvit, ale může v sobě může ukrývat moc k rozpoutání apokalypsy. Ale zatímco se Wonder Woman se svými několika málo zbývajícími přáteli snaží ochraňovat život svého nejmladšího bratříčka, na scéně se objevuje starší sourozenec. Bytost známá pouze jako Prvorozený strávila věčnost ve vyhnanství a její síla a vztek rostla s každým dalším tisíciletím. Nyní hodlá spálit na popel Zemi i Olymp, i kdyby to mělo znamenat, že z něho bude král mrtvé říše. Schyluje se k finální bitvě! Úspěšní autoři BRIAN AZZARELLO (JOKER, 100 NÁBOJŮ), CLIFF CHIANG (GREEN ARROW/BLACK CANARY) a GORAN SUDŽUKA (Y: POSLEDNÍ Z MUŽŮ) to naplno rozjíždí v příběhu WONDER WOMAN: VÁLKA (souhrnné vydání čísel 19-23), které přináší čtenáři dynamický srdceryvný mix akce a emocí, díky níž je WONDER WOMAN jedním z nejoceňovanějších komiksů současnosti!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

War , 2014


více info...

Přidat komentář

fvalek
18.12.2022 4 z 5

Další díl stále pokračuje pod taktovkou Azzarella a musím uznat, že to zkrátka umí. Příběh je svižný, zajímavý a akční. Musím tedy říct, že tentokrát je to více o boji a akci než o mytologii nebo osobních problémech, ale tak je to nějaké menší vyvrcholení před dalšími zápletkami. Nebo aspoň doufám, protože pokud to pro Prvorozeného takhle skončí, tak mě to moc nepotěší. Ten tam rozehrává nejen hru pomsty a smrti, ale i trochu politiky, i když mi to k němu nesedí a je to trošku škoda. Na chytrém záporákovi není nic špatného, ale tohle bylo až příliš jednoduše vypočítavé a ne nutné. Lépe to má podle mě rozehrané Apollón, ale nejlíp se k tomu postavil spíš Poseidón, u kterého mám problém snad jedině s jeho podobou, která je strašná a mohla být trošku méně typová a více božská. Škoda, že nevidíme víc z miminka, které vykazuje nějaké schopnosti, ale nijak se neprojevuje. Naopak Wonder Woman pravidelně strká nos do všeho, co se jí nemusí nutně týkat. Celkově pak trošku zbytečnost celá ta část s Novou Genezí. Souboj dobra se zlem očekávaný, co do konání tak do výsledku. Nepřekvapilo.

Popravdě vážně doufám, že tohle není finále a Prvorozený bude mít ještě hlavní slovo, protože jinak by to bylo zoufalé. Ostatně Diana má taky co dělat do dalších dílů. Je plus, že se v tomhle díle konečně nebáli výraznějších smrtí. Těším se na pokračování. :)

Kate18
04.03.2021 5 z 5

Prvorozený se snaží dostat do civilizace za pomoci své “zachránkyně”. Cestou je ale zarazí Poseidon, který má nabídku, kterou nemůžou odmítnout. Diana se pak v Londýně setká s Prvorozeným, který si nárokuje trůn. Myslí si, že on je dítětem z proroctví, ale co když se mýlí? Na scéně se ukáže celá Dianina parta včetně Oriona, který je vezme do Nové Genesis. A nakonec se strhne neskutečná bitva, do které významným dílem přispěje sám Válka.


3DD!3
06.04.2020 4 z 5

Velké finále se vším co k tomu patří. Dorazí i Válka a přinese s sebou všechny co nepadli v boji. Azzarello uspokojivě uzavírá některá témata a zároveň Wonder Woman povyšuje o další úroveň. Někdo tu práci dělat musí. potěší odbočka k Orionovi a jeho Nové Genesis.

Autorovy další knížky

Brian Azzarello
americká, 1962
2012  81%Joker
2006  85%Těžké časy
2020  76%Batman: Zatracení
2012  79%Dobré úmysly
2013  81%Popel a prach

Kniha Válka je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce15x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x