Witchblade Kompendium. Kniha 4

Witchblade Kompendium. Kniha 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481521/bmid_witchblade-kompendium-kniha-4-EXp-481521.jpg 5 6 1

Tajuplný svět Artefaktů série

< 4. díl >

Velkoformátová kniha o 640 stranách obsahuje dalších 25 dílů velmi úspěšné série Witchblade. Newyorská policejní vyšetřovatelka Sára Pezziniová se stává nositelkou tajuplného artefaktu zvaného Witchblade. Artefaktu, který má podobu smrtící a velmi mocné rukavice. Tato zbraň dokáže měnit svou strukturu, chránit svého nositele, a dokonce jej i léčit. Zároveň je prostředkem k udržení rovnováhy vesmíru. Witchblade si jako svého dalšího hostitele vybrala právě Sáru. Propůjčila jí nadpřirozené schopnosti, které Sára využívá v boji proti zlu, ale přitom i sama Witchblade má své vlastní záměry. A kromě toho, že Sára konečně poodhaluje tajemství původu svého čarodějného ostří, čeká ji mnoho zvratů: nechtěné pracovní přeřazení, nový parťák, úmrtí blízké osoby a také nečekaný zvrat, který změní její život navždy. Svazek obsahuje: - sešity 76–100 série Witchblade - 640 barevných stran - unikátní, nikdy nepublikovanou obálku - galerii bonusů - unikátní číslo výtisku - speciální stranu se jmény všech kupujících, kteří knihu zakoupili v předprodeji... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Witchblade Compendium , 2007


více info...

Přidat komentář

Terva
07.01.2022 5 z 5

„Myslel jsem,
že se tu bavíme o konci světa.
A jestli někdo zničí celej svět,
tak nemám kde bydlet.
Tak že to je i můj boj“.

Obsahuje příběhy Witchblade #76 až #100

Věděl jsem, do čeho jdu. Již čtvrtá kniha v sérii Witchblade by mě neměla překvapit. A přesto se tak, hned po rozbalení a očuchání, stalo. Úvodní strana k příběhu #76 je tak ...božská, že jsem se u ní na několik minut zasekl. Tak nádhernou symbiózu ženy a mimozemského stroje jsem už dlouho neviděl. Tak trochu mi to připomnělo tvorbu H.R.Gigera na příbězích Mutant. V galerii obálek na konci kolosální knihy, takových skvostů najdete víc.

Citát: Kde jsou ty starý dobrý časy, když se vraždilo v přízemí.

Řeší se tu několik brutálních vražd. Sára Pezziniová se pouští do vyšetřování. A to se značnou dávkou černého humoru. „Nevím, co je to za orgán na tom stropě, ale měli byste donést kýbl, protože za chvilku spadne“. Jenže, když se čtenář dozví, proč ta dotyčná osoba vraždí, úplně mu zatrne. Mě tedy rozhodně jo. A věřte, že všichni ti záporáci, kteří se v tomto svazku sejdo, mají své pádné důvody zabíjet. A okamžitě vyvstává obrovské dilema - komu vlastně fandit? Tvůrci to na vás prostě vybalí a milej čtenáři, teď si dělej co chceš.

Malá ochutnávka:
Pravda? Řeknu vám, co je pravda otče. Je mi 28 let, zbožňuju japonské jídlo, obzvlášť tempuru*. Dokážu donekonečna poslouchat Muddyho Waterse**. Za posledních deset let jsem zabila minimálně čtyřicet lidí, z toho třem jsem usekla hlavu. Moje oblíbená barva je zelená. A taky je pravda, že to chci zastavit. (* a ** na konci komentáře)

Tvůrci se rozhodli, že tato část příběhů bude prostě každého přinejmenším šokovat. Celestýna, hlavní záporačka z několika sešitů, je rozhodně zajímavou osobností. Ale reakce Witchblade na její osobu, no to mě podržte. Asi brnknu doktoru Freudovi! Navíc se v následujících sešitech objevuje další artefakt, předvídání budoucnosti, čarodějnoctví, duchové a mnoho nových skutků a věcí. Rozhodně jsem takovéto rozuzlení nečekal. Akce střídá akci, překvapení střídá překvapení. Strhující, šokující – paráda.

Citát: Kostel U svatýho Matěje je v plamenech, někdo asi příliš zahořel pro víru.

Jo a ještě něco. V některých příbězích se opět objevuje má nejoblíbenější postava. Patience alias Magdalena alias katolická verze terminátora. Je úplně k sežrání. Ale pozor, rozhodně s ní není žádná sranda. Je to hodně přísná sexy jeptiška. Těžko hádati, zda by dokázala čelit Witchblade, ale tahle sázka by byla nejednoznačná. Její kopí také lecos dokáže a k tomu má ještě pár mečů a kdoví čeho dalšího. Možná i na souboj dojde, ale to bude překvapení. Čím hlouběji jsem se do příběhů dostával, tím víc jsem byl překvapen možnostmi a způsoby zabíjení. Ale skoro vše bude vyřešeno. Pravda, někdy i dalším brutálním počinem, ale to k Sáře prostě patří. Pardon, k Witchblade.

Citát: Pachatele nebude těžké najít. Hledáme muže s brankářskou maskou a řetězovou pilou.

* Kousky zeleniny nebo masa smažené v jemném těstíčku. Tahle dobrota neodmyslitelně patří k japonské kuchyni.

** McKinley Morganfield (1913-1983) bluesový zpěvák.

Autoři knihy

Ron Marz
americká, 1959
Ian Edginton
britská, 1969
Troy Hickman
americká

Kniha Witchblade Kompendium. Kniha 4 je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x