Witchblade Kompendium. Kniha 1

Witchblade Kompendium. Kniha 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265573/bmid_witchblade-kompendium-1-265573.jpg 4 26 3

Tajuplný svět Artefaktů série

1. díl >

New Yorská policejní vyšetřovatelka Sara Pezziniová se stává nositelkou tajuplného artefaktu zvaného Witchblade. Artefaktu, který má podobu rukavice – smrtící a velmi mocné. Je zbraní schopnou měnit svou strukturu, chránit svého nositele a dokonce jej i léčit. Zároveň je prostředkem k udržení vesmírné rovnováhy. Witchblade si jako svého dalšího hostitele vybrala právě Saru. Propůjčila ji nadpřirozené schopnosti, které Sara využívá v boji proti zlu, ale i samotná Witchblade má své vlastní záměry.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Witchblade Compendium , 2006


více info...

Přidat komentář

Popculture
04.05.2019 4 z 5

Je tedy pravda, že počátky detektivky Sáry Pezziniové jsou spíš zmatečné a nález Witchblade to ještě zhorší, ale pak se děj ustálí a hned má čtenář cíl. Scénář se uklidní a můžeme sledovat činy a cestu této příjemné vyšetřovatelky. Přidejte perfektní až magickou kresbu, velikost knihy v počtu sešitů a máte velmi povedený příběh. Tohle jsem si užíval a vynaložil jsem peníze na druhou knihu.

Terva
01.01.2018 4 z 5

Jsem světlo,
jsem anděl smrti,
jsem síla, jsem volná,
jsem....nepříčetná!

Tak tohle jsem si opravdu dlouho vychutnával. Dokonce jsem některé pasáže prohlédl několikrát. Ano, prohlédl, scénář není tak složitý jako spíš zmatečný. Zvláště krásné jsou dvojstránkové kresby, to je nádhera. Tohle, jako celek je prostě mistrovské a umělecké dílo.

Co se týče scénáře, skoro všude trochu hapruje. Witchlabe je nám přestavena jako majetek jednoho podnikatele, ale už nikdo nevysvětluje, kde on ji vzal. Určitě to později bude řečeno, ale já to chtěl vědět hned.
I v dalších sešitech se najde pár nesrovnalostí a oslích můstků, ale to se dá přehlédnout.
Nejhorší je to pak ve třetí fázi knihy nazvané Vítězná. Tady mi to připadalo jako pořádný chaos. Tvůrci neustále přeskakují, nic není doděláno, spěch a zmatek je cítit na každí straně. Tahle část pro mě byla obrovským zklamáním. Nejhorší a nejvíce odfláknutý je sešit #024. Příšerná, nelibá kresba a i obsahově to opět hapruje.

Citát: Začínáš bejt nezodpovědná, a to mě děsí.

Je to trochu nespravedlivé, ale každý sešit tohoto kompendia by měl být na Databázi knih vepsán jako samostatná kniha. Když vycházely tyto sešity samostatně, měl každý z nich svůj ISBN kód. Tím, že jsou svázány do jednoho svazku se z nich stala jen jedna kniha. Ale i tak jsou příběhy rozděleny do tří samostatných povídek cca po osmi sešitech.



…......................................Počátek **** Witchblade #001 - #008

Malá ochutnávka:
Cítila jsem to na sobě jako nějakou ochranou skořepinu. Divný je, že jsem taky cítila, že je to tak dobře, a nechtěla jsem se vzbudit, protože to byl tak příjemnej pocit....pocit bezpečí.

….....................................Odhalení ***** Witchblade #009 - #017

Malá ochutnávka:
…..až bude po všem, nikdo nezjistí, jak se v té helmě tváří. Nikdo nebude schopen rozpoznat, co jsou slzy a co směs krve a kostí. Svým způsobem si přeje, aby pocítili jeho smutek.....

…....................................Vítězná *** Witchblade #018 - #025

Malá ochutnávka:
To, co měl na práci detektiva z oddělení vražd rád, bylo koumat nad tím, jakým způsobem byli ti lidi zavražděný, a chytat vrahy..., ne se dívat na mrtvoly na stole v márnici.


Nelenil jsem a všechny tři jsem zaznamenal do sekce POVÍDKY u této knihy, ke všem jsem napsal obsah, přidal komentář, nějakou tu ochutnávku, citátek a vše samostatně ohodnotil.

Zajímavost:
Sara Pezziniová má ve svém bytě plakát s Michaelem Madsenem z filmu Reservoi dogs (Gaubeři), který natočil Quentin Tarantino.

Velmi povedená kniha, co se týče kresby, velmi zmatená kniha co se týče obsahů. Už mám doma Kompendium knihu 2 a tak se toho trochu bojím. Protože upřímně, i ta kresba v některých sešitech není moc kvalitní.

Váhal jsem mezi třemi nebo čtyřmi hvězdami. Nakonec dávám čtyři a to jen proto, že vše je v jednom svazku a jako celek je to prostě nádherné.

Na konci knihy je ještě vloženo několik kreseb alternativních a jiných obálek.
Pak následuje podrobný rozpis všech tvůrců u každého sešitu samostatně.

Citát: Pochváleno budiž pošťouchnutí.

Přidal jsem dvě zajímavosti a několik citátů jsem vložil Davidu Wohlovi do profilu.
David Wohl je jediný scénárista, který se podílel na všech sešitech.


Hadati
14.12.2016 3 z 5

Tento obrovský komiks je vytištěn na kvalitním papíře, v A3 formátu a na 600 stranách rozdělených do 25 sešitů. Grafické provedení je velmi detailní a hlavní postavy, ať už jsou to muži či ženy, klaďasové či záporáci, jsou téměř všichni adepty na královnu či krále krásy. Problémem je, že ne vždy jste schopni podle obličeje bezpečně odlišit jednotlivé postavy, protože obličejové rysy postav bývají často identické nebo velmi podobné.
Přestože hlavní hrdinka získá rukavice, které jí dávají nadpřirozené schopnosti již od prvního sešitu, po dlouhou dobu bojuje s tím, aby tento artefakt ovládla, namísto toho, aby artefakt ovládal ji. Příběh je však občas trochu nepřehledný, kdy se zamýšlíte nad tím, jak to autoři vlastně mysleli. Nepřehlednost příběhu pak ještě zhoršuje to, že část příběhu se odvíjí v jiném komiksu - Darkness, jehož hlavní představitel se ve Witchblade v několika sešitech objeví jako významnější postava. Dost mě mrzí i to, že se komiks nevěnuje tomu, kde některé postavy získaly své nadpřirozené schopnosti. Dost možná je to však z toho důvodu, že vydavatelé nepředpokládají, že by si takto objemné komiksy kupoval někdo, kdo danou sérii a jeho svět nezná. Nedá se upřít, že se jedná o kvalitní provedení, přestože nejsem příznivcem komiksů, které by se daly použít jako vražedná zbraň.

Štítky knihy

komiksy dark fantasy

Kniha Witchblade Kompendium. Kniha 1 je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce37x
Chystám se číst17x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x