Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 1-3

Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 1-3 https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145194/bmid_witch-komiks-1-3-NGU-145194.jpg 5 74 20

Poslechněte si příběh..... .....příběh o začátku věků.Kdysi před dávnými časy,kdy svět byl ještě mladý,žili duchové i tvorové pod jedním nebem.Existoval jen jeden Svět,jedna velká říše ovládaná harmonií přírody.Jednoho dne však do království proniklo Zlo a zabydlelo se v srdci duchů i tvorů.Jediný Svět se roztříštil na mnoho kousků.Říše se rozdělila na ty,kteří si přáli klid a ty,kteří chtěli ovládat druhé a páchat zlo.Na ochranu a obranu dobra ve Světě byla vytvořena uprostřed nekonečna mohutná pevnost Kondrakar,Tam bdí Bratrstvo nejmocnějších duchů a kouzelných tvorů.Nejvyšší z nich je Věštec.Jeho moudrost je velmi potřebná,neboť čas od času je síla Kondrakaru to jediné,co brání Zlu proniknout tam,kde nemá místo. V těchto neklidných dobách hledá Kondrakar své Strážce na těch nejneobvyklejších místech.V Heatherfieldu,například.V jinak úplně obyčejném městečku,kde žije pět obyčejných dívek.Irma,Jejimž živlem je Voda.Taranee,která ovládá Oheň.Cornelia,Vládnoucí silám Země.Hay Lin,s lehkostí a volností Vzduchu.A Will,která hlídá Srdce Kondrakaru,zvláštní křišťálový šperk,v němž se setkávají všechny živly přírody a společně vytvářejí čistou,nezměrnou energii. Dohromady jsou W.I.T.C.H. - pět mladých strážkyň Kondrakaru.Svět je potřebuje. V tomto svazku najdete první tři příběhy - Halloween,Dvanáct Portálů a Jiná dimenze.... celý text

Přidat komentář

cestina_s_linus
04.01.2024 5 z 5

Jedno slovo - nostalgie.

Je to už sice nějaký pátek, co jsem si v knihovně půjčovala časopisy o této partě holek a musím říct, že jsem toho dost pozapomněla... bylo příjemné se do příběhu strážkyň dostat znovu.
Myslím si, že kniha je nejen pro mladší čtenáře, ale i pro nás (dinosaury), kteří s W.I.T.C.H. vyrůstali. Už teď se těším, až se dostanu k pokračování!

JointlieKat94
31.12.2023 4 z 5

Už jsem málem zapomněla na to, jak jsem to jako malá holka žrala! Nejvíc jsem si oblíbila Will, jak jinak?! :D těším se na další díl (řeknu si mamince k narozkám!).

Ty ilustrace naprosto povedené, krásné. Fakt skvělá vzpomínka!


Edona
29.11.2023 4 z 5

Komiks jsem si přečetla z nostalgie a rozhodně nezklamal. Kde jsou ty časy, kdy mi mamka časopis kupovala. :-) Doporučuji nejenom nám "starým čtenářkám". Teď můžeme komiks předat našim dětem.

SladkaK
26.06.2023 4 z 5

K třicátinám jsem si nostalgicky pořídila komiks, který jsem hltala v pubertě. Ilustrace jsou vážně moc krásné, jejich prohlížení mě hřálo na duši.

nela3812
28.03.2023 5 z 5

Jsem velmi ráda, že opět vychází tyto svazky a upřímně doufám, že nakladatelství nezůstane u druhého, ale vydá také všechny ostatní! Doma mám opravdu velkou sbírku časopisu, které mi v dětství kupovala mamka a ještě větší sbírku dárku, které k tomu často patřili. Milovala jsem i seriál, samostatné knihy a neuniklo mi žádné speciální vydání. Právě proto je toto, stejně jako pro mnoho dalších čtenářů, krásný návrat do dětských let.

Nakladatelství si se zpracováním dalo záležet. Doplnilo několik odkazů na předchozí díly, korekce je až na jednu jedinou chybu v celém svazku výborná, kvalita dechberoucí a barvy jakbysmet.

Doufam, ze si tato parta nejde fanoušky i u dalších generaci!

LadyCharlene
25.03.2023 4 z 5

Nemohla jsem uvěřit vlastním očím, když jsem viděla, že tuhle "zkamenělinu" Egmont zase vyhrabal a dovolil nám, "třicátnicím" prožít opět ty sladké roky dospívání... No, samozřejmě, že jsem si to musela hned koupit a netrpělivě čekám na zbytek série. Časopisy jsem milovala, na seriál jsem vstávala poctivě každý víkend, a ta moje byla Cornelie. :)
Během čtení jsem se bavila, ale byla jsem i napjatá, trošku "hororu" v tom bylo taky. Ilustrace jsou překrásné, dynamické, harmonie barev - propracovaná. Ale objektivně mohu říct, že tak, jak jsem "slyšela" Death Note, tady bohužel... stále to byl jen příběh na papíře. Proto jsem strhla hvězdičku, také mi děj přišel moc uspěchaný, stručný. I když z pochopitelných důvodů, ale je to škoda a trošičku rušivé. Jako oddechovku ale rozhodně doporučuji. Za exkurzi do dětství jsou 4 hvězdičky myslím adekvátní.

Anoell
26.12.2022 3 z 5

Ani u mě tomu není jinak. Sonda do dětství. Tenkrát jsem sledovala seriál a sbírala časopisy, přímo tento komiks je pro mě tedy "novinkou". Už to nehltám tak jako v dětství, přesto je to hezké nostalgické čtení. Jen škoda, že je vše tak strašně uspěchané. Musím ale pochválit krásné ilustrace. A obecně o celém příběhu W.I.T.C.H. si myslím, že kdyby byly hlavní hrdinky trochu zestárnuly a příběh přitvrdil a potemnil, mohlo by z toho být i dobré fantasy pro starší.

Kate3003
24.11.2022 4 z 5

Tak tohle je čistá nostalgie. Na základní škole jsem si kupovala časopisy Witch, které obsahovali komiksový příběh o pěti dívkách, které se stali strážkyněmi Kondrakaru. Zároveň u každého dílu byl malý dáreček. Když mi nějaký utekl běžela jsem do antikvariátu kde se dali sehnat skoro vždy. Takže když jsem zahlédla tohle vydání řekla jsem si, že ho musím mít. Sice už příběh neprožívám tak jako ve 12, ale přesto má stále svoje kouzlo. Dnes mi některé části přijdou trochu nedokončené, ale chápu že do několika stránkového časopisu se prostě nejde více rozepsat. Čtení jsem si po letech znovu užila a pokud vyjdou další rozhodně budou mít místo v mé knihovně.

MoireDeTardis
21.09.2022 3 z 5

Příjemná vzpomínka na dětství. Překlad působí občas trochu strojeně. Grafika pěkná a zajímavá, škoda že příběhy jsou vyprávěny dost povrchně. Je to taková hezká naivní dětská knížka a v tomhle ohledu určitě splňuje všechny náležitosti. Jako malá jsem Witch milovala, bylo fajn se k tomu zase vrátit :)

Kat9
16.08.2022 5 z 5

Naprostá klasika a nostalgie, kterou prostě nelze nemilovat. W.I.T.C.H. forever!

AlčaH
15.08.2022 5 z 5

Když jsem uviděla na pultech tento komiks, hned jsem věděla, že si ho musím pořídit. :) Nejvíce v tom samozřejmě hrála roli nostalgie, protože jsem s časopisem W.I.T.C.H. vyrůstala a nemohla se dočkat každého dalšího čísla. Dodnes si pamatuju, jak jsem si koupila úplně první časák a zamilovala se do všech postav, přála si umět dělat triky s vodou a všude hrdě nosila Srdce Kondrakaru. :)

I dnes (po hodně dlouhé době) se mi ale komiks líbil - má nádhernou barevnou kresbu i napínavý příběh plný kouzel, přátelství a nečekaných soubojů. Tedy věcí, které jsou nadčasové a potěší děti i dospěláky. :) Svět, ve kterém se příběh odehrává, je originální, postavy jsou různorodé a každý si brzy najde svého oblíbence. Je to prostě dobrý fantasy příběh, který si bez problémů užijí všechny věkové kategorie čtenářů. :) Já jsem se u čtení bavila, užila jsem si ho a strašně rychle mi to uteklo...

Už nějakou dobu zoufale sháním pokračování, protože první tři příběhy prostě nestačí a já chci víc! Zatím jsem nebyla úspěšná, ale... podle komentářů níže to vypadá, že komiksy vycházejí nově, a brzy se snad tedy dočkáme dalších dílů v novém vydání! :)

lapetitedeny
28.07.2022 4 z 5

Pokud jste na W.I.T.C.H. vyrostli, tenhle komiks vás dokáže na chvíli vrátit do dětství a to je neskutečnej pocit. A díky novýmu vydání se dá navíc konečně zase bez problémů sehnat. :D

Místy je příběh trochu rychlej a některý události by si zasloužily víc prostoru, to ale bude důsledek toho, že původně vycházel v časopisech. Jinak je to ale naprosto famózní, plné napětí, akce, přátelství, humoru a pro spoustu z nás i nostalgie - prostě všeho, co si člověk může přát.

Postavy jsou skvělá a různorodá směsice, takže si každý bez problémů dokáže najít svou oblíbenou (u mě se nic nezměnilo, pořád je to Will). Navíc jsem si neskutečně užívala i tu vizuální podobu. Ilustrace jsou překrásný, září všemi barvami... Je to pastva pro oči.

Ať už je vám 10 nebo 20, W.I.T.C.H. jsou prostě pecka a stojí za to. Já už se strašně moc těším na pokračování!
----
Kniha mi byla poskytnuta na recenzi společností Albatros Media.

Listy
20.07.2022 5 z 5

Jsem ráda, že komiksy začaly zase vycházet souborně.
Kladně hodnotím ze 2 hlavních důvodů. Jednak je to nostalgie, prstě srdcovka, jednak je to pěkně zpracovaný příběh i grafika. Příběh se dost liší od dění v televizním seriálu. Kostra je stejná, ale zbytek... Jiné.
Chápu, že je to obíjí odlišné, komiksová varianta by na obrazovkách nefungovala a televizní varianta jako komiks by cosi postrádala.
Ohledně pár věcí mám lehce smíšené pocity, pár věcí mi trošku nedává smysl, ale což, ještě zbývá mnoho dílů. Těším se na pokračování, doufám, že Fragment skutečně postupně vydá všechny díly.

P.S. W.I.T.C.H. mi přijdou aktuální i pro dnešní cílovou věkovku. Mají vtip, akci, nenásilné moralizování atp. Myslím, že se správnou propagací by se mohly opět dostat na příčky vítězů v oblíbenosti. Výborný oddechový komiks. Doporučuji.

DarkNatureHope
24.05.2022 5 z 5

Moje malá nostalgie ..

Bulma
12.05.2022

Podobně jako další, jsem jako dítě je sbírala a měla jsem všechny. Hloupě jsem je dala pryč a teď toho lituji. Naštěstí to vypadá, že je znovu vydají, tak doufám, že seženu všechny. Witch byli skvělé a měla jsem je moc ráda. Pfff... kam se hrabou Winx.

lucky4ever
06.05.2022 4 z 5

Tak to byla těžká nostalgie :D tyto komiksy jsem četla jako malá, měla jsem jich pořádnou sbírku, jen jsem je neuváženě dala pryč a teď je velmi těžké je sehnat. Jsem tedy ráda, jestli budou vycházet alespoň v tomto provedení. Přijde mi hrozná škoda, že dneska už pro dívky nic takového nevychází :( Měla jsem je přečtené horem spodem a i tak jsem překvapena, kolik si toho nepamatuji. Měla jsem ráda právě to spojení magie s obyčejným prostředím a obyčejnými problémy, jen mi dnes některé části přijdou dost zkratkovité :)
Doufám, že budou vycházet dál :)

dontbullshitme
25.04.2022 5 z 5

Je mi +-150 let, ale stejně jsem si to koupila kvůli nostalgii (časopisy jsem si kupovala asi ve 12) a pořád to baví, jasně, že v tom dospělý člověk vidí pár chyb, ale i tak jsem si čtení vychutnávala jako tehdy. Kresba je podle mě úžasná, anebo přinejmenším příjemná. A to prostředí, pořád jim závidím ty jejich pokoje a podobně. :D

Jaehyun
24.07.2021 5 z 5

Pamatuji si jak jsem tyhle komiksy kdysi dávno četla v knihovně. Teď už mám dva koupené doma ^^

KatherineDeLuk
28.08.2019 5 z 5

Komiksová kniha obsahuje první 3 příběhy strážkyň Witch. Jde vlastně o komiks z prvních 6 komiksových časopisů vydaných v roce 2002. Jen kvalita papíru není taková jako byla v časopisech.

moonchild
04.06.2014 5 z 5

Pěkný začátek toho jak se Will,Irma,Taranee,Cornelie a Hay Lin vlastně stali dívkami s křídli a velkou mocí.Moc jim závidím,chtěla bych být jako ony.

Štítky knihy

pro dívky

Kniha Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 1-3 je v

Přečtených89x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce46x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x