Winter Soldier

Winter Soldier https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394635/bmid_winter-soldier-ZSw-394635.jpg 4 44 10

Bucky Burnes, hrdina ze samotného Zlatého věku komiksů, prošel obdivuhodným přerodem. Stal se z něj Winter Soldier! V roce 2005 přivedl scenárista Ed Brubaker zpět k životu ikonu, kterou dávno všichni považovali za mrtvou. Novou podobou krutého ruského zabijáka vdechl autor někdejšímu válečnému zázračnému dítku nový život. V příběhu Ledové jaro Rick Remender a Roland Boschi představuji Jamese Barnese ve vražedné formě v kulisách nejlepší komiksové špionážní akce, jakou si lze přát. Je odhodlaný, smrtící a naprosto nezlomný. Winter Soldiera nic nezastaví! Obsahuje: Přízrak minulosti Winter Soldier: Ledové jaro... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Winter Soldier , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
13.07.2023 4 z 5

Výborná klasika ta kresba se moc nepovedla

ArkAngel
08.07.2022 3 z 5

Winter Soldier se po svém (znovu)uvedení a zejména po filmové adaptaci stal velice populární postavou a není divu, že se dočkal i vlastní minisérie, která ukazuje jednu z jeho misí v šedesátých letech. Komiks má bondovský feeling, ale určitě se z toho dalo vytáhnout více. Winter Soldiera je tu bohužel pomálu a děj se soustředí spíše na agenty S.H.I.E.L.D.u a vědce Hydry. Nové postavy v podobě Lorda Draina a Madam Worm jsou skvělé, ale zde je opět škoda, že nebyly v celém Marvelu více využity a jejich existence v tomhle příběhu končí.


Norri
27.10.2021 4 z 5

Špionážní příběh, který si nezadá s Jamesem Bondem. Bondovská zápletka, zajímavé zvraty a výborné tempo vyprávění. Kresba není extra pěkná, ale je zajímavá, zábavná a dynamická. Dynamicky působí i panelování, ale občas se tam vyskytly dvoustrany, které se měly číst jako dvoustrany, ale nebylo to pro mě na první pohled zřejmé.
O Brubakerově originu se nemá smysl rozepisovat, to je všeobecně známá klasika.

Atlantis
11.07.2021 5 z 5

NHM se svojí kvalitou málokdy vyšvihne nad průměr, ale tohle tedy bylo něco. Ignorujte prosím to, že první příběh vyšel už v UKK, je vidět, že je tady jen pro "ztlustění" knihy. Ten zbytek je totiž paráda. Sledujeme Winter Soldiera v jeho sovětské éře a je to luxus. Mix XIII se studenou válkou, kresba připomínající třeba Baltimore a hlavně akce, zábava a hlášky. Jsem opravdu mile překvapen, nečekal jsem nic a dostal jsem hodně.

jarynek
12.07.2020 5 z 5

Brubakerova část je pouze malý střípek vytržený z kontextu, ale naštěstí jej znám z omnibusu, takže to nevadilo, ale jinak bych z toho nebyl úplně na větvi. K představení Winter Soldiera to stačí, ale žádný ucelený příběh to nedá. Naštěstí hlavní Remegerův příběh ve stylu Bonda je akční jízda představená od začátku do konce, kde právě ten konec patří k vrcholům celé knihy.

Wojta777
23.12.2018 5 z 5

Akční masterpiece. První příběh, kde se objevil Winter Soldier se mi velice líbil. I když zde Winter Soldier neplní funkci hrdiny, tak si ho hned oblíbíte. Jen je škoda, že to byl jen jeden sešit. Druhý příběh je mnohem delší. O to víc dokáže pracovat se vztahy postav a udržet akční jízdu až na poslední stránku. Tento příběh je jasná ,,bondovka". Máte tu tajného agenta spolu se sexy šťabajznou a celosvětovou hrozbu, kterou musí zastavit. Hlavním hrdinou tohoto příběhu není ani Winter Soldier, ale právě tajný agent Ran Shen, což mi vůbec nevadilo, jelikož je tímto příběh dynamičtější. Když bych to shrnul, tak komiks je skvělá akční jízda se super postavami a ještě skvělejší kresbou. Hodnotím 5 zimními hvězdičkami.

encyklopedie
07.12.2018 5 z 5

...samozřejmě se připojuji k těm, kteří v komentářích neprzní Brubakerova díla a hodnotí jasnou stovkou.....

hroubek
19.11.2018 4 z 5

Jedním slovem: spokojenost. Winter Soldier mě hodně bavil. Je to parádní akční jízda, která opravdu místy připomíná příběhy Jamese Bonda. Komiks mě bavil a četl se moc dobře. Má krásnou retro stylizaci, sympatické postavy, a hlavně terminátora v podání Winter Soldiera. Scénárista Rick Remender ví jak udržet čtenáře v napětí a hrne to na nás co to jde. Hlášky střídá akce, pak trochu vážnosti, a pak zas akce. A já s tím měl trochu problém. Trochu mě mrzelo, že to není delší, a taky klidnější. Místy je to až zbytečně zběsilé. Sešit od Brubakera je dobrý, ale tak nějak vytržený z kontextu. Winter Soldier je parádní NHM a já jsem dost spokojený.

Hwaelos
17.11.2018 4 z 5

Tak nějak málo Marvel a hodně špionážní retro. Což vůbec nevadí. Remender se nebojí věnovat několik stran rozhovoru dvou lidí o politice a sociálním systému namísto toho, aby rozvíjel macho sváděcí zápletku. Boží. A deziluzivní konec k tomu perfektně sedí. Po Sentrym další uzavřená minisérie, která je mnohem lepší, než co tu vyšlo k nejslavnějším postavám komiksové stáje Marvelu.

Lenka.Vílka
16.11.2018 5 z 5

("I have nothing to fear, I have nothing to say, You have nothing to take this from me, Years of screaming in pain, Years of anger and rage, I will not be your slave." ... From the Ashes - In This Moment)

Otče, odpust mi, neboť jsem zhřešila. Píšu komentář ke knize, kterou jsem nečetla, pouze držela v ruce. Ale narozdíl od jiných to alespoň přiznám.
Protože já jsem na Hachette naštvaná. Big style! Protože tahle kniha měla původně vyjít už dávno! Zhruba před dvěma rokama a stále se to odsouvalo. Já se na knihu těšila a oni mi udělají tohle?! Ze stejného důvodu jsem si v originále pořídila Flashpoint od DC Comics. Čili, tuhle knihu bych měla jenom do sbírky a kvůli svému dobrému pocitu. Protože první část jsem už četla v originále a druhou část četli všichni, kdo četli Capovi omnibusy, které u nás vyšly.

Kdo má rád Zimního vojáka, bude tenhle komiks milovat. Ale při jeho čtení jsem se nemohla zbavit dojmu jeho zbytečnosti. Svým způsobem. Vsuvka, nesedí mi překlad názvu komiksu. I na wiki bylo původně Hořký marš, ale Ledové jaro? Co už. Ledové jaro je epizoda z minulosti. Vy dopředu víte, jak to skočí. Tedy výmazem. Což není spoiler. Ale pokud postavu neznáte, nečtěte tohle jako první. Protože hlavní postavou je chlápek, který dělá špatné věci a kvůli "špatnému pocitu" udělá něco dobře, aby byl po zásluze potrestán. Mimochodem, já mám ráda Furyho. Protože to je super chlápek, ale tady? Co udělal? Jak se zachoval? To bude žehlit dlouho.
Příběh samotný mi nepřišel zase až tak moc o Zimním vojákovi. Ale spíš o tom, jak jeho činy ovlivnily ostatní postavy příběhu. Protože konec samotný byl za mě nejsilnější. Poslední stránka s Vojákem nebyla překvapivá. Ale poslední stránka s Ranem částečně ano. Dalo se to čekat. Jo, Ameriko, takhle to vzniká.

Proč je tenhle díl "série" nejlepší? Protože to je jednorázovka bez pokračování. Ledové jaro začíná a končí v téhle knize. Takže velké plus. Což je i mínus. Moc ráda bych si přečetla, co bylo dál. Jestli se Ran znovu potkal s vojákem. Jak dopadla jeho další mise. Jak moc ho to změnilo. Co by se v ty okamžiky dělo, to by mě hodně zajímalo.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Část díla

Autoři knihy

Ed Brubaker
americká, 1966
Rick Remender
americká, 1973

Kniha Winter Soldier je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce50x
Chystám se číst13x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x