Nejtemnější část noci

Nejtemnější část noci https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428967/bmid_nejtemnejsi-cast-noci-BiE-428967.png 4 70 22

„Vzala ho světla" Když sedmiletý vnuk amerického senátora zmizí v lesích nedaleko od domova, jediným svědkem je jeho starší bratr, který zašeptá: „Vzala ho světla,“ a pak už nikdy nepromluví. FBI a Národní garda zahájí rozsáhlé pátrání, ale chlapcova babička Lynn Roseworthová se bojí, že skutečnou pravdu zná jenom ona. Její odhalení by však zničilo rodinu i politickou kariéru manžela. V 60. letech, předtím, než se stala tichou ženou politika, Lynn pracovala jako sekretářka astronomického ústavu Univerzity Illinois. Právě tam začala přebírat záhadné vzkazy pro jednoho z profesorů; vzkazy od zoufalých lidí, kteří se snažili najít své milované, kteří zmizeli v parku světla. Lynn, odhodlaná najít svého milovaného vnuka a odhalit celou pravdu, je nucená vrátit se do práce, kterou kdysi nechala za sebou, aby odhalila existence dávno zapomenutého světa. Právě tam, hluboko pod sněhovými závějemi a vzpomínkami jeho obyvatel, možná konečně najde svého vnuka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Darkest Time of Night , 2018


více info...

Přidat komentář

emilieselden
21.12.2023 4 z 5

Velmi svižná a napínavá kniha. Hlavní hrdinky jsem si hned oblíbila a rada bych si přečetla pokračování.

koolsavage
20.10.2023 3 z 5

Velmi... americké, takže souhlasím s tím, že to má takový AKTA X nádech. První polovina byla zbytečně zdlouhavá, ale celkově příjemné a napínavé čtení.


MegaH
02.09.2023 3 z 5

Knížka samotná je napsána opravdu čtivě, byla dostatečně tajemná i napínavá, postupné odhalování bylo skvěle načasované a posledních cca 40 stránek jsem dorazila snad na jeden nádech...
Moc mě neuspokojil závěrečný náznak toho 'proč to ONI vlastně dělají' a občas mi přišly neuvěřitelné obě babči.
Knížka je označená jako první díl sériea druhý díl si přečtu stopro (snad vyjde brzy)

Bylo to příjemné odpočinkové čtení s trochou nostalgie, možná mému mladšímu já by se líbila víc....

Annkag
29.03.2023 3 z 5

Klasický průměr s prvkami Akta X.
Četlo se to dobře ale chyběla mi tam špetka koření které by z toho udělalo něco jako Bum efekt který ve vás vydrží hodně dlouho.

Mikoláška
06.03.2023 4 z 5

Není to můj knižní šálek kávy, ale překvapila mně svou čtivostí, spádem i napětím. Když bude pokračování, ráda si přečtu.

zazvorka
07.02.2023 4 z 5

Náhodně jsem na knihu narazila, moc jsem nečekala, ale příjemně mne překvapila. Pro mne byla čtivá, napínavá, líbila se mi a docela ráda bych si přečetla i druhý díl, pokud u nás vyjde.

Moniska2410
18.11.2022 4 z 5

Výborně promyšlený příběh s UFO. I když se tam zas tak moc nevyskytují,knize to neubírá na čtivosti. Nicméně konspirace a spád této knihy byl skvělý a vy si na konci knihy řeknete "Tak jsou nebo nejsou"

Doporučuji všem milovníkům Akta X a těm co věří v UFO.

hana4834
15.09.2022 4 z 5

Zajímaví příběh, jen trochu natáhlí.

Artep25
01.09.2022 4 z 5

Neměla jsem velká očekávání, ale kniha příjemné překvapila. Čtivý román,zajímavé sci-fi. Typově trošku Akta X. Doporučuji a těším se na pokračovaní.

Scatnach
27.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Nečtu běžné žánr sci-fi, nicméně kniha byla neskutečně čtivá a mohu ji doporučit i těm, kteří v této oblasti (myšleno UFO a mimozemšťané) jsou kapku mimo své obvyklé teritorium a nejsou těmto tématům tak otevření. Celou knihu jako bych přečetla jedním dechem. Kromě krátké části, kdy se opravdu "zelení mužíčci" objevili. Nicméně konspirace a spád této knihy byl skvělý a v budoucnu se k této knize vrátím.

FireOfFilth
20.08.2022 3 z 5

Jakožto fanoušek seriálu Akta X jsem po knize s chutí šáhl a ve výsledku jsem spokojen.
Čte se to dobře a čtenář postupně odhaluje záhadu zmizení dítěte. Hlavní hrdinka postupně odkrývá tajemství zmizení a také své. Nové informace jsou dávkovány postupně, ale bohužel nějakého zásadního wow efektu se nedočkáme.
Co mě zklamalo je, že jsme se moc nedozvěděli o samotných mimozemšťanech. Oni celkově hráli vedlejší roli.
Posledních několik desítek stran byl dost zajímavých a bavili mě více než začátek.
Knihu určitě doporučuji, ale někteří čtenáři budou pravděpodobně trošku zklamání jako já.
Hodnotím 60%.

C.vok
29.07.2022 3 z 5

Jsem cerstve za pulkou a po pomalejsim rozjezdu jsem ted primo nadsena a tesim se na kazdej vecer, kdy zas prectu par stranek! Jestli je tohle prvni dil, uz se nemuzu dockat druhyho! Solidni tri hvezdy! Tri a pul!

caldap
20.02.2021 4 z 5

Kniha se dobře čte, téma zajímavé, nedělalo by mi problém si ji znovu přečíst.

lucakuca
10.01.2021 3 z 5

Tak jsou nebo nejsou? Škoda, že to nebylo chytlavé od začátku. 100 stran jsem žvejkala jak Pedro Pedro. Pomaloučku, abych si nevylámala zuby. Její vzpomínky na minulost už slibovaly JÍZDU, která opravdu přišla, posledních 80 stránek je našláplejch!

Iriska62
28.12.2020 4 z 5

Ze začátku knihy nic moc,ale pak se to rozjelo,že jsem četla do rána,než byl konec knihy-ale s otevřeným koncem.Jsem zvědavá,jestli je nějaké pokračování.Měla jsem ráda Akta X,toto je podobné.Osobně se mi líbila,doporučuji.

evismaior
01.12.2020 3 z 5

70% - Hodnotím docela vysoko, protože četlo se to opravdu samo, bylo to napínavé a dobře napsané. Vlastně jsem tuhle knihu ve stylu "The truth is out there" chtěla dost chválit, zvlášť ve chvíli, kdy jsem se od ní nemohla v noci odtrhnout, jenže po dočtení přišlo dost pochybností. Především mi nepřipadala moc pravděpodobná hlavní postava senátorovy manželky Lynn Roseworthové, která za fasádou klidné a rodinu stmelující ženy skrývá minulost, v níž byla součástí skupiny pátrající po zmínkách o únosech lidí mimozemšťany - no a v knize toho následně při pátrání po vnukovi, kterého "vzala světla" prožije tolik, že mi to zkrátka nesedělo na sedmdesátnici, ať už by byla jakkoli akční. No a pak celá ta vládní konspirace s cílem utajit všechny ty ztracené a znovunalezené lidi, to nevěřím, že by se dalo takhle snadno ututlat. A taky proč by to ti mimozemšťani dělali zrovna takhle nesmyslně, pokud chtěli dosáhnout toho, co se v knize tvrdilo. Pokud je to tedy první díl série, tak jsem ale zvědavá, s čím autor ještě přijde.

2mig1
05.11.2020 4 z 5

(SPOILER) Svižně napsané, napínavé. Nostalgický dárek pro fanoušky Akt X. Výtka přichází k závěru, kdy se najde až moc ztracených lidí naráz.

Leena
24.05.2020 4 z 5

Já jsem byla spokojená, splnilo to má očekávání a hlavní hrdinka "scullyova" ve věku babičky taky super. Zajímavé, docela věrohodne zpracování. Doporučuji těm, co věří v UFO, ostatním se to asi moc líbit nebude.

Daniela
24.05.2020 1 z 5

Tuto knihu jsem četla dlouho, bohužel četla jsem lepší ,obálka krásná,ale jinak zklamání,ale někomu se muže líbit, mě zaujaly poslední stránky jinak skoro do konce nuda. Tak možná 2 hvězdičky a to ještě jen kvůli vzhledu knihy. Jinak bych nedala ani jednu.

Tuti
18.04.2020 4 z 5

MichalTršo, uznávám, děj nebyl nějak spletitý a souhlasím i s tím, že tomu konci něco chybělo...
Ale tak nějak jsem to přešla s tím, že ten další díl to dotáhne ;-)

Štítky knihy

UFO mimozemšťané únosy dětí babička sci-fi

Autorovy knížky

Jeremy Finley
americká
2020  74%Nejtemnější část noci

Kniha Nejtemnější část noci je v

Právě čtených3x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce118x
Chystám se číst71x
Chci si koupit18x