Triptych

Triptych https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152623/triptych-152623.jpg 5 540 121

Will Trent série

1. díl >

Nikdo nechápal, podle jakých kritérií vrah své oběti vybíral. Jisté bylo jen jedno: že všechny mladé ženy se udusily vlastní krví, protože je vrah připravil o jazyk. Má to snad být pachatelův zrůdný podpis? Chce tím policii něco vzkázat, nebo je tak šílený, že si prostě nemůže pomoct? Sérii brutálních vražd vyšetřuje policejní veterán Michael Ormewood, který neproslul ani tak svými detektivními schopnostmi, jako spíše arogancí a záchvaty vzteku. Své by o tom mohla vyprávět jeho zdeptaná manželka, každý policajt z města a teď také mladý agent Will Trent, který byl k případu nasazen. Ormewood možná nezkušeným kolegou pohrdá, ale spolupracovat s ním musí. Vrah totiž udeřil znovu. A když se na scéně objeví John Shelly, který byl před lety neprávem odsouzen za vraždu a nyní je odhodlán najít na vlastní pěst skutečného viníka, začne se rozvíjet drama, které drsně zasáhne do života všech zúčastněných. ... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Triptych , 2006


více info...

Přidat komentář

harena
27.03.2024 5 z 5

Měla jsem šťastnou ruku a tato kniha je vážně skvělý začátek série. Promyšlené, napínavé, čtivé a mladý sympatický agent Will Trend , který je dyslektik, si hned získal moje sympatie. Navíc skvělý závěr a já mám už druhý díl doma.

WaN635
14.02.2024 5 z 5

Začínám novou sérii a tohle mělo fakt ,,koule,, . Tolik narušených lidí v jedné knize.
Tolik zničených dětských duší.....


majakmp3
05.11.2023 5 z 5

V detektivním trhilleru Triptych sledujeme osudy tří hlavních postav - odsouzeného pedofilního vraha, křivého policistu a elitního vyšetřovatele. Všichni se jistým způsobem zapletli se stejnou ženou, ale to není zdaleka to jediné, co tato trojice sdílí. Dále už nebudu prozrazovat, protože Triptych rozhodně stojí za poslech (poslouchal jsem jako audioknihu), nebo za přečtení. Párkrát jsem si nebyl jistý příbuzenskými vztahy jednotlivých protagonistů, ale to je má jediná výtka. Rovněž interpretace Jana Holíka je na profesionální úrovni. Celkem hodnotím 90%.

jaroiva
22.10.2023 4 z 5

Ona píše dobře, ale je drsná. Na ženskou až moc. Inu, "Slaughter".
pozor, jen pidi SPOILER: klidně si mohla odpustit nechutnosti typu ukousnutých jazyků. Myslím, že i bez toho by to bylo dostatečně napínavé.
Jinak se mi ale líbil překlad. Místy překvapivé kousky textu, a šlo o překvapení příjemné.
(audiokniha)

hana1039
25.09.2023 4 z 5

Audiokniha:
Jak může člověk přijít v jedné vteřině o vše a všechny a mít silnou vůli žít a přežít a taky se pomstít...

Jiparis
30.01.2023 5 z 5

Silný příběh člověka ,který kvůli posedlosti vyšinutého člověka a zbabělosti, přijde téměř o vše v životě. Zajímavá je také linka vyšetřovatelů, kteří za sebou mají dětství plné zla.
Skvěle napsáno!

judith141
22.10.2022 5 z 5

Nejdřív mi nějak trvalo, abych se vůbec začetla. Ale pak jsem měla problém knížku jenom odložit! Za mě první díl ze série s Willem rozhodně doporučuji!! Vše zamotané, napínavé, děsivé... prostě tak, aby to čtenáře pohltilo.

monte
08.10.2022 5 z 5

Kniha mě velmi nadchla, nemohla jsem se od ní odtrhnout

maličkán
13.04.2022 3 z 5

Nějaké knihy jsem již od autorky dřív četla a vím, že se mi moc líbily. Tak jsem si sehnala 3 díly této série, ale hned první mne zklamala. Nemohu hodnotit plným počtem, bylo to jakési nemastné, neslané a docela jsem se potrápila, než jsem dočetla. Uvidíme, co další díl.

cirruska
10.04.2022 5 z 5

Will a jeho drsňácký psí společník si mě jednoznačně získali. Tak napínavé a dobře vystavěné krimi jsem dlouho nečetla. Spisovatelka si tak trochu pohrála a pěkně ty vztahy zamotala a to postupné odhalování a zvraty byly perfektní. Postavy dostaly hodně prostoru, kde se tak mohl ukázat jejich propracovaný charakter a bylo i odhaleno hodně z minulosti. Další díl už je nachystaný ve čtečce a snad se na něj brzy dostane, páč jsem zvědavá nejen na nový neobvyklý případ, ale i na další vývoj hrdinů.

shelma
29.03.2022 5 z 5

Zajímavě propletený thriller. Určitě stojí za to ho přečíst.

mataj
27.03.2022 5 z 5

Ano, ano, ano. Tenhle začátek nové série mě opravdu zaujal. Velmi zajímavé osudy, jak hlavních představitelů - vyšetřovatelů, tak podezřelých i obětí. A kdo je kdo se celkem zamotává, i když se to dá v průběhu děje vytušit. Samozřejmě nechybí napětí i vhled do psychologie postav. Takže já budu určitě pokračovat dalšími díly.

ArwenAragorn
06.01.2022 5 z 5

81%

Podařený a chytře vymyšlený thriller. Čtu ho po letech podruhé. Je hodně čtivý, napínavý, s věrně vykreslenými postavami a dokonalým koncem. Začátek se trošku táhne, ale to vůbec nevadí, bylo potřeba uvést čtenáře do obrazu. O Johna jsem se hodně bála a soucítila s ním. Will Trent je už dávno můj oblíbenec. A zločinec je skutečně odporný.
Pro ty, kdo ještě nečetli doporučuji. Mám takový pocit, že první díla autorky jsou lepší než ty nejnovější.

TeaPeter
16.12.2021 4 z 5

Velmi překvapivá kniha, děj se spoustou zvratů. Občas jsem ale měl pocit, že se podání děje průběžně měnilo - nejdřív, že to udělal a pak že ne, že se neznali a pak jo. Působilo to zmateně. Nicméně Will, Angie a Betty mi nakonec byli sympatičtí. Doufám, že se s nimi potkám v dalších pokračováních.

lucakuca
20.11.2021 4 z 5

Překvapivá. Zastrčená neprávem ve skladě, objevená díky dalším vydaným dílům a já zásadně nečtu na přeskáčku.
Začátek nezvyklý.
Když se to tak hezky rozjíždělo, proč se tam začal motat další hrdina/antihrdina? A pak to sedlo jak ryba na háček a zbytek knihy jsem byla zdolávána....

Pája699
22.09.2021 4 z 5

Jednu hvězdu ubírám za poměrně vleklý a trošičku nudný začátek. Jako chápu, že to tam muselo být, aby to nakonec všechno do sebe zapadlo a mělo to hlavu a patu a čtenář se zorientoval, ale i tak…pak jako když lusknete prsty se rozjel neuvěřitelně šťavnatý příběh, který vám nedal spát a nutil vás číst dál a dál. S čistým svědomím můžu doporučit a určitě sáhnu po další knize od autorky. Na tetu Lydii mám averzi ještě teď a je mi z ní zle…

Olous1
06.09.2021 5 z 5

Na tuto knihu mě přivedli mí knižní přátelé. A za to moc děkuji, neboť to byl skvělý čtenářský zážitek. Hned jdu do knihovny pro další díl. Tato série bude určitě skvělá. Za mě 100%.

caldap
13.08.2021 4 z 5

Pěkná kniha, dobře se četla, trochu více vulgarismu, ale asi to k tomu patří. Kdo má rád detektivky, určitě doporučuji.

Lumír23
30.06.2021 5 z 5

Inu, Amerika, náš vzor. Sice se mi nelíbil konec, kdy spravedlnosti nebylo učiněno zadosti elegantním způsobem, ale tím se konec blíží realitě. Celá naše společnost je nemocná, vyjebávají s námi ti, které platíme za to, aby nás chránili (policajti, soudci), v tom nám kniha ukazuje realitu. Bohužel.

hanzmb
06.03.2021 4 z 5

Grant County jsem před pár lety vysloveně hltal. Z této druhé série již tak bezmezně nadšený nejsem. Ale ani zklamaný, takže dám určitě šanci dalším dílům. Zaráží mě třeba to, jak jsou v poslední době oblíbeni detektivové z dětských domovů. Tady navíc (kromě jizev) bez hlubšího provázání na současnost a detailnějšího popisu jejich vývoje. Třeba to bude v dalších dílech. Navíc nejsem si jistý, že by tak silný dyslektik zvládl vše zde popisované a prakticky skoro nikdo to nepoznal.