Kriminálník

Kriminálník https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152621/kriminalnik-152621.jpg 4 361 70

Will Trent série

< 6. díl >

Vlastní minulost nás vždy dostihne a zkomplikuje nám současný život. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí i zvláštní agent Will Trent – a to za okolností, které by si nedokázal představit ani v nejděsivějším snu. Na začátku všeho byla vražda studentky. Proč mu ale jeho nadřízená Amanda Wagnerová brání ve vyšetřování? Will nedokáže přijít na důvod, dokud se s Amandou náhodně nesetká na chodbě opuštěného sirotčince, kam každého z nich přivedly zcela jiné důvody. Před čtyřmi desetiletími byl Willův otec odsouzen za vraždu a tato ponurá budova se stala chlapcovým domovem… Amanda tenkrát právě nastoupila k policii. Mladá nezkušená vyšetřovatelka uprostřed svébytného pánského klubu, jakým tehdy atlantská policie byla, neměla vskutku snadný start. Jedním z jejích prvních případů byla brutální vražda v nejhorší čtvrti města, a Amanda se nemohla zbavit pocitu, že je jediná, komu skutečně záleží na tom, aby byl pachatel vypátrán a zatčen. A nyní jako by ten dávný případ znovu ožil… Pokud chtějí Will i Amanda zabránit dalšímu krveprolití, musejí se vypořádat s démony vlastní minulosti. A času nemají nazbyt.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Criminal , 2012


více info...

Přidat komentář

Pája699
27.12.2023 3 z 5

V tomto dílu se hodně dozvíme o minulosti Willa a Amandy, když začínala u policie...Upřímně, mě to ale nebavilo. Cca do půlky knihy jsem se musela prokousat a některé pasáže i přeskakovat.

Další polovina knihy už byla jiné kafe .-) ale to bohužel nemění můj názor na tuto knihu. Prostě průměr.

Agie je pro „magor“ a ještě k tomu nesympatická..zlatá Sára, která se k Willovi hodí a je mu oporou. Doufám, že jim to dlouho vydrží.

Uvidíme, co přinese další díl, který na mě čeká..

monte
13.11.2022 4 z 5

Za mě, výborné


mataj
20.05.2022 5 z 5

V pořadí šestá kniha ze série je opět vynikající. Odehrává se ve dvou časových rovinách. V současnosti a v roce 1975, kdy se Amanda a Evelyn pouštějí do svého prvního vyšetřovaní vraždy. Ukazuje jejich počátky v policejním sboru, překážky a předsudky, s kterými museli jakožto ženy zápasit. A všechno směřuje k odhalení okolností z minulosti Willova života.

hanzmb
07.12.2021 5 z 5

Velmi solidně napsaná krimi. Jen nevím, proč se série jmenuje Will Trent, když už třetí díl po sobě hraje čím dál tím menší a menší úlohu. Speciálně v tomto dílu si ho podávají Amanda se Sárou zleva doprava a když se na chvíli od nich osvobodí, tak nastoupí Faith. Chudák chlap. Co mě dále překvapilo, bylo relativně brzké zařazení pasáží z minulosti. To většinou použije autor až okolo 10 dílu, když mu začne docházet invence. Je pravda, že to nebylo čisté, ale prolínalo se to se současností. Navíc to zajímavě musí posunout vztah s Amandou.

Peslik
07.06.2021 4 z 5

Za mě dobrý, dost dobrý. Pomalu skládačka životů hl.postav zapadá do sebe.
Jen malé pozastavení nad tím, jak se v podmínkách vězněné ženy, mohlo narodit zdravé dítě....víc nepíšu, kdo četl určitě chápe :D .

vera4669
09.04.2021 3 z 5

Tomuhle dílu nejde upřít, že se hodně dozvíme o postavách.. bohužel první půlka knihy byla nijaká, pasáže s mladou Amandou zdlouhavé a tato osoba je mi ve všech dílech nějak nesympatická .. Will tady taky byl občas na pěst, ale druhá polovina knihy hodnocení vylepšila a musím uznat, že ač to vypadalo i na nudný konec tak to dopadlo zcela opačně a bylo to pár velkých překvapení, takže jako celek průměrná detektivka, autorka je pro mě jako na houpačce, jeden díl skvělý, jeden slabota. A co mi upřímně vadí - dlouhé kapitoly. Někdy klidně 30 a více stran, to je peklo, když člověk čte třeba na cestách do práce. Osobně mám radši krátké a svižné kapitoly. Ale další díl si stejně zase přečtu :)

Evule *
10.08.2020 5 z 5

Skvělé, konečně aspoň vím, proč jsou hlavní postavy takové jaké jsou :) Velmi povedený a napínavý díl..

jfialova
14.03.2020 4 z 5

Tento díl byl dobře koncipovaný a poodhalil mnoho detailů z minulosti hlavních hrdinů. Rozdíl mezi začínající policistkou Amandou a současnou šéfkou Willa Trenta je ale tak obrovský, že tuším další podrobnosti v dalších dílech série. Oproti předchozí knize velké zlepšení.

lifeoptimist
19.01.2020 5 z 5

Hmmm ... konečně jsme se dověděli o minulosti hlavních postav. Myslím, že tenhle díl byl zásadní a hoooodně čtivý, jakmile jsem měla dost času, tak jsem se začetla a končila až ve tři ráno, nemohla jsem se odtrhnout...
Jen tak dál, nicméně souhlasím i s komentářem níže, že mi některé věci přišly trochu nereálné, ale je to román, takže se dají přimhouřit oči :-)

MiriamF.
13.01.2020 4 z 5

Velmi překvapivý konec - myslím tím poslední dvě stránky - to je prostě Angie. Nicméně mi zůstává záhadou, jak se z milé Mandy stala zahořklá Amanda.

kahuda01
22.12.2019 5 z 5

Dobré to bylo, jsem rád, že jsem se dozvěděl hodně věcí z Willovy minulosti.

Šungitka
24.08.2019 4 z 5

Bylo to velmi napínavé čtení, zajímavě propletené osudy. Nad čím si ale lámu hlavu je to, že mi asi nějak uniklo, jak týrané ženy mohly přežít. Celý jeden rok být přišitá k posteli, se zašitými ústy...
Nebyla žádná zmínka o umělé výživě - jak je krmil a dával jim pít? Totálně ochablé svaly... Ty proleženiny by také asi těžko byly k přežití, natož v těchto podmínkách porodit zdravé, usměvavé dítě... Jestli jsem něco přehlédla nebo jsem jen detailistka - nevím.
Pominu-li tyto "detaily", tak mě příběh velmi vtáhnul do děje, Willa mám moc ráda a budu v sérii dál pokračovat.

patricia8137
07.08.2019 5 z 5

Detektívne príbehy spisovateľky Karin Slaughter mám veľmi rada. Kriminálník je šiestou knihou (a rozhodne nie poslednou), ktorú som od tejto nadanej autorky čítala a opäť ma vôbec nesklamala. Časť príbehu sledujeme z pohľadu Amandy Wagnerovej v minulosti, časť z Willovho pohľadu, svoj priestor dostala i Sára a dievčatá z ulice. Je zaujímavé sledovať ich myšlienkové pochody a spomienky a odhaľovať prepojenie udalostí, ktoré vedú až do minulosti. Nielen čitatelia, ale aj Will Trent sa konečne dočká nejakých odpovedí na otázky, ktoré ho trápia celý život. Ako to bolo s jeho rodičmi? Aký je pôvod vzťahu Will - Amanda? To a omnoho viac sa skrýva na stránkach tohto napínavého thrilleru.

petraj30
01.08.2019 5 z 5

Další skvělý a zajímavý příběh plný napětí od začátku do konce.
Četla jsme mnoho knih o drogách a prostituci, ale tady spisovatelka popisovala velice detailně požívání drog a jejich stavy, což je další plus.
Velmi mě bavilo prolínání v minulého a přítomného času. Mladá Mandy a Ev byly úžasné, ale pořád nechápu starou Amandu - možná se trochu vůči Willovi otevřela, ale v cynismu nepolevuje, což mě moc mrzí, alespoň Sára ho drží na vodou a nevláčí bahnem jako Angie.
Tak vzhůru za pokračováním

Vlak7
31.07.2019 4 z 5

Super čtení a závěr!

LusSyNDA
28.05.2019 5 z 5

Karin mě opět nezklamala! Příběh plný napětí a záhad, jenž prostě sama nedokážu rozluštit. Takové by kriminálky měly být- napínavé se zápletkou, kterou čtenář nikdy sám neodhadne. Líbilo se mi, jak se střídal děj minulost-budoucnost. Mladá Amanda byla opravdu velmi sympatická :-)

barusak1
19.04.2019 5 z 5

Konečně něco více o Willově životě. Další skvělý díl s Willem a Sarou

moudivlacek
14.04.2019 5 z 5

Super, skvělý díl. Je tu vysvětlena trošku minulost Willa, i když ještě zbývá mnoho tajemného, ale je objasněn jeho původ a podmínky narození. Je tu rovněž i minulost začátků Amandy a její přítelkyně Evelyn, matky Faith.
Tady mi bylo moc líto Willa, i když bylo řečeno, co mi bylo jasné hned - Will rozhodně není po rodičích, a když něco dobrého má z nich, tak z matky.
Nechápu jen odporné chování Angie, nehodlám ji pro sebe nijak omlouvat. To spíš Sára mile překvapí, je zamilovaná, ale i stojí pevně na zemi.
Doporučuji.

eletrika03
23.11.2018 5 z 5

Moje třetí knížka od autorky. Prostě co můžu říct.. je prostě úžasná.
Knížka je pohotová, ani na jedné stránce se nenudíš. A děj tě hned vtáhne.

anája
03.10.2018 5 z 5

Opět mě autorka nezklamala, zatím každá kniha čtivá, napínavá a svižná v ději.Uz se těším na další.

Autorovy další knížky

Karin Slaughter
americká, 1971
2007  91%Triptych
2009  90%Genesis
2019  61%Čisté zlato
2003  89%Smrtící polibek
2003  88%Mrazivý strach

Kniha Kriminálník je v

Právě čtených1x
Přečtených514x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených23x
Knihotéce311x
Chystám se číst118x
Chci si koupit7x
dalších seznamech4x