Will

Will https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501056/bmid_will-R65-501056.jpg 4 27 9

Príbeh jednej z najúžasnejších ciest svetom hudby a filmu Jedna z najdynamickejších a celosvetovo najznámejších osobností zábavného priemyslu súčasnosti s odzbrojujúcou úprimnosťou rozpráva o svojom živote v inšpiratívnej knihe mapujúcej trajektóriu jej osobného rastu do bodu, v ktorom konečne nastal súlad medzi svetským úspechom, vnútorným šťastím a vzťahmi s blízkymi osobami. Zároveň Will podáva úplný príbeh jednej z najúžasnejších jázd svetom hudby a filmu, aké kto kedy zažil. Tieto pamäti sú jedinečným svedectvom procesu hlbokého sebapoznávania a pátrania po tom, kam až človeka môže priviesť jeho vôľa, a čo všetko pri tom môže stratiť. Ich spoluautorom je Mark Manson, známy vďaka svojmu celosvetovo mega-úspešnému bestselleru Jemné umenie mať veci v paži. Will je príbehom človeka, ktorý sa naučil kontrolovať vlastné emócie, napísaným takým spôsobom, aby pomohol čitateľovi dosiahnuť to isté. Len málokto z nás si vie predstaviť nápor spojený s vystupovaním na najprestížnejších svetových javiskách, keď je v hre takmer všetko, no určite dokážeme pochopiť, že motiváciu, ktorá nás poháňa v istom úseku našej cesty, bude možno treba pozmeniť, ak sa chceme dostať do skutočného cieľa nášho putovania. Spojenie nefalšovanej, univerzálne platnej múdrosti a životného príbehu, ktorý je nesmierne zábavný, možno až ohurujúci, je také výnimočné, že v rámci svojho žánru zaraďuje knihu Will, rovnako ako jej autora, do špeciálnej kategórie. Príbeh premeny Willa Smitha z chlapca zo západnej Filadelfie na jednu z najznámejších rapových hviezd svojej éry a neskôr na jednu z najväčších filmových hviezd v histórii Hollywoodu je rozprávaním epických rozmerov – no stále je to len polovica celého príbehu. Will Smith uveril, a celkom oprávnene, že svet mu leží pri nohách – jeho kariérny úspech bol fenomenálny a navyše na vrcholnom stupienku víťazov vo svete zábavy s ním stáli aj ostatní členovia jeho rodiny. Až na to, že oni to vnímali inak: cítili sa ako hviezdy vo vedľajších úlohách jeho šou vykonávajúce na plný úväzok sedem dní v týždni prácu, o ktorú vlastne vôbec nestáli. Ukázalo sa, že Will Smith sa má v živote ešte stále čo učiť...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry

Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Will , 2021


více info...

Přidat komentář

Nikkiproch
15.04.2024 3 z 5

Kniha mě poměrně mile překvapila, jedná se o zajímavý vhled do duše a života slavné osobnosti. První polovina byla svižná, začátky kariéry zábavné a zajímavé. Druhá polovina se už přehoupla do filozofování a bilancování. Vysvětlení oscarové facky chybělo (kniha byla napsána rok předtím), tak možná vyjde i druhý díl. ;-)

iveta3689
18.02.2024 4 z 5

Na knize je vidět, že ji psal profesionální spisovatel. Bylo to příjemné a dobře se to četlo. Styl je takový, jak si Willa Smithe představuji. Některé situace jsou popsané hodně podrobně, něco méně, ale z knihy mám pocit, že obsáhla vše, co by měla.


lailaj
31.01.2024 4 z 5

Před čtením jsem nic o knize nečetla a nakonec mě docela mile překvapila. Četla se mi dobře. Will Smith se ohlíží za svým životem a musím říct, že začátek docela dostal, ale zbytek byl už slabší

Tina.orl
20.01.2024 3 z 5

Tohle byl boj! Kniha mi dala neskutečně zabrat a proč vlastně? Kniha vás provede přes dětství, hudební kariéru, filmovou kariéru, životní lásky až do 50 narozenin. Odvyprávěný život a životní události byly zajímavé a emocionální, dozvěděla jsem se toho o Smithovi hodně. O tom jak přemýšlel, co cítil, po čem toužil... ALE měla jsem pocit, že si prostě potřebuje postěžovat, dovysvětlit, objasnit a podělit se o svůj příběh. Kniha se hlavně zaměřuje na vnitřní svět Smithe, tudíž historky z natáčení apod moc nečekejte.

V knize se dozvíte nebo připomenete, že Will Smith je velmi úspěšným hercem, který si to opravdu vydřel. Stejně tak jako byl úspěšným rapperem a co mu ještě zbývá? Ano, napsat knihu se spoustou filozofování.

Nicméně, i přes můj boj s knihou nemůžu říct, že by nebyla zajímavou a pokud máte tohoto herce rádi a zajímá vás jeho příběh, rozhodně si to přečtěte. Will Smith za svůj úspěch vděčí hlavně sobě a své tvrdé dřině.

Koka
26.09.2023

Ta zdejší anotace je nějak nadstandardně dlouhá ...

rajcatko
15.08.2023 5 z 5

Tohle bylo super. Káplo mi to do noty. Všechno na téhle knize mě bavilo, historky z dětství, z natáčení, dokonce i z cesty do nitra samotného Willa. Jestli tohle všechno vzešlo opravdu z jeho hlavy, pak smekám.

Prubner
28.05.2023 3 z 5

Pro mě až příliš mnoho psychologizování, analýz sama sebe a přehrabování se ve vlastní mysli na úkor třeba historek z natáčení. Ale v knize jsem se o Willovi dozvěděl hodně, to zase ano. Jen toho přemýšlení o nesmrtelnosti brouka mohlo být méně.

DreamerX9
31.03.2023 5 z 5

Líbí se mi knihy a osobité příběhy které v člověku něco zanechají. Kniha je psaná jako kdyby člověk seděl s W. Smithem na drinku a on vám tohle všechno vyprávěl. Je skvělé tak známého herce poznat z osobní stránky. Velmi inspirativní, motivační kniha u které se člověk i pobaví. WILL je člověk se silnou vůlí a životní pády bere jako lekce nikoliv jako ufňukanou nespravedlnost. Také knihu ukazuje světu jako podporu v dosažení cílů a překonání strachu. Jsem ráda, že jsem se knihu rozhodla přečíst a poznat tak skvělého člověka.

"Touha je to, co chcete, poslání je výkvětem toho, kým jste"

erousek007
05.01.2023 3 z 5

Neskutečná dávka štěstí, byla třeba, aby se z rapera stala filmová hvězda. Píle, odhodlání a disciplína sice budují kariéru, ale neutvářejí vizi milovaného otce.
Také si myslím, že by kniha mohla být o dobrých 200 stránek tenší. Will si vylévá srdíčko a plácá játra neustále dokola nad těmi samými věcmi. Pro mně nejzajímavější pasáže byly historky z natáčení. Dovedete si představit, že místo Willa hraje v Mizerech Edie Murphy?? :-)

Štítky knihy

Hollywood herci

Autoři knihy

Will Smith
americká, 1968
Mark Manson
americká, 1984

Kniha Will je v

Právě čtených6x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce106x
Chystám se číst43x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x