Galaktický konvoj

Galaktický konvoj https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70849/bmid_galakticky-konvoj-89r-70849.jpg 4 27 4

Wilf Brim série

< 2. díl >

Nejodvážnější válečník Impéria navigátor Wilf Brim byl přidělen na loď Defiant – první z nové třídy válečných lodí, stavěných k ochraně Imperiálních konvojů proti nebezpečné Lize Temných hvězd. Wilfovým úkolem je válčit proti zuřivým hordám útočníků… a zároveň se pokouší bojovat i o zakázanou lásku princezny Margot. Objevuje, že útočníci užívají zkázonosný „ohýbač“, který umožňuje zneviditelnit jejich lodě, a že obrovská, neodhalitelná ligerská armáda míří k soustavě Hadoru…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Aradan
Originální název:

Galactic Convoy , 1987


více info...

Přidat komentář

Llewelyn
08.08.2023 5 z 5

Druhý díl cyklu je stejně dobrý, jako díl první. Wilf Brim už není nadaným zelenáčem ve Flotile, ale celkem známá osobnost v Impériu. Nové postavy a nová loď dodaly dalšímu dobrodružství nový rozměr. Nepřátelé jsou stejně krutí a vynalézaví, ženy stále smyslné a akce pěkně drsná.
Jak jsem psal v komentáři minulého dílu, nejvíce se mi líbí ta atmosféra doby. Je to i v tomto díle, Atalanta má své kouzlo, stejně jako její obyvatelé.
Časem jsem rychle smazal rozdíl mezi "ačkovou" a "béčkovou" literaturou. Po dočtení musí zůstat člověk v tom krásném stavu, kdy ještě hodinu nebo den po zaklapnutí knížky člověk o tom s úsměvem přemýší a těší se na další díl. To je to, proč čtu.

kokrokr
24.05.2020 4 z 5

Celá tahle sága je výborné oddechové čtení a leží v mé knihovně. Je jasné, že autor čerpal inspiraci z letecké bitvy o Anglii. Celá série na mě působí jako vynikající béčko, což není vůbec špatné. Baldwin píše velmi dobře, ale Weber /Honorsága/ a Forstchen /Wing Commander/ jsou literárně přece jen lepší. Mám tuto ságu rád, jen mě chybí vysvětlení jak celý konflikt říší Onrada a Nergola dopadl.


enymey
09.01.2020 5 z 5

Ze začátku jsem tomu chtěla dát tři hvězdy. Trochu mě nudily popisy hvězdoletů apod. Rozjezd byl pomalý, ale pak mě to neskutečně chytlo a chodila jsem spát v 1, abych mohla ještě chvíli číst. Válečný konflikt měl spoustu zvratů, to mě bavilo, nakonec i osud klíčového plavidla (které bylo samo o sobě takovou hlavní neživou postavou). Jedině, co by někoho mohlo odradit, byla romantická linka příběhu, na konci až trochu kýčovitá. Za mně nakonec plných pět hvězd!

ludek.n
13.05.2018 4 z 5

Pokračování Baldwinova Navigátora je možná ještě o chloupek lepší než úvodní román. Setkáváme se zde se známými hrdiny ve staronových pozicích a vztazích, stejně jako s novými klíčovými postavami. Psychologie se moc neřeší. Ostatně to k tomuto druhu literatury tak nějak patří. O to víc se autor zabývá technologií hvězdných lodí a strategií vesmírných bitev. I přes pomalý a lehounce těžkopádný rozjezd, se brzy dostává ke slovu akce, a od té chvíle už je potřeba pořádně si držet klobouky a nezapomínat se při četbě alespoň občas nadechnout. Jak už tomu bylo i u Navigátora, odlehčení od bitevní vřavy přinášejí lehce erotické eskapády Wilfa Brima, který tentokráte zaměřil pozornost na atalantskou krásku Claudii Valemontovou. Jakmile se ale vymotá z jejího náručí, jde hned zase do tuhého a akce střídá akci. Třešničkou na dortu je pak strhující finále, v němž se utkají mocné flotily Ligy a Impéria. Kniha opět obsahuje množství překlepů a chybějících písmen, ale vem to čert. Tohle je zábava.

Štítky knihy

space opera bitvy kosmické lodě

Autorovy další knížky

Bill Baldwin
americká, 1935 - 2015
1993  77%Navigátor
1995  81%Galaktický konvoj
2004  78%Vzdor
2017  84%Zvrat
1999  81%Žoldnéři

Kniha Galaktický konvoj je v

Právě čtených1x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce64x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x