Komentáře knihy Wildcat: Oheň a led

tyna_01
24.03.2026

ak se vám líbí sportovní romance?
Já jsem jich zatím moc nepřečetla, ale z toho, co mám přečteno jsem byla nadšená a u téhle knihy tomu není jinak .

Leo Lohan, čerstvý kapitán Wildcats, jehož jedinou a nejdůležitější povinností je hokej. Vše ostatní jde bokem,.. Téměř vše,... Ale hokej je to, na co se teď musí soustředit,.. Proto přece nemůže uškodit jednorázovka, že? Potkal okouzlující barmanku, se kterou strávil večer, ale neplánoval nic víc.

Scarlett, okouzlující barmanka, která narazí na fajn týpka, slovo dá slovo, zajedou k němu domů, stráví spolu večer, rozloučí se,... Nevědí o sobě, kdo je kdo.

Ač Leo ví, že se teď nemůže nechat rozptýlit, neustále musí na Scarlett myslet, svěří se i svým parťákům,..
Jaký šok je čeká, když se u jejich kouče koná zahajovací večírek týmu a tam se objeví Scarlett - koučova dcera :)

I zde platí ,,zakázaného chleba největší krajíc” a Leo nemůže Scarlett vypustit z hlavy a proto jí začne nadbíhat. A má se co snažit, protože se Scarlett zařekla, že už nebude mít vztah se žádným sportovcem, natož s hráčem z tátova týmu.

Moc mne bavilo, jak se Leo nenechal odbýt, i přesto, že mu to Scarlett vůbec neulehčovala, neztrácel naději. Prostě jí propadl a šel si za svým srdcem . Víc takových .

Bavila mne chemie, všechny postavy mi byly sympatické, poukazovalo se zde na soudržnost týmu a že se vlastně dá zvládnout téměř nemožné, když kolem sebe máte lidi, kteří tomu taky věří .

Možný spoiler:
Jediné, co mne překvapilo, tak jsem čekala, že odhalení velké zakázané lásky bude větší průšvih .

Moc se těším na další díly a za tento výtisk děkuji @nakladatelstvijota a @lucie.pise. Díky nim jsem si knihu přečetla v rámci #spoluprace.

Blanka29
07.03.2026

Miluji hokejové příběhy a proto i tento byl jasná volba. Bohužel mé nadšení netrvalo dlouho, zvlášť když se skoro celou knihu vůbec nic nedělo. Oba dva kolem sebe kroužili a kdyby tam nebyli kamarádi asi bych knihu ani nedocetla. Takhle neurazí ale ani nenadchne....škoda

Šárka88
19.02.2026

Příjemně odpočinková romantika , jen místy více obsáhla, nenadchne a neurazí. Mam ráda tyhle sportovní romantiky o hokeji.

Buxuri
12.01.2026

Nepočkáš na kafe?“
„Ne. Já kafe nepiju.“
Vypadá zděšeně. „Co jsi to za netvora?“

Ze začátku jsem se bála, že to bude klasicka hokejovka ze střední. Knížka mě bavila a nemohla sem se odtrhnout, ve vyprávění se hlavní postavy střídají a jsou to krátké kapitoly. Příběh se moc dobře čte.
Lea sem si zamilovala jak nosil kávu holce svých snů.
Příběh ničím extra nenadchne, ale ja si čtení užila a těším se na další dil.

Breckni_knihu
05.01.2026

Rok jsem začala hokejovou romancí (jak na nový rok, tak po celý rok, ne? ). Knihu mám ve spolupráci s nakladatelstvím Jota
Příběh je opravdu hodně čtivý, střídají se pohledy Lea i Scarlett a nesmí chybět ani pořádný spice
Určitě nečekejte žádnou velkou filozofii a upřímně – děj okolo hlavních postav mohl být víc rozepsaný. Měla jsem pocit, že bez sebe nedokážou ani dýchat
Konec byl taky trochu uspěchaný, ale roztomilý a dopadlo to, jak mělo

kacenka6144
11.12.2025

Příjemně napsaná sportovní oddechovka. Kombinace úspěšného sportovce a dívky, která se tak trochu hledá, je recept na "uvaření" dobré romantiky. A tady se to autorce docela povedlo. Knížka na jeden až dva večery.

Mistylady
09.12.2025

Ano, ano, ano, třikrát ano. Hokejové romance vážně můžu. A tahle navíc byla absolutně boží. Kdybych nemusela spát, tak čtu celou noc. Večer jsem začala, ráno dočteno.
Už dlouho mě kniha nebavila tak moc, jako tahle. Po sérii průměrných knih přišla je nadprůměrná.

Leo miluje hokej a za svůj tým by i dýchal. Je to to jediné, na co se v životě chce soustředit. Až do okamžiku, kdy potká dívku svých snů. Co na tom, že je to ta nejhorší barmanka, jakou kdy potkal. Co na tom, že na karaoke né úplně zvládla každou notu. Její nadšení, smích a chuť do života ho okouzlily. Po společně strávené noci ji slíbí, že se jí ozve.

Scarlett ví, že od chlapů nemůže očekávat moc. Zatím ji ještě nepřinesli do života nic, než zklamání. Neočekává od Lea nic víc, než tu jednu noc, přesto při každém pípnutí mobilu hned vyskočí. Ovšem když se neozve ani po týdnu, ví, že to byl jen další chlap naprd.

Leo tuší, že to zkazil. Týden se jí chystá napsat a týden vymýšlí, jak to udělat. Co jí může nabídnout víc, než neustále čekání, než on bude mít v nabitém programu čas. Jenže i přesto na ni nemůže přestat myslet. Rozhodně jí musí napsat. Udělá to hned po večírku u trenéra.
Jaké je však jeho překvapení, když na tom večírku je i Scarlett. A důvod? Je to dcera trenéra Wildcats. Tohle bude ještě hodně zajimavá jízda.

Pokud čekáte knihu plnou skvěle vykreslených postav, kdy se zamilujete nejen do hlavních hrdinů, ale i jejich kamarádů, jděte do toho. Už dlouho jsem nečetla knihu, kde postavy jsou chytré, problémy řeší hned, dokáží spolu mluvit, neuráží se a působí dospěle. Jdu se hned podívat na další díly, protože chci číst všechnoooo, co Rebecca o klucích z Wildcats napsala.

Sančez
30.11.2025

Taková lehká hokejová romance. Neurazí ale ani nenadchne. Ale na odpočinek dobrý.

LenkaStr
23.11.2025

Očividně půjdu proti proudu, ale za mě love store prakticky o ničem, žádná významná zápletka, skoro žádné zvraty, a když už, tak jen náznak a o dvě stránky dál už zase pohoda-džez. A nenáročné oddechovky jsou fajn, to ne že ne, akorát je to trochu nuda. Ale zase musím autorce přičíst k dobru, že když už se neubránila tomu nejvíc otravnýmu klišé s dolejzajícím ex, bylo aspoň osvěžující, s jak ledovým klidem ho hrdinka poslala do… Austinu. Celkově to špatný nebylo, ale další díly si nechám ujít.

MAU256
08.11.2025

Po radě kamarádky, se odhodlá k jedné noci nezávazného sexu, aby zapomněla na svého bývalého. Jedna noc, aniž by jeden o druhém věděl, kdo je. A přesto na ni ani jeden z nich nedokáže zapomenout. Jenže jaké překvapení, když zjistí, že ONA je dcerou trenéra a ON je hvězdou hokeje a co víc? Její otec je jeho kouč. No, jak myslíte, že to asi dopadne, když se do toho zaplete její bývalý přítel - pilot Formule 1 s tím, že ji stále miluje a žádá, aby mu dala další šanci?

Já si čtení neskutečně užívala, bylo to velmi čtivé, už se těším na příběh dalšího člena jejich týmu....
Romantickým dušičkám, co mají rádi hokejové prostředí, vřele doporučuji.

Pája699
21.10.2025

Jo jo jooooo, tohle já můžu :-)

Miluju hokejovky a tahle knížka se četla jedna báseň a moc se mi líbila. I ta obálka mě na první dobrou zaujala a lákala jak můru světlo :-)

Když se tihle dva potkají…..:-D střeštěná servírka Scarlett, která vypomáhá v baru, ale upřímně, moc jí to nejde. Vše ji padá z ruky, s dotěrnými hosty se nepáře.
Tohle všechno zaujme Lea, který v baru popíjí s kamarády.
Od prvního okamžiku jsou jejich sympatie vzájemné. Po bouřlivé a žhavé noci, kterou spolu prožijí, nemohou oba zapomenout. Ani jeden z nich neví, kdo ten druhý je…oba mají své představy…
Pak nastane šok, když se spolu potkají….ON je hvězdou hokeje v NHL, ONA je dcerou kouče :-)

Příběh neskutečně krásně plynul, oba dva jsem si hned zamilovala. Za mě to byli skvěle vykreslené postavy.
Je tam trošičku malé drama s bývalým přítelem, ale naštěstí se tu neřeší žabo myší války a křivdy z minulosti.
Je to čtivé jak blázen a já doufám, že se dočkáme dalších příběhů kluků z týmu. Jsou to všichni zlatíčka.

Moje milá autorko, nenechte se pobízet dvakrát .-)

JajaAP
15.10.2025

Moc se mi tato knížka líbila. Postavy působily tak skutečně a dospěle, že jsem si oba hlavní hrdiny zamilovala. Věděli co chtějí a šli si za tím. Docela změna oproti všem dramatům vyvolaným nedorozuměním. Určitě tuto knihu doporučuji.

VercaV
16.09.2025

(SPOILER) Poslední dobou mám fakt štěstí na samé dobré knížky a tady to nebyla výjimka. Miluju hokejovky, takže byla jen otázka času, kdy přijde na řadu. A stálo to za to. Strašně mě to bavilo. Ta kombinace dospělých postav a hokeje je uplně o něčem jiném než vysokoškolské hokejovky.

Všechny postavy, ať ty hlavní nebo vedlejší, mě moc bavili. Líbilo se mi, kdy trávili společný čas. Ashe a Jacka jsem si hodně oblíbila. Scarlett byla rozumná žena, která jen hledala své uplatnění. Leo byl miláček, to jak o Scarlett od začátku mluvil i před týmem bylo roztomilé. Samozřejmě nesmí chybět na závěr nějaké drama v podobě ex přítele, to se dalo čekat. Samotný konec byl sice moc růžový a uspěchaný, ale to k tomu prostě patří, proto to čteme většinou ne :))

Knížka ubíhala rychle, čte se to samo. Bavilo mě to od začátku do konce. Těším se na další díly, myslím že tu máme další povedenou hokejovou sérii. Doufám, že brzy vyjdou v překladu.

Tesset
12.09.2025

Byla jsem mile překvapena. V podstatě jsem nic moc nečekala, ale příběh se moc fajn četl, postavy byly sympatické a vtipné.... nic mi tam nechybělo. Bylo to spíš pomalejší, nekonalo se žádné velké drama, prostě taková pohodovka. Konec byl maličko "moc", ale u čeho tady v tom žánru není. Snad u nás vyjdou i další díly.

moudivlacek
11.09.2025

Jooooo, tohle můžu kdykoliv. Je to hodně originální? Ani ne? Je to čtivé? Rozhodně ano. Už jsem se dlouho tak neodreagovala a nepobavila. Vtipné hlášky, soudržnost hokejového týmu za všech situací, skutečné kamarádky, pravá láska. Ale také hnus některých lidí, co si myslí, že mají právo na soukromý život slavných, snaha určovat co smí a co ne. Obdiv fanoušků a zástup ctitelek OK, to k tomu patří. Ale komu kdo dá své srdce, je jen a jen jejich volba.
A když máte na své straně i milující a podporující rodinu, pak dokážete téměř nemožné.
I když je knih z tohoto prostředí hodně, tahle mi přivodila úsměv a radost. Za mě tedy spokojenost. Ráda se pustím do budoucích dílů.

JanaDor
07.09.2025

Velmi se mi líbilo podání vylíčené problémové situace, kde díky komunikaci a podpoře přátel vše dobře dopadlo. Bylo to uvěřitelně popsáno a působilo to pravděpodobně. Erotické scény byly zpestřením a nebylo to přehnané. Je to první díl série Wildcat a vzhledem k tomu, že přátele byli sympaticky vykresleni, již se těším na druhý díl. Je to milá, příjemná, romantická oddechovka.

Books_by_Dee
07.09.2025

Po nadšené recenzi od @knihomolka.sabca (ano, pět !) jsem neváhala a pustila se do další hokejovky – tentokrát Wildcat: Oheň a led, první díl nové série od Rebeccy Jenshak.

Autorku už znám – její jiná hokejová série, kterou jsem četla v angličtině, mě totálně nadchla. A tak jsem tak nějak tušila, že tohle mi sedne. A taky že jo.

Příběh?
Leo, hráč NHL, a Scarlett, barmanka, se potkávají v baru. Nikdo netuší, kdo ten druhý je. Přeskočí jiskra a večer končí u Lea doma (nazí v posteli). Jenže druhý den se jejich cesty rozdělí… alespoň na chvíli. Po návratu ze soustředění Leo zjišťuje, že Scarlett je… dcera jeho trenéra.

Tropy, které tady najdeš:
sportovní romance mimo univerzitu (už jsme v NHL)
zakázaná láska (dcera trenéra – klasika, ale vždycky funguje)
donucená blízkost (Scarlett začne pracovat jako asistentka u táty)
insta love (Leo je ztracenej hned od začátku a mně to nevadí vůbec)

Co se mi líbilo:
děj příjemně odsýpal – žádná hluchá místa
skvělá chemie mezi hlavní dvojicí
bavily mě i vedlejší postavy (a těším se na jejich příběhy!)
linka s ex byla překvapivě fajn

Co se mi nelíbilo:
některé momenty působily nelogicky
čekala jsem trochu víc napětí v zakázané lásce (nějak se na ní zapomnělo)
občas se postavy chovaly víc jako náctiletí, než jako dospělí

SMUTU mohlo být víc, ale chápu, že ne všude do sebe musí bušit od rána do večera, ale tak znáte mě

Výsledné hodnocení? Pěkné 4 a velké těšení na další díly. Hlavně ten třetí – tam mám už teď velké naděje.

Angie95
18.08.2025

Wildcat:Oheň a led - Rebecca Jenshaková
352 stran
„ , ?“

Ja miluju sportovní romance,a hokejovka jako Wildcat mi úplně padla do nálady

Scarlett holka,která miluje focení,ale stále se  hledá.
Leo slavný a talentovaný hokejista.

Mezi Scarlett a Leem okamžitě přeskočila  jiskra.
Vyspí se spolu a když  Scarlett čeká,že se jí Leo ozve...neozve se.
Ještě k tomu Leo zjistí,že Scarlett je dcera trénera.
Scarlett je na Lea naštvaná a odpálkuje ho. Jenže je Leova dívka snů takže se Leo jen tak nevzdává.
Zaboduje Leo? Získá svou dívku  snů?

Autorka má za mě skvělý styl psaní a tím  pádem se mi kniha strašně hezky četla
Lea i Scarlett jsem si zamilovala
Byli mi velice sympatický.
No,ale co si budeme hlavně Leo Je to úplný  miláček
Prosím prosím můžu si ho nechat?

Od této knihy jsem čekala,že se budu rozplývat  zároveň se smát a samozřejmě jsem dostala obojí
O slze,která mi ukápla mluvit nemusím. Kdo mě zná ví, že brečím skoro u všeho

Vedlejší postavy jsem si taky oblibila a hrozně se těším na jejich příběhy.
Momentálně  hlavně na Ashe ten byl fakt boží

Kdo miluje sportovní romance stejně jako já  tak určitě musíte  přečíst!
Skvělá  oddechová  hokejovka

Za knihu v rámci spolupráce moc děkuji @nakladatelstvijota @lucie.pise

#spoluprace#wildcatohenaled#rebeccajenshak #books#hockey#photography#love#kniznirecenze#nakladatelstvijota#booksgirl#bookstagram#radactu#bookslove#leo#scarlett#

Ketfl
13.08.2025

Kniha Wildcat: Oheň a led od autorky Rebeccy Jenshak je sportovní romance, která skvěle kombinuje hokejové a univerzitní prostředí se špetkou zakázané lásky - prostě ideální čtení na letní večery.

Hlavní hrdinkou příběhu je Scarlett, která trochu tápe v tom, co dělat se svým životem. Když v baru narazí na okouzlujícího Lea, ihned mezi nimi přeskočí jiskra. Stráví spolu noc, jenže Leo se pak Scarlett už neozve. O to větší překvapení ji čeká, když na něj znovu narazí na zahajovacím večírku Wildcats – hokejového týmu, který trénuje její otec. Leo je hokejista a Scarlett se zařekla, že už v životě s žádným sportovcem chodit nebude. Jenže je to k sobě neustále táhne a zakázané ovoce chutná nejlépe.

Velice příjemně mě překvapilo, jak skvěle se mi kniha četla. Autorka má opravdu příjemný styl psaní, který se velice hezky čte. Příběh je spíše oddechový a skvěle kombinuje romantiku a sportovní prostředí. Obě hlavní postavy mi byly neskutečně sympatické, zvlášť Leo, který byl naprostý miláček.

Příběh sám o sobě vám nenabídne nic, co byste jinde nečetli. Děj je předvídatelný a plný typických klišé, přesto to pro mě nebylo vůbec žádné zklamání. Naopak jsem si užila pěknou romantickou oddechovku, která nabídne vše, co od dobré romantické knihy čekám – lásku, emoce a špetku napětí.

Pokud tedy milujete sportovní romance, zakázanou lásku a pohodové čtení, které vás pohladí po duši, tak tato kniha je naprosto ideální volba. Já si to opravdu užila.

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Jota.

Hodnotím 4 z 5

Holubka
08.08.2025

Je to milá sportovní romance, která určitě pobaví. Sice to není nějaké extra wow, ale já se nenudila. Leo byl skvělý a Scarlett mě taky hodně bavila. Kluci z týmu byli zlatíčka a jsem zvědavá na jejich příběhy.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi