Komentáře knihy Wildcat: Druhá šance

Ctenitezmeni
17.05.2026

Už první díl série mi ukázal, že umí být přesně tím balzámem na čtenářskou duši, který člověk občas potřebuje. A Druhá šance to jen potvrdila. Jedná se o knížky, které vám dokážou zlepšit náladu. Tahle hokejová parta je navíc tak návyková, že jsem si místy přála být součástí jejich hokejové rodiny.

Tentokrát se příběh zaměřuje na jiné hlavní hrdiny, ale nebojte, známé tváře zůstávají a jejich linky se dál přirozeně rozvíjejí.
Tyler, profesionální hokejista, se ocitá v nečekané situaci, kdy se musí postarat o pubertální sestru. A že je to pořádné kvítko. Brzy se tak ocitnou ve škole na koberečku, kde narazí na jeho dávnou lásku Piper, která dnes učí právě ji. A taky je důkazem, že některé city se jen tak nevytrácejí. Chemie mezi nimi funguje od první chvíle a je cítit, že si oba dlouho něco nalhávali.

Jak už název napovídá, hlavní roli tu hraje druhá šance. Tenhle trope obvykle nemusím, hlavně když je zatížený toxicitou nebo nevěrou, ale tady nic takového nehrozí. Vztah působí přirozeně, nenuceně, bez instantní lásky a tlačení na pilu – všechno má svůj čas.

Děj není žádný komplikovaný rébus, a právě v tom je jeho kouzlo. Čtivé, vtipné čtení s pohodovou romantickou linkou, skvělou dynamikou mezi postavami, fungující chemií a příjemnou dávkou. Plus hokej, parta držící při sobě a běžné dospělácké starosti, které dodávají příběhu na reálnosti.

Ano, příběh je předvídatelný a klidně bych snesla i pár kapitol navíc – ale téhle sérii to odpouštím. Nehraje si na nic převratného, jen chce bavit. A to se jí daří. Jsou to knížky na pár hodin, po kterých vám zůstane hřejivý pocit.

Za mě jasné ano – a jakmile vyjde další díl, do světa Wildcats se vracím bez váhání.

Angie95
13.04.2026

Wildcat:Druhá šance -Rebecca Jenshaková

Série wildcat -2.díl
320 stran
„ . . .“

Druhý díl série Wildcat? Sem s ním

Tyler je novým hráčem ve Wildcat ,vypadá to ,že se zadaří.
Když se mu najednou na prahu bytu objeví jeho sestra musí se o ní postarat a jemu se život změní.
A co když do toho ještě potká svou starou lásku? Lásku jeho života?

Tenhle díl mě dostal snad ještě vic něž ten první.
Bylo to skvělé čtení ,svižné ani jsem nechápala jak rychle to bylo přečtené.

Tyler a Piper přesně jak řekl Tyler se pro sebe narodili.
Taková láska ,která vydrží roky i když jsou bez sebe se objeví jednou za xxxx let.
Tyler pro ní chtěl to nejlepší ,ale nikdy mu nedošlo,že to nejlepší byl vždycky on.
Jejich shledání, jejich rozhovory jejich chemie ...něco úžasného

Mít sexy kluka nebo ex sexy kluka ,který ví,že jsi ta pravá a tak na tebe čeká??protože JEDNOU!
Bože slintám

To jak se staral o Everly bylo úžasné.

Trocha napětí, láska,emoce ,nějaké to drama to přesně v knihách miluju

A kluci? Kluci z Wildcat nejsou jen spoluhráči jsou jedna velká rodina,která stojí vždy při sobě a vždy si pomůže.
Všechny jsem si strašně oblíbila.
A o to vic tuhle serii miluju

Autorka tohle prostě umí. A já se nemůžu dočkat dalšího dílu!

Znáte tuhle serii? Četli jste? Jakou hokejovku/ky mate rádi vy?

Za knihu v rámci spolupráce moc děkuji @nakladatelstvijota @lucie.pise

#wildcatdruhasance#rebeccajenshak#nakladatelstvijota#bookstagirls#bookstagram

MAU256
08.04.2026

"Rozchod? Ani náhodou, zlato! My dva jsme se pro sebe narodili."

Tento díl byl snad ještě lepší než díl předchozí.
Vzdal se jí, protože ze svého pohledu jí v té době nemohl dát to, co by si pro ni přál. Chtěl, aby zažila vše, co se v těch letech zažít dá, jenže udělal osudovou chybu - nezeptal se jí. A nyní, o čtyři roky později, se opět nečekaně objeví v jeho životě. Jenže tentokrát už ji nenechá odejít a udělá vše pro to, aby ji získal zpět.

Opět krásně čtivé - romantika z hokejového prostředí. Už teď se těším na pokračování.

Books_by_Dee
27.03.2026

Miluju hokejovky a tahle série Wildcat si mě fakt rychle získává – už teď je to jedna z mých oblíbenějších.

Příběh je krátký, ale naprosto mě pohltil, všechno do sebe krásně zapadá, postavy jsou skvělé, dialogy vtipné a některý scény… no spicují .

Tenhle díl mi sedl ještě víc než první. Hlavním tropem je tentokrát druhá šance – hlavní dvojice spolu kdysi chodila. Tyler kdysi myslel, že na Piper není dost dobrý – když se dostal k prvoligovému hokeji, neměl čas na vztah a věřil, že Piper si zaslouží víc. Jenže Piper má pořád zlomený srdce. A teď je Tyler zpátky ve městě, se svojí skoro osmnáctiletou sestrou, která miluje dělat problémy (a já ji totálně žeru ). Piper navíc maká na praxi v její škole, takže jejich cesty se znovu propletou… a chemie! Ta chemie ty jiskry prostě lítaj všude.
Bylo to fakt ňuňu. Chemie mezi dvojicí je neuvěřitelná, a já jim každou stránku přála, ať se dají dohromady. Další mega plus byla jeho sestra – byla drzá, zábavná a celý to pěkně okořenila. A navíc tam byla taková podpultovka – něco se rýsuje s jiným hokejistou, o ni bude pátý díl. Už teď se těším, i když chemii jsem cítila s někým jiným
A trojka? Ta vypadá taky parádně – donucené manželství, protiklady se přitahují – přesně to, co zbožňuju.

Kdo miluje hokejovky, tohle prostě chcete číst. Fakt skvělá kombinace emocí, humoru a trochu té spice, nemůžu se dočkat dalšího dílu!

Moc děkuju nakladatelství @nakladatelstvijota a @lucie.pise za zaslání knihy k recenzi.

Šárka88
27.03.2026

Tohle se četlo samo a řekla bych, že je to lepší díl, než předchozí.
Za mě spokojenost.

Ketfl
16.03.2026

4/5*

Některé knihy nejsou nijak převratné – a přesto vám po dočtení vykouzlí úsměv na rtech. A přesně taková je pro mě Wildcat: Druhá šance.

Už po přečtení prvního dílu mi bylo jasné, že tohle jsou přesně ty typy příběhů, které člověk zhltne skoro na posezení. Autorka nabízí milou, čtivou a pohodovou romantiku, která je ideální ve chvíli, kdy chcete prostě jen vypnout a užít si hezký romantický příběh.

Hlavním tématem je druhá šance. Hlavní hrdinové spolu kdysi chodili, jenže on jejich vztah ukončil, protože měl pocit, že jeho život hokejisty mu zabírá veškerý čas a ona se mu musí ve všem podřídit. Jenže osud někdy dokáže pořádně zamíchat kartami…

Když se k němu přistěhuje jeho mladší sestra, začne mu s ní pomáhat právě jeho ex – která pracuje jako učitelka na její škole. Najednou spolu tráví víc času, než oba čekali. A staré city? Ty očividně nikdy úplně nezmizely.

Moc se mi líbila dynamika mezi hlavní dvojicí. Byla tam určitá lítost nad minulostí, ale hlavně spousta jiskření a momentů, kdy je jasné, že tihle dva prostě patří k sobě.

Autorka má velmi čtivý styl psaní, takže příběh zhltnete jako malinu. Ano, v tomto žánru existují i lepší a propracovanější příběhy, ale pokud máte chuť na milou romantickou jednohubku, tak tohle je skvělá volba. Já jsem navíc zvědavá na příběhy dalších hokejistů, takže se do světa Wildcat určitě ještě vrátím.

Moc děkuji @lucie.pise a @nakladatelstvijota za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace

kniha_je_laska
15.03.2026

Tyler je nováčkem v hokejovém týmu a vypadá to na skvělou sezónu, kdy se těší, jak si bude užívat sport, který miluje, jenže se u něj nečekaně objeví jeho mladší sestra Everly s tím, že u něj bude bydlet, a najednou je všechno jinak. Musí se postarat o puberťačku, a vůbec neví, co má dělat. Díky tomu se ale potká se svou bývalou dívkou Piper a doufá tak, že by mohl dostat druhou šanci napravit svůj vztah nejen se sestrou, ale i s ní…

Být zpátky s Wildcat bylo jako pohlazení. Ti kluci jsou úžasní. Nejsou jenom tým, ale jsou rodina a nikdo z nich se nezdráhá ostatním nabídnout pomocnou ruku, když je třeba. To, jak pomáhali Tylerovi s Everly, kdy si každý vzal na starost něco, bylo skvělé. Ona jako by najednou neměla jen jednoho bratra, ale hned několik, což nebylo ale za všech okolností pro ni úplně vítané.

Romantická linka tu byla zpracovaná také moc hezky. Ne vždy se ty druhé šance povedou, ale to není případ Tylera a Piper. Ti dva spolu dokázali komunikovat a na jednu stranu jsem i chápala Tylera, proč si tenkrát myslel, že dělá správnou věc, přestože bych stejně jako Piper nechtěla, aby rozhodl za oba. Nicméně když pak vypluly na povrch některé věci, tak jsem byla naměkko, že jsem nečekala, že to tak má. A jsem rozhodně ráda, že se tu nestala jedna věc, ke které to chvilku směřovalo a já se bála, že se to stane, jenže by to bylo už moc, ale naštěstí byla má obava zbytečná.

Tohle není příběh, který se zaměřuje přímo jen na hokej, ale jde tu hlavně o zázemí, vědomí, že vždy tu bude někdo, kdo vám bude krýt záda, a to že rodina nemusí být jen pokrevní.

Já jsem spokojená, a už se moc těším na další díly. A pokud chcete nějaký oddechový milý příběh, který vás pohladí na duši, a slupnete ho jak malinu, tak by tenhle mohl být ten pravý.

alexvera
14.03.2026

(SPOILER) Za knihu k recenzi děkuji @nakladatelstvijota a nejlepší Lence.
Jsem tak ráda, že jsem si mohla přečíst druhý díl Wildcat Hockey série a seznámit se s Tylerem, Piper a divokou Everly. To, že se v příběhu vyskytují i postavy, které známe z prvního dílu je krásný bonus navíc.

Tým Wildcat má nováčka Tylera, který si z minulosti nese stesk po nevydařeném vztahu s Piper. S tou se rozešel, protože jí (podle sebe) neměl co nabídnout. Když u něj jednoho dne zazvoní mladší sestra, netuší, že se z něj stane starší bratr na plný úvazek a že mu díky Everly opět vstoupí do života ztracená láska. Kdyby jste učitelce Piper řekli, že bude hlídat sestru své dávné lásky, nejspíše by se Vám vysmála do obličeje. Jenže přesně takhle to bude. Ev lítá z průšvihu do průšvihu a vydržet na nové škole je jediná šance, která jí dovolí zůstat s bratrem. Protože Piper je nejlaskavější osoba na světě, svolí k hlídání Ev a dokonce k nastěhování do domu plného hokejistů s ex a jeho sestrou.

Existuje pro ty dva šance být opět s spolu? Co vše je vlastně Tyler schopný udělat, aby Piper získal zpět? A nelže si ona tak trochu, když tvrdí, že k němu už nic necítí? Jak myslíte že to odpadne? A co bude dělat banda hokejistů na dramatickém středoškolském kroužku? To zjistíte, pokud si tuhle knihu přečtete!

Já mám prostě ráda hokejové romantické příběhy. Wildcat: Druhá šance je krásně klidný, místy dramatický příběh a Tylera s Pipes je nemožné si nezamilovat. Tuhle dvojku krásně doplnila Tylerova sestra Everly a pochopitelně týmoví spoluhráči. Už teď se nemůžu dočkat třetí knihy z této série Wild Ever After, která bude sledovat Declana s Jade.

Tesset
11.03.2026

Dokonalost. Nechápu, proč se o téhle sérii nemluví víc. Podle mě jde o jednu z nejlepších poslední doby. Krásně se to četlo, nechyběl humor a vtip, plno sympatických postav i těžší témata, která ale zůstala jen naznačena, takže si kniha drží status oddechovky. Za mě hrozně milé a vlastně asi nemám co vytknout. Žádné nahrané drama s dobrým koncem, prostě kontinuální příběh, který se bez toho obejde a stejně je fajn. Doporučuju.

MarciPestova
28.02.2026

Musím přiznat, že první díl mě oslovil mnohem více. Děj byl hodně předvídatelný a bohužel mi tam chyběl nějaký zvrat nebo wow efekt. Kdybych byla v nižším věku, tak bych si knihu více užila, ale teď to pro mě bylo hodně oddechové. Bylo pro mě trochu zvláštní, že se po několika letech potkali a najednou bez sebe ani nemůžou dýchat, vesměs ze dne na den. A označení ženských genitálií? To slovo které autorka použila bylo otřesné. Co mě velmi bavilo byla sestra Tylera i ostatní hráči, měla jsem je raději než hlavní hrdiny a víc jsem si je užívala. Oceňuji názvy kapitol které byli obsažené i v textu což je nápadité. Dalším dílům ráda dám šanci.

Breckni_knihu
27.02.2026

Myslím, že jsem se u cílové skupiny trochu minula. Ve svých třinácti letech bych tuhle knihu naprosto milovala, ale teď už jsem si na ni přišla trochu „stará“. Autorka píše velmi čtivě a děj příjemně odsýpá, jen některé pasáže jsou až příliš jednoduché.

Musím říct, že vztahy na mě působily trochu uspěchaně, postavy se roky neviděly a najednou bez sebe téměř nemohou dýchat. Děj mimo hlavní romantickou linku je navíc dost zkrácený, přestože by se dal krásně víc rozvést a prohloubit.

V příběhu poznáváme Tylera, kterému se do života nečekaně vrací jeho sestra Everly. Problémová puberťačka, kterou vyhodili ze školy, hledá u bratra nový začátek i domov. Ve škole pak potkává učitelku Piper. Shodou okolností jedinou skutečnou lásku svého bratra. Tyler a Piper tak dostávají druhou šanci. A tentokrát už Tyler není ochotný se jí vzdát jako před lety.

Za knihu děkuji nakladatelství Jota, které mi ji poskytlo k recenzi.

books_with_m
19.02.2026

Druhý díl této hokejové romance mě mile překvapil. Četl se skvěle, byl čtivý a zvládla jsem ho za dva dny. Trope druhé šance běžně úplně nevyhledávám, ale tady mi vlastně vůbec nevadil. I tak u mě ale první díl zatím lehce vede.

Hlavní postavy Tyler a Piper mi byly sympatické. Fungovaly jak každý zvlášť, tak hlavně spolu, jejich dynamika byla přirozená a bavilo mě sledovat, jak se jejich vztah znovu vyvíjí. Moc se mi líbilo i to, že se v příběhu objevují postavy z předchozích dílů, dodávalo to celé knize takovou hřejivou „rodinnou“ atmosféru.

Jediné, co mi v knize trochu chybělo, byl zvrat nebo zápletka. Něco, co by děj ještě víc okořenilo. I tak je to ale milá, jednoduchá a pohodová hokejovka, kterou jsem si užila.

Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce moc děkuji
Nakladatelství Jota a Lucie Plachá

adela2230
18.02.2026

Hezký romantický příběh, autorka zase nezklamala. Příběh se dobře čte.

Ivuska.09
11.02.2026

Tato série mě moc baví. I když autorka nepřináší nic nového, píše způsobem, že se od jejích příběhů nemohu odtrhnout!

VercaV
10.02.2026

(SPOILER) Na další díl série jsem se moc těšila a bylo to skvělé. Přečetla jsem to za dvě posezení. Nedalo se od toho odtrhnout, hltala jsem stránku za stránkou. Další povedená (hokejové) série.

Tyler a Piper bylo boží. Od začátku to mezi nima jiskřilo a bylo to znát. Celá hokejová parta byla též super, všechny jsem si moc oblíbila a doufám, že se k nim brzy vrátíme. No a Everly, tak to byla třešnička na celé knížce. Ta byla naprosto fantastická. Její pubertální povaha a chování, a to jak se Tyler snažil. Pecka. Trochu mi přišlo, že Scarllet s Leo bylo až moc. Pořád nějaké poznámky o tom, jak po sobě touží atd... Možná jen ten zádrhel na konci s jejich matkou tam nemusel být, určitě by se to bez toho obešlo. Ale tak aspoň, že to dopadlo dobře a byla to otázka dvou kapitol. Plus za to, že nepřišel rozchod. Možná trochu víc komunikace u dospělých by nebyla na škodu ale co už. Bylo to skvělé.

Moc jsem si to užila a doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu. Celá ta parta je super.

Ála1968
06.02.2026

Abych byla upřímná, první díl byl lepší, ale to neznamená, že jsem si tenhle neužila. Příběhy se sportovcema miluju a hokejisti,ty jsou nejvíc cool.Tyler byl boží a skvěle se k Piper hodil a to jak se staral o Everly,to bylo úžasné.A teď už se těším na další kluky z Wildcat

KatieKuli
01.02.2026

Tyler hraje hokej za Wildcats a svůj čas dělí jen mezi posilovnu, jídlo a sport. A pak mu na dveře zaklepe mladší sestra, která utekla z domova a do jeho sportem nabitého života vtrhne chaos. Everly úplně nepomáhá a její problémy ve škole opět hrozí vyloučením. A tady, v ředitelně, potkává po letech Tyler svou lásku ze střední Piper. Na místě ví, že udělá vše pro další šanci s ní po boku. I když si připadá, že věci nemá pod kontrolou a pomáhají mu i spoluhráči z týmu, jezdí jeho tým na venkovní zápasy a potřebuje, aby jeho sestra nebyla sama. Proto využije záminku a požádá Piper, aby na jeho sestru dohlížela. Piper ale peníze za pomoc s Everly odmítne, proto se jí Tyler snaží revanšovat nákupem oblečení nebo opravou auta a nabídkou bydlení. O to více času pak společně tráví. Teď už Tyler cítí, že svou šanci znovu nepromarní.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi