Wicca - První zasvěcení

Wicca - První zasvěcení https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46197/wicca-prvni-zasveceni-46197.jpg 4 23 3

Kniha je stručným průvodcem základů moderního čarodějnictví, které vychází z pohanských kořenů. Jádro knihy tvoří autentická výpověď o čarodějnickém výcviku a o zasvěcení do tradice Wicca. Autor je knězem této tradice, původem Čech, který je zároveň členem rakouské skupiny (covenu) se sídlem ve Vídni. Příběh doplňují pojednání o živlech a sabatech čarodějnic a řada osobních dojmů a zážitků. Kniha mimo jiné obsahuje dva jednoduché vzorové rituály, nástin základů magie a pohanských bož-stvech a částečně také přehled dějin moderního čarodějnictví. Publikace tak představuje vítaného pomocníka pro každého, kdo se zajímá o čarodějnictví a touží nahlédnout pod povrch a získat základní praktický materiál. Kniha současně poskytuje některé méně obvyklé pohledy a cenné náměty, které začátečníky i pokročilé přimějí k nejednomu zamyšlení. ... celý text

Přidat komentář

Meg1
10.11.2022 5 z 5

Srozumitelně napsaná kniha, dobře vysvětlený pojem Wicca. Autor nás sice nechá nahlédnout do kuchyně čarodějnictví, vysvětlí nám k čemu se používají hrnce a kde je trouba, ale k vaření nás nepustí ;-)Chápu, i když je mi to líto. Recept na nějaké to kouzlo, bych si docela ráda z knihy odnesla. Na druhou stranu věřím že magii je nutné se naučit a přistupovat k ní s pokorou. Stejně tak, jako k celému kultu Wicca.

MadamC
02.07.2019 5 z 5

Krásná kniha, která není jen o Wicce. Čtenář se může dozvědět mnohem víc. Velmi jednoduše vysvětluje koloběh života, vztahy na této zemi mezi lidmi a přírodou, pohanské svátky i základy čarodějnictví velmi příjemnou a nenásilnou cestou. Nic vám nenutí, naopak vás nabádá k přemýšlení o věcech a souvislostech, dává čtenáři prostor. Nezsype vás pojmy, definicemi a jasně danými paradigmaty. Opravdu velmi milé a poučné čtení.


Haubíslav
20.10.2018 5 z 5

Wicca je náboženství na první pohled, v dnešních hodnotách, velmi obtížné. Ovšem základ je velmi jednoduchý a tato kniha jej krásně vysvětluje.
Jako nezasvěcený čaroděj tuto knihu doporučuji.

Štítky knihy

Wicca

Autorovy další knížky

2005  80%Wicca - První zasvěcení
2015  60%Wicca První zasvěcení

Kniha Wicca - První zasvěcení je v

Právě čtených2x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst11x
Chci si koupit8x