Wendy mezi Zemí a Nezemí

Wendy mezi Zemí a Nezemí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382695/bmid_wendy-mezi-zemi-a-nezemi-AHO-382695.jpeg 4 68 26

Šestnáctiletá Wendy Daviesová se probudila do zlého snu. Auto, které řídila, spadlo do jezera a mladší z jejích dvou bratrů při nehodě zemřel. Jenže Wendy tvrdí svému okolí něco jiného. Je si jistá, že Michael žije, a že o něj pečuje jakýsi tajuplný létající chlapec. V naději, že změna prostředí pomůže Wendy překonat nelehké období, přestoupí na jinou školu. Ale prolínání fantazie a reality neskončí ani tam. Spolužáci i dospělí jí začnou připomínat postavy ze Země Nezemě. Ve snaze rozlišit co je skutečnost, a co fantazie, si dívka začne kreslit deník. Stránky skicáku začne plnit úžasnými obrázky o tom, co vidí a prožívá. Jsou ale její kresby pouhým vyjádřením myšlenek a pocitů, nebo je to opravdový portál, který propojuje náš svět s pohádkovou Zemí Nezemí?... celý text

Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Wendy Project , 2017


více info...

Přidat komentář

fvalek
16.11.2023 3 z 5

Ty jo, tak tohle je taková hodně transcendentální teen drama kniha, která pro mě osobně ale byla spíš taková nudnější a ne tolik zajímavá. Zápletka s autonehodou Wendy a bratrů je sice dost originální, ale celé to následné psychické zhroucení a mísení černobílého a barevného světa za tím naším je trošku klišé a vlastně to nebylo tak dobře pojaté, protože sice se to snaží hrát na tu notu, že nevíme, co je pravda, ale poměrně krátce po začátku čtení člověku dojde, že to je spíš její forma smíření se s realitou, než něco víc. Osobní vztahy a styk Wendy s rodinou a spolužáky jsou pak na úkor dvojího světa dost povrchně a odbytě udělané. Závěr by si zasloužil ještě tak dvě tři strany. Ale jinak využití Země Nezemě považuju za fajn rozhodnutí, ale pro mě osobně kniha nemá takovou hloubku, protože jednak s takovou situací nemám zkušenosti, ale asi bych to řešil úplně jinak... i když něco na tom je.

Hobitka
13.03.2023 5 z 5

Knížka mě ihned vtáhla. Provlekla příběhem. A o něco později vyplivla zase zpátky. Lehce zmatenou, ale s vědomím, že na mě silně zapůsobila.
Kresba zde hraje při vyprávění hlavní roli, text jen doplňuje. Moc se mi líbila práce s černobílostí a barevností.


ditul
26.04.2022 5 z 5

Příběh se mi líbil, jen některé pasáže by chtěly více rozepsat. Možná se mýlím, protože jsem zvyklá číst obsáhlejší knihy a grafický román jsem četla poprvé.

broskev28
20.02.2022 4 z 5

Pro mě překvapení, a docela náročné čtení.
Komiksy moc nečtu, grafický román asi není moje parketa. Místy jsem se při četbě zastavovala, pozorně prohlížela obrázky a zjišťovala, proč a kde mi něco uniklo. Ale časem se to zlepšilo a já jsem dokázala ocenit kresby, citáty a hlavně názory a vyjadřování hlavní postavy. Takže nakonec velká spokojenost, a děkuju především za komentář Atlantis - i já jsem si vzpomněla na Volání netvora.

Atlantis
01.02.2022 4 z 5

Nádherná kniha. Ne bezchybná, ale hluboká a přemýšlející. Chválím originální zpracování a práci s barvami, barevné cákance jsou zde zabudovány logicky a vy díky nim víte, že tady sledujete klíčovou scénu nebo postavu. Bez chyb tahle kniha ale také není. Občasné dějové skoky působí zkratkovitě a sekce v Zemi Nezemi mne vyloženě iritovala, nenávidím snové sekvence.
Celkově jsem měl z knihy pocit jako třeba u Volání netvora. Kniha pro děti, ale se silným námětem.

JointlieKat94
16.01.2022 3 z 5

Dávám hvězdičky za grafické provedení, to je krásné. Přiběh samotný je jen pozměněný Petr Pan, Wendy se snaží dostat brášku z Nezemě..

A tak. Je to taková rychlovka, na půl hodinky, víc času mi zabralo prohlížení těch nádherných kreseb, než čtením textu. Ale hezké, asi i smutné..

vlkove
20.12.2021 5 z 5

Moc krásný příběh. Chytil mě za srdce. Skryté poselství, které je velice důležité. Nádherná kresba. Hodně se mi líbilo zakomponování příběhu Petra Pana.
Bála jsem se aby kniha nebyla moc dětinská nebo nicneříkající, ale rozhodně se mé obavy nenaplnily.

martinakraus
22.01.2021 4 z 5

Na to, že jde "jen" o komiks, je příběh hodně silný a myslím si, že důležitý. Líbí se mi použití kontrastu a barev. Má to pár stránek, nezabere to déle jak hodinu a rozhodně se vyplatí se do ní pustit.

Shinju
22.09.2020 1 z 5

Jedna hvězdička za kresbu. Známý příběh, trochu jinak, kdyby autorky radši vymyslely vlastní příběh, nebylo by to takové plýtvání papíru.

Kate18
09.01.2020 3 z 5

Wendy a jeji rodina mají autonehodu, při které jejich auto sjede do jezera. Z vody vyplavou všichni kromě jejího brášky Michaela. Ale Wendy a její druhý bráška John vidí, jak Michael s někým odlétá k nebi. Její rodiče si myslí, že se zbláznila a tak musí navštěvovat paní doktorku. Ve škole si jí konečně všimne kluk, který se jí líbí, ale nedorazí na jejich domluvené rande. Wendy je smutná a raději uteče pryč, zpátky k jezeru. Jak to je s jejím bráškou doopravdy? To se dozví mezi Zemí a Nezemí.

WeirdoAnne
10.10.2019 5 z 5

Krásně nakreslený, příběhově zajímavý a navíc skvělé citáty.

Alethea_k
22.07.2019 5 z 5

Velmi oceňuji zpracovávání takto závažných témat v grafických románech. Je tu skvěle vykresleno vyrovnávání se se ztrátou člena rodiny, deprese, strach, běžný život.
Grafická stránka je úžasná, zamilovala jsem se do jednoduchých a nádherných kreseb.

RaggamuffinSVK
18.07.2019 4 z 5

Aj keď nie som cieľovka, komiks je výraznejšie zameraný na -násť ročné dievčatá, dej a hlavne ilustrácie sa mi veľmi páčili. Príbeh dievčaťa, vyrovnávajúceho sa so stratou, životom a dospievaním má veľmi pekné myšlienky a krásne momentky. Prelínanie čiernobielych kresieb v reálnom dospelom svete s farebnými v tom hravom, detskom, no fantazijnom, je výborne spracované. Avšak, komiks je veľmi krátky a chýba mu pár desiatok ďalších strán, v ktorých by sa viac venoval niektorým epizódam v živote Wendy.

rubyna
03.05.2019 5 z 5

nejdřív jsem si přečetla posledních pár stránek. A pak začala od začátku..a zvolila jsem dobrou taktiku !

BetyN.
02.04.2019 2 z 5

Na mě to celé působí nedotaženě. Příběh je dobře vymyšlený a má poselství, jenže něco tomu chybělo. A nezachránil to ani výtečná práce s barvami. Myslím, že by pomohlo pár stran navíc, nedělat takové skoky v ději a některé věci více vysvětlit. Škoda, očekávání byla velký. Mě to zklamalo.

hayalet
02.04.2019 3 z 5

Výborné uchopení barevnosti a textu v příběhu. Námět byl zajímavý. Wendy a její popírání smrti bratříčka, bylo místy opravdu smutné. Ale musím říct, že mi tam něco chybělo. Děj byl takový pomalý, ničím nevybočoval. Trochu mi vadilo, když se to pak stočilo k příběhu Petra Pana... Přišlo mi to, jak kdyby autorka musela opisovat. Škoda, kniha by mohla mít větší potenciál.

LadyD
31.01.2019 4 z 5

Zvláště verze příběhu o Zemi-Nezemi, ale celkem příjemné komiksové zpracování. Přečíst to, mi trvalo asi půl hodinky a přiznám se, že jsem na konci brečela. Ale jinak žádné zklamání z knihy nepřišlo.

simona8126
26.11.2018 3 z 5

Čekala jsem od toho víc. Ilustrace byly pěkné, líbilo se mi propojení černobílých s těmi barevnými, ale občas mi připadalo, že jdou za sebou jaksi zmateně. Jako by se mi z knížky vytrácely některé obrázky. Musela jsem couvat o pár stránek zpátky, abych se ujistila, že jsem něco nepřeskočila. Takže to leckdy nedávalo moc smysl a příběh sám mi připadal příliš krátký, tím pádem i slabý. Nápad hezký, jen tomu něco chybělo.

CatherineH.
18.11.2018 5 z 5

Celý příběh je o smrti, jak se sní srovnat a dál žít.Nikdy si s ní nesmíříte, nesrovnáte, ale musíte nadále žít svůj život.(Nemůžete přestat žít, nikdo vám nic nebude zakazovat, je to jen na vás, jestli tu chcete být nebo ne.)Vůbec jsme neměla tušení, že to bude tak srdcervoucí, i když jsem trochu něco věděla o tomhle grafickém románu, jenže mě to dostalo.
Můžu jen hodnotit 5*/ 5*, velmi všem doporučuji.

muchomurka
01.11.2018 3 z 5

Zajímavý nápad a zpracování, pěkné ilustrace, ale musela jsem si přečíst, jaké je poselství knihy. S tím mi to pak začalo dávat smysl.

Štítky knihy

komiksy fantazie

Autorovy knížky

2018  80%Wendy mezi Zemí a Nezemí

Kniha Wendy mezi Zemí a Nezemí je v

Přečtených86x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce40x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x