Weissova navigace sexem

Weissova navigace sexem https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224692/bmid_weissova-navigace-sexem-224692.jpg 3 6 2

Weissova navigace sexem je příručkou, která původně vznikla jako rozhovor novinářky – autorky s jedním z předních českých sexuologů – prof. PhDr. Petrem Weissem, Ph. D., DSc. Výsledný produkt byl tak přehledný, že nic jiného kromě ‚navigace‘ nás při pojmenování knihy nenapadlo. Jasná, stručná a přehledná. Taková tato příručka je. A čtenářům každého věku přejeme, aby je dovedla k jasným odpovědím, které chtějí znát, ale možná se na ně někdy stydí zeptat.... celý text

Přidat komentář

Mr.Fox
03.10.2017 3 z 5

Přiznávám, knihu jsem zakoupil na základě názvu a taktéž, po prvotním prolistování, mi přišla přehledná a četba tak dopředu působila lehce stravitelně (nechtěl jsem nic myšlenkově náročného...).

Překvapil mě styl psaní. Skutečně je vedena, jak je již v úvodu avizováno, jako původní rozhovor novinářky se sexuologem. S tím rozdílem, že je promítnut do dvou set stran. Četla se mi jako internetový článek. Rozdělený na 12 kapitol. Těmi jsou: Orgasmus, Monogamie, Partnerství, Dobrovolnost, Transsexualita, Deviace, Zneužívání, Dysfunkce, Komunikace, Preference, Výchova v sexu, Terapie.

Četla se mi dobře. Až překvapivě. Nejde o žádné složitosti. Zaujal mě autorův přehled a nadhled na jednotlivá témata. Nečekejte zacházení do detailů, kapitoly jsou probírány obecně a tématicky okrajově. Vždy však sledují linku názvu a neopakují již zmíněné. Navigaci sexem v doslovném smyslu v ní nenajdete, avšak třeba informace k transsexualitě a deviacím jsou zajímavé. Stojí za povšimnutí, obzvláště v dnešní době, kdy média nevhodně škatulkují x-témat/pojmů a masírují nás tak mylnými a zavádějícími informacemi. Některé kapitoly jsou slabší, nic nepřinášející. Korekce ve druhé polovině knihy hodně slabá. Není divu, že je k dostání v nejmenovaném knižním řetězci za pár korun...

Shashlick
26.08.2017 1 z 5

Zvláštní kniha, kde se toho vlastně nakonec tolik nedovíte. Přesto je zde několik zajímavých poznatků.
Například pedofilové jsou skvělí učitelé, skautští vedoucí, nebo autoři dětských knížek. Samozřejmě, že může dojít k náhlému projevu jejich deviace, ale není se čeho bát. Budou nad vaším dítětem jen onanovat, případně se nechají orálně uspokojovat. Rozhodně mu neublíží.
I dokonalý pan Weiss uznává, že udělal při vyšetřování několik chyb. Naštěstí však neměly tragické následky. Pouze jedna z jeho pacientek zastřelila svého manžela a poté sebe.
To, že redakce knihy je slabá už je pak úplně jedno.