Zmizení majora Woodwarda

Zmizení majora Woodwarda https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495466/bmid_wavesbury-zmizeni-majora-woodwarda-A4W-495466.jpg 5 6 4

Wavesbury série

< 5. díl >

Major Woodward zmizel kdesi na Barbadosu. Stal se obětí místního kultu voodoo, lidské hrabivosti, nebo snad vyslanců cizího státu, kteří zjistili pravdu o jeho původu? Majorovým nalezením je na rozkaz ministerského předsedy pověřen David Wavesbury. Hrabě se tentokrát může opřít o pomoc nejen Elizabeth, ale také celé rodiny. Propuká americká revoluce, ze starých přátel jsou noví nepřátelé. Mladičká Margaret Wavesbury se nechala zlákat myšlenkami svobody a rovnosti, ale hlavně neodbytným nápadníkem. Když je zatčena, jejímu otci a rodině nezbývá než se vydat na cestu. Ta nekončí Margaretiným osvobozením. Musí podniknout nebezpečný výlet válečnou krajinou, kde jim průvodce má dělat jeden z nejnenáviděnějších mužů své doby. Dostat se do zajetí je během války snadné, uniknout z něho bývá obtížnější. A to i když je zajatcem generál. Zvláště když je pod bedlivým dohledem samotného George Washingtona a mladého velitele jeho tajné služby, který se až příliš zajímá o Wavesburyho dceru. Aby se Wavesbury vypořádal s nepřítelem ohrožujícím jeho rodinu, znovu se vydává do Kanady, na místa, která zná z jiné války. Musí jednat s nebezpečnými obchodníky s indiány i domorodci. Netuší, že je tu někdo jiný, kdo hodlá využít jeho blízké pro zisk . Naštěstí se Wavesbury může spolehnout na pomoc slavného zálesáka. Nebo také on plánuje zradu?... celý text

Přidat komentář

Vintera
26.12.2023 5 z 5

V dalším díle se opět vydáme letem světem za romantickým dobrodružstvím. Na tento díl jsem se těšila, protože začíná na Barbadosu a já mám k této karibské zemi téměř sentimentální vztah. Ani první lokalita, ani zápletka mě nezklamala. Wavesbury se společně s Elizabeth neohroženě vydává za svými cíli, v další části knihy se hrdinové už posunují v čase a v místě a dokonce se objevují nové postavy, Wavesburyho děti. Přečetla jsem jedním dechem a hned jsem sáhla po další.

kolacky
23.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Skvělé. Krásně chronologicky sestavené příběhy s našimi starými oblíbenými hrdiny a se zbrusu novým padouchem, který si nedá pokoj, dokud se mu nedostane náležité odplaty.
Jen škoda seržanta McAutieho. A kamarádů indiánů.


Francois17
24.05.2023 5 z 5

Jedním slovem Výborné. Plně srovnatelné s překladovou literaturou. Pokud budou následovat další pokračování, budu se moc těšit. Skvělá série, která je každým dílem lepší a lepší. Klobouk dolů.

nero 13
17.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Dobrodružství rodiny Wavesburyových v se pátém pokračování přesune na Americký kontinent, tradičně je kniha rozdělena na čtyři části a v té první se vrátíme na karibský Barbados, další tři části jsou vlastně jeden příběh jehož kulisami je Americká válka o nezávislost a tak se v něm potkáme například s Georgem Washingtonem, Benedictem Arnoldem, který má v USA podobnou pověst jakou si u nás za Druhé světové vysloužil Karel Čurda, nebo s indiánským agentem Simonem Girtem, který byl současníkem Daniela Boona, obě tyto legendy Ameriky 18 století znám z knih Fritze Steubena o Tekumsehovi, a tak jsem si rád osvěžil tu atmosféru divokého pohraničí.