Warlock: Brutal horror #1

Warlock: Brutal horror #1 https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60203/bmid_warlock-brutal-horror-1-yyr-60203.png 4 21 2

14 příběhů plných terroru, hrůzy a šílenství, jemně kořeněných tajemnem, brutalitou a sexem... To je Warlock, sbírka horrorových povídek od autorů z celého světa, která si vzala za úkol postrašit, vyděsit a vyvolat ve Vás pocit příjemného mrazení.

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Gehenna
více info...

Eicherik
Eicherik
12.03.2023 4 z 5

Čtrnáct zastavení má obvykle Křížová cesta. Čtrnáct povídek zde uvedených a po nejvíce ta poslední, nazvaná Mysterium, jsou spíše zastaveními samotného Satana. Ne nadarmo autor téhle sbírky věnoval knihu Ďáblu, Antikristovi a falešnému proroku. Antologie je to vcelku povedená. Za nejlepší považuji Indiánskou ženu jejímž autorem je otec samotného Draculy a velmi skandální nazvanou Láska na celý život.
Citace z povídky Dialog: Není tomu tak dávno, co se těšil teplem jejich rukou a teď... bloudí bezútěšně po asfodelových loukách Hádova království a lkají nad svou marnou existencí.

eraserhead
eraserhead
19.08.2013 4 z 5

Tahle kniha (kromě věnování :-), zaujme hlavně faktem, že kromě několika (minima) známých a kvalitou načáchlých jmen (Stoker s jeho zajímavou Indiánskou ženou, Maupassant se skvělou, v oblasti nad/přirozena nejasnou Rukou nebo Bierce s typickýma Očima Pantera) seznamuje hlavně se jmény neznámými a ukazuje, že i dosud neznámá jména dokáží napsat zajímavý, poutavý a výborný horror. pro mě již od prvního přečtení ještě v dnes již dlouho (naneštěstí) nevycházejícím časopise Horror, je nedostižná poslední povídka knihy Mysterium (George Blackmore), určitě jedna z mých pěti nejoblíbenějších horrorových povídek. Má úplně všechno, co má skvělá horrorová povídka mít. K výbornému čtení patří také Růže pro Boninu (Brant Palwick), Láska na celý život (Marky Ryder) a pro mě překvapivě i Síla touhy (Bruce Dasnen). Ostatní povídky jsou minimálně příjemně průměrné a čtivé, žádná není vyloženě slabá. Výtku bych tak měl vlastně jen k závěrečnému upozornění - vylučovat ženy z požitku z horrorové četby totiž může jen nekulturní hovado.


Štítky knihy

antologie hororu

Část díla

všech 14 částí díla

Autorovy další knížky

1994  80%Warlock: Brutal horror #1
2015  43%Ukradnuté spomienky

Kniha Warlock: Brutal horror #1 je v

Přečtených26x
Knihotéce29x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x
dalších seznamech4x