Žnec duší

Žnec duší https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26645/znec-dusi-26645.jpg 5 87 6

Válečník. Zrádce. Netvor. Malus Temná čepel je nemilosrdný ničema i podle značně volných standardů temných elfů. Když se zmocní mapy, která ho má dovést k tajné moci ukryté hluboko v Pustinách Chaosu, nemá ani tušení, že je to past, kterou na něj nastražil prastarý démon Tz'arkan, a Malusova duše se stane démonovým rukojmím. Aby splnil svou část dohody a získal duši zpátky, musí do roka najít pět magických artefaktů. Cesta za třetím z nich ho zavede do strašidelného mauzolea temných elfů, kde je ukryta prokletá dýka, která dává svému majiteli strašlivou moc. Čeho se temný elf bez duše ještě může bát?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Reaper of Soul , 2006


více info...

Přidat komentář

šmerdžito
07.02.2019 5 z 5

Knihu jsem zrovna dočetl a jsem s ní naprosto spokojený. Děj a charakter postav jsou skvěle rozjeté, a poměr akce a intrik je dobře vyvážen.
Trochu jsem se bál, že kniha upadne do stereotypu, kdy na konci každé knihy Malus nalezne další artefakt, po dočtení jsem mile překvapen že tomu tak není. Kniha si jinak drží vysokou laťku a stále originální dějové zasazení z pohledu ,,záporné" strany. Knihu tedy vřele doporučuji.

Shindo
27.11.2018 4 z 5

Tento diel sa v podstate čítal sám, odsýpalo to celkom rýchlo. Dej sa miestami pekne zamotával, "spojenci" sa ukázali ako nepriatelia a naopak, ukázalo sa, že všetko je relatívne. Párkrát som sa aj pousmial, trebárs pri Malusovej miestami až otcovskej náklonnosti k tej jeho veľkej šupinatej potvore..
Poučenie na záver: Neverte nikomu, ani vlastnej matke. A Nagairu som nikdy nemal rád.


Stenar
26.04.2018 3 z 5

Honba za třetím artefaktem vede Maluse do prastarého mauzolea a rychle se mění v divokou honičku pustinami i městy, kde je Malus střídavě v roli lovce i loveného. A několikrát dokonce uloveného.

Je to ovšem slabší než první dva díly - jednak proto, že autoři jako by už měli problém vytáhnout z rukávu něco nového, a jednak pro ne úplně srozumitelné hrátky s duší, které prochází dějem. Co je naopak zajímavé, je motiv pomalého podmaňování Maluse démonem - přičemž Malus ani démon Tz´arkan vlastně ani moc nepředstírají, že se budou snažit jeden druhého podrazit, jak to jenom půjde. A jak závod pokračuje, ta chvíle se evidentně blíží...

nikolthestrange
20.03.2018 5 z 5

Kniha měla sice pomalejší rozjezd, ale vyklubala se z toho pořádná jízda! Na své pouti příběh čtenáře zanese mimo jiné i do nové zajímavé lokace (Naggoru), Malus zde poznává nové tváře a shledává se i s pár starými známými (ne)přáteli...

Miro.slav
06.10.2017 5 z 5

Malus je späť, ale čitateľ sa vôbec nemusí báť, Malusovi ostáva nájsť ešte zopár artefaktov - v tejto knihe to bude Torxusova dýka. Napriek faktu, že Malus bez ohľadu na to aké zranenia utŕži a koľko bojov absolvuje musí prežiť, je kniha celkom napínavá. Nič na tom nemení ani táto jeho "nedotknuteľnosť", pretože s ním prežívate každý stret a každú zradu (v tom je sila tohto príbehu - dokáže vás vtiahnuť do deja). Knihu vrelo odporúčam!

A na záver len mierna úprava anotácie textu knihy: Malus ešte nie je bez duše, má rok na to, kým ju stratí.

serpent6
11.05.2014 4 z 5

Mou velkou nevýhodou bylo, že jsem četl tento díl až dva roky po dočtení původních dvou dílů. Ačkoliv se dají všechny knihy ze série číst i jako samostatná díla, často se může přihodit, že je čtenář dezorientovaný v důsledku neznalosti kontextu děje z předcházejících knih. Mně tenhle nešvar do určité míry zkazil příjemný dark fantasy zážitek, který bych ze Žnece duší jinak měl.
Malus je tím správným "bad ass" hrdinou pro každého oddaného fanouška Warhammeru. Jeho schopnost vyváznout ze všech ožehavých situací živý a zdravý (bez ohledu na všechna ta smrtelná zranění, nákazu těla démonem a vyčerpání organismu hodného alespoň dvaceti infarktů u normálního člověka, dokonce i temného elfa) se mi však po určitém čase začala trochu zajídat. V duchu svých konzervativních představ o ideální fantasy mi totiž přesně takový druh "nesmrtelnosti" vadí.
Přesto, nemůžu jinak než dát alespoň ty čtyři hvězdy. Vykreslování děje a seznamování s vedlejšími postavami je totiž stále zábavné a zajímavé. Je to zkrátka příběh plný krve, smrti, děsu a v neposlední řadě odporu nad všemožnými způsoby mučení, o nich se v knize mluví.

Štítky knihy

Warhammer

Autoři knihy

Dan Abnett
britská, 1965
Mike Lee
britská

Kniha Žnec duší je v

Přečtených148x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených7x
Knihotéce85x
Chystám se číst15x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x