Synové Ellyrionu

Synové Ellyrionu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128233/warhammer-synove-ellyrionu-128233.jpg 4 44 2

Warhammer - Elfové série

< 3. díl

Ulthuan se země na pokraji zkázy. Černokněžný král Naggarothu vede svoje vojsko proti elfím obráncům Lothernu, zatímco čarodějnice Morathi pochoduje v čele nezadržitelné armády temných elfů na Ellyrion. Zlu čelí největší válečníci doby: král Finubar, princ Imrik, Tyrion a Teclis, ale osud Ulthuanu zůstává na bedrech dvou bratrů, kteří musí bojovat za odpuštění a příležitost bránit svůj domov. Elfí ostrov plane válkou, ale padlí vládcové Naggarothu nehladoví jen po vítězství v boji; chtějí Ulthuan úplně zničit, stejně jako pradávné tajemství v jeho srdci. Pokud vznešení válečníci z řad elfů nepřemůžou své temné bratrance, čeká je totální vyhlazení.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Sons of Ellyrion , 2011


více info...

Přidat komentář

Hanz97
06.11.2015 3 z 5

Po zklamání z prvního dílu je nutno přiznat, že pokračování celou ságu aspoň trošičku vylepšilo. Některé pasáže už dokonce připomínaly prvky tak typické pro Warhammer knihy, ale slabých stránek z prvního dílu nebyl ušetřen ani ten druhý. Bitvy na konci knihy byly fajn, ale ten milostný příběh se tam odporně plete celou dobu. Ještě že měl autor tolik odvahy, aby to trápení zakončil ne zrovna šťastně, a hlavním hrdinům nachystal krutý osud, čímž trochu obměkčil jinak tradiční čtenáře tohoto žánru, kteří místy museli kroutit hlavou, jestli drží v ruce fantasy, nebo nějakou cincárnu pro prodavačky z obchoďáku.

Ardein
11.01.2014 4 z 5

Jak jsem slíbil v komentáři u prvního dílu, tak tedy činím. Synové Ellyrionu sice nedosahují kvalit Obránců Ulthuanu, kteří byli výpravnější a tajemnější, ale rozhodně se nejedná o špatné čtení. Příběh se zde začíná rozmotávat a spěje k temnému konci. Spousta elfích hrdinů se konce knihy ani nedožije. Synové Ellyrionu jsou mnohem akčnější než první díl a víceméně celá druhá polovina knihy popisuje finální bitvy s temnými elfy. A že je co popisovat! Vzájemná nenávist elfů a jejich temných bratranců z knížky přímo teče a nikdo si neodpustí nadávku či nějakou tu krutost. Prostě válka elfů v celé své kráse!

Čtyři hvězdičky jsou zasloužené! Za ty parádní řežby prostě nemůžu jinak! :-)


Štítky knihy

elfové

Autorovy další knížky

Graham McNeill
skotská, 1971
2013  88%Falešní bohové
2011  81%Kladivonoš
2019  86%Fulgrim
2012  77%Obránci Ulthuanu
2012  75%Synové Ellyrionu

Kniha Synové Ellyrionu je v

Právě čtených1x
Přečtených72x
Doporučených3x
Knihotéce92x
Chystám se číst26x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x