Wildcard: Divoká karta

Wildcard: Divoká karta https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405598/bmid_divoka-karta-sPJ-405598.png 4 235 53

Warcross série

< 2. díl

Emika Chenová z warcrossového šampionátu jen sotva vyvázla životem. Teď, když už ví, co se doopravdy skrývá za Hideovým novým algoritmem NeuroLinku, už nemůže věřit tomu jedinému člověku, ke kterému vždycky vzhlížela. K tomu, kdo měl být na její straně. Aby Hideovy plány zastavila, spojí se s Fénixovými jezdci… a brzy zjistí, že v neony osvětlených ulicích Tokia se skrývá nová hrozba. Někdo na Emičinu hlavu vypsal odměnu, a tak je její jedinou šancí na přežití spolupráce se Zerem a jeho nemilosrdnou skupinou Černoplášťů. Brzy však vyjde najevo, že ani Zero není takový, jakým se zdá, a jeho ochrana má svou cenu. Emika musí čelit zradě i hrozbě budoucnosti bez svobodné vůle. Jak daleko zajde, aby zničila muže, kterého miluje?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Wildcard , 2018


více info...

Přidat komentář

voody99
10.08.2023 5 z 5

Po Warcross jsem měla velká očekávání a musím říct že Wildcard je předčil. Párkrát mi poklesla čelist.
Celkově je kniha čtiva a strašně mě bavila.
Skvělé

Debbra
27.07.2023 5 z 5

Druhý díl byl stejně dobrý jako první. Kniha se četla sama a do příběhu jsem se opravdu dostala hned. Už teď se těším, až to budu číst znovu.


Jaehyun
17.06.2023 3 z 5

Druhý díl mě bavil o kousek víc než první. Pořád to bylo dost předvídatelné a na konci i trochu klišé, ale četlo se mi to líp. Nejspíš už jsem věděla co od toho čekat.

Wendysek
19.05.2023 3 z 5

Jsem zhruba v půlce, ale už musím podotknout, že je druhý díl zklamáním, ač jsem se na něj po přečtení prvního velmi těšila. Povětšinou je celkem nudný, ačkoliv nejsem schopna říci, čím přesně to je. Snad se to ještě zvrtne v druhé půlce. :)

Praevka
11.05.2023 2 z 5

Zcela souhlasím s komentářem Atlantis. Čirý destilát nudy.

broskev28
18.01.2023 3 z 5

Druhý díl už se mi líbil méně. Příběh se zamotává, to beru, ale přímých herních situací tam bylo méně. Obecně už mi to více evokovalo americké filmy se situacemi „na poslední chvíli se mu podařilo otevřít dveře, rozluštit kód, odstřelit útes . . .“ Ne za 5 minut dvanáct, ale spíše po dvanácté.
Ale i nadále to bylo celkem čtivé, i když porce stránek je úctyhodná, takže na knihu si troufne jen opravdu zdatný čtenář, asi spíše čtenářka. Těm našim šikovnějším určitě doporučím!

tereza7804
30.07.2022 5 z 5

Ačkoliv jsem slyšela že druhý díl je pro většinu čtenářů zklamáním a tolik se jim nelíbil, tak za mě byl teda o něco lepší než první :D. Víc akce, víc zápletek, zajímavější prostředí a děj, vážně se mi to moc líbilo, ale má to pár much, které vlastně ani nedokážu vyjmenovat. Jen prostě 5 hvězd dát nemůžu, když to srovnám s knihami, kterým jsem plný počet vážně dala. 4,7/5

blackoutzuzi
13.05.2022 3 z 5

3,5 hvězdičky

Já jsem tak ráda, že v této sérii jsou jen 2 díly, autorka se vykašlala na "vycpávkové" díly a sérii zbytečně nenatahovala. Strašně mě bavilo to prostředí virtuální reality, ty postavy a to, jak děj odsýpal. Je to takový Ready player one pro holky :D A mě celá série bavila! Doporučuji.

Atlantis
07.04.2022 2 z 5

Čirý destilát nudy, tohle byl děs. Jak já jsem doufal, že se někomu něco stane, že přijde jakákoliv zapamatovatelná scéna, ale nic. Plácáte se z místa na místo, odhalení nejsou nijak šokující, hlavní postavy jsou otravné a nudné. To je bohužel klíčové slovo Wildcard - nuda a patos. Obehrané kecy "Víš, nejsme až tak rozdílní." a "Tohle je ta nejdůležitější vteřina v historii lidstva." dělá z téhle knížky pitomou slátaninu.
I sama autorka v doslovu říká, že druhý díl psala na sílu a nedokázala mu dát tu správnou fazónu. A je to vidět.

heliiinka
13.01.2022 4 z 5

Povedené strhující. Líbilo se mi vysvětlení Zerovy osoby i celá skupina postav kolem něj. Je to jednoduše a čtivě psané.
Jen mi přišlo, že autorka dává úžasné schopnosti tam, kde se jí to hodí a jindy zase ubírá, tak, aby to vyšlo. Zkátka chybí celistnost a rovnováha v prostředí. Jakto že máme úžasné hackerské technologie a přitom jezdíme obyčejným autem?

jitka_dankova
08.11.2021 5 z 5

Pokračování knihy Warcross přineslo hodně překvapení. Bylo temnější a myšlenky celého světa a té situace mne dostaly z příjemného pohádkového příběhu jedničky do náročnějšího světa, kde je potřeba řešit opravdové problémy a uvědomit si, co je dobro a co je zlo a co je pro koho vhodné. Rozhodně mi myšlenky z knihy utkvěly v paměti a ke knize se určitě budu vracet. Jsem spokojená s ukončením, které autorka zvolila a líbilo se mi. Raději upozorním, že o romantice to ani moc není (byť je kniha k dívčím romantickým titulům zařazována).

andrejci
16.08.2021 5 z 5

Tak mám tuhle skvělou knížku a vlastně i sérii za sebou. Na jednu stranu to bylo skvělé, na druhou jsem trošku zklamaná, protože po nadupaném prvním díle to nebylo ono.
Svět byl opět skvěle vykreslen, ale už ne tak moc jak u prvního dílu. A to mě trošku mrzelo. Stejně jako konec. Dle mého názoru byl moc rychle ukončen.
K postavám žádnou výtku nemám. Opět skvělé. Dozvěděli jsme se o nich i něco víc a to se mi líbilo. Co se autorce povedlo byl hlavní padouch. Skvělé odhalení a plány. Za to smekám. Kdyby měla knížka ještě tak 100 stran tak by mi to nevadilo.
Bylo to hodně čtivé a skvěle zakončené. Za pár chybek, které mi vadily dávám 4,5 hvězdy. Ale za obálku, která se povedla a je pěkně tajemná dávám 5.
Teď už chápu to všeobecné nadšení. Svět, který autorka vytvořila je úžasný a hned mě pohltil.

masavole
03.07.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla za pár hodin, naprosto jsem se k ní přilepila a hltala jsem děj naprosto bez dechu. Druhá kniha byla jedna akce za druhou, autorka nenechala hlavní hrdinku Emiku ani na chvíli spočinout. Jsem strašně ráda, že se konečně dozvídáme o minulosti Zera, co se vlastně stalo a spustilo řetězec událostí. Jsem hrozně rádá, že si Emika našla cestu zpátky k Hideovi a vše dobře dopadlo. Sérii moc doporučuju!!

katee21
30.06.2021 5 z 5

Přečteno za víkend... Od knihy se nešlo odtrhnout. Naprosto nadupaná dějem od začátku do konce, kdy jsem si říkala, že není možné že už jsem na konci. Série se k mému překvapení zařadí na mém listu hodně vysoko.
Stejně jako u prvního dílu nemůžu jinak než 5/5

barbb8k
27.05.2021 3 z 5

Tuto sérii jsem si zamilovala. První díl miluju, druhý už o něco horší, ale i tak skvělý.
I přestože jsem moc času na čtení neměla, knihu jsem přečetla za tři dny, takže čtivost obrovská. Nápad světa, příběhu, zápletky, geniální.

Postavy jsem si zase moc oblíbila.
Romantická linka se mi moc nelíbí. Připadá mi taková až moc nereálná.

Vůbec jsem nečekala to, co se stalo na konci. Moc jsem si posledních padesát stran užila, i když bych možná řekla, že to bylo celkem i zrychlené, ale i tak se mi moc líbil.
3,5/5⭐

midone
28.04.2021 5 z 5

Možná tu skoro všichni píšou, že je kniha o něco málo horší než první díl, ale já tvrdím opak. Přišlo mi, že je o moc lepší než první díl. S tím jak jsem se více ponořila do toho světa a poznávala hlouběji postavy, mi příběh utekl, ani nevím jak. Každé správné dílo by mělo mít vyhrazeno, kdy přesně bude končit tak, aby konec nebyl moc useknutý, ale zase ne moc natažený a za to si autorka ode mě zaslouží velké plus, protože mi to tady přišlo tak akorát, stejně tak i prvním dílu této série. Postava Hidea, která mě v prvním díle tolik vytáčela si ke mně v tomto našla cestu a já jsem moc ráda, že se nějak vyvinul a nebyl celou dobu jednolitý. Závěrem jen jedno slovo: doporučuji

Knihodrak
27.04.2021 5 z 5

První díl byl asi lepší, ale přesto nádherná️♥️ a fascinující kniha, i když trošku zašmodrchaná. NeuroLink a Warcross a vůbec to všechno mě dostalo, takhle krásný a propracovaný sci-fi svět jsem ještě nečetla. Určitě doporučuji, krásné na odpoutání od reality, čtete a zároveň máte pocit, že hrajete. Já osobně si odnáším tuto krásnou inspirující větu: ,,Každé dveře mají klíč."️️️️️♥️♥️♥️♥️♥️

1259
04.04.2021 5 z 5

Super počteníčko před spaním.

Fortuna7
26.10.2020 4 z 5

Po nadšení z prvního dílu trochu zklamání...

betule3
12.10.2020 4 z 5

Já prostě miluju tenhle svět! Všechno dává smysl, a ten celkový nápad je jednoduše dokonalý. Oproti jedničce se tady hrdinové zabývají "vážnějšími" tématy a problémy, celé je to takové drsnější a možná snad i reálnější. Více se tu seznamujeme s vedlejšími postavami a jejich příběhy, což byla jedna z nejlepších věcí na této knize.
Mně se ale i přes to všechno líbil více první díl. Chybělo mi tady o něco více romantiky, ale jak jsem tak četla, rozhodně se nejedná o většinový názor. :D Docela se mi také stýskalo po herní atmosféře prvního dílu.
Celkově je Warcross ale rozhodně velmi povedenou sérií, kterou si v budoucnu ráda přečtu znovu.