Vzpoura na Panteru

Vzpoura na Panteru https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45605/mid_vzpoura-na-panteru-PGB-45605.jpeg 4 12 2

Příběh chlapce, člena party Panterů, který postupně začne mít strach z účasti na trestných činech party a hledá řešení své situace.

Přidat komentář

n.ezn.amy
14.09.2020 3 z 5

Příběh o chlapci, který žije v neutěšených domácích poměrech a rozhodne se utéci ke strýci do Polska a stát se námořníkem. Jeho cesta a protloukání se životem, kdy se stane členem party Panterů. S jejich násilnými a trestnými činy nesouhlasí a chce se od party odtrhnout, což ovšem parta nepřipouští. Dobrodružná kniha, která se vcelku dobře čte

Luccy78
13.10.2015 3 z 5

Příběh dospívajícího Francka, který uteče z domova v Polském Těšíně a vydá se ke svému strýci do Polska. Chce si splnit svůj sen, dostat se k Baltu a stát se námořníkem. Doma nemá stání, maminka umře, když se narodí jeho bráška, kterému jsou teď dva roky a musí se o něho starat, jako i o svou pětiletou sestru. U otce alkoholika nemá žádného zastání, zato pro ránu nejde daleko. Podnikne dlouhou cestu než svého strýce najde a náhodou narazí i na partu, která si říká Bratrstvo Panterů. Nejdříve k nim chce hodně patřit a dokonce si ho zvolí i za šéfa bandy, ale zanedlouho zjistí, jak parta doopravdy funguje a odkud jsou jejich finance, což mu začíná vadit. Jak si s touto situací Francek poradí a jestli se mu vůbec vyplní sen a dostane se na loď jako námořník, o tom se dočtete v dobrodružném příběhu Vzpoura na Panteru.