Vzpomínky na Austrálii

Vzpomínky na Austrálii https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87325/vzpominky-na-australii-87325.jpg 4 25 7

Svéhlavá Moira svým chováním vůbec nezapadá do konzervativní irské rodiny, v níž vyrůstá. V den uvedení do společnosti ztropí skandál, a proto se rodiče rozhodnou provdat ji za solidního starého lékaře. S ním brzy po svatbě odplouvá do daleké Austrálie, kde se zamiluje do mladého trestance Duncana. Jejich vztah je však odhalen...

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Das Lied der roten Erde , 2010


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
01.10.2021 5 z 5

Knížka se mi líbila,navzdory krutostem,které v té době byly.Líbila se mi hlavně Moira(hlavná hrdinka),ale její služebnou bych dala zavřít,protože to ona byla která Moiru špehovala a pak prozradila.Mám ráda knížky z austrálského prostředí.

Liduka
08.11.2020 4 z 5

Mě se kniha líbila. Po trochu pomalejším rozjezdu jsem se nakonec od knihy nemohla odtrhnout. Hlavně poté, co byla milenecká dvojice odhalena. SPOILER: Hrozně mě tam iritoval major Penrith a ta všechna nespravedlnost, která se děla vůči trestancům. Je hrozné, za jaké blbosti a mnohdy i bezdůvodně byli lidé posíláni do vyhnanství, protože si znepřátelili bohaté a mocné. Každopádně konec mě mile překvapil. Docela by mě ale zajímalo, co se nakonec stalo se Samuelem.


raty
15.08.2018 4 z 5

Romantický příběh oblečený do kabátku australské historie, o které mě baví číst vždycky.

Květinka008
02.08.2018 4 z 5

Ač lidsky drsnější a duchovně okrajovější než Duhový had (B. Woodová) a méně popisný než proslulí Ptáci v trní, přesto se příběh veze s oběma knihami na stejné vlně. Nelehké osidlování Austrálie, fiktivní život postav na reálných událostech. Kniha se četla velmi dobře, přesto nemohu dát plný počet. Možná proto, že byl děj tak předvídatelný? A nakonec pro mě mnoho nedořešeného? I přesto mě ale dostaly výrazné zvraty na stranách 164 a 299. Top s. 205!

edisek83
21.02.2017 5 z 5

Skvělá kniha, bylo mi líto, že už je konec :-)

LenkaKa
22.06.2015 3 z 5

Někdy potřebuji trochu odlehčené čtení a tahle kniha se mi líbila a dokonce předčila mé očekávání (když si přečtu román pro ženy, vidím červenou knihovnu), některé historické souvislosti byly zajímavé, příběh plynul rychle, na léto doporučuji.

Roanna
31.10.2014 4 z 5

Tento příběh mi svým tématem připomíná knihy Patricie Shaw. Ovšem narozdíl od P. Shaw dává Inez Corbi mnohem více prostoru romantice. Moira i Duncan jsou sympatičtí, děj plyne svižně, bez přehnaných klišoidních scén, sálodouhých popisů sexu, apod. Konec příběhu je trošku netradiční a nezapadá do standartu červených knihoven, ale líbil se mi. Výtku mám snad jen k chování některých postav v určitých situacích, které mi přišlo za daných okolností nereálné, ale i tak je příběh pěkná romantická oddechovka.

Štítky knihy

Austrálie romantika kolonizace Austrálie historické romance

Autorovy knížky

Inez Corbi
německá, 1968
2011  72%Vzpomínky na Austrálii

Kniha Vzpomínky na Austrálii je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst14x
dalších seznamech2x