Věž zeleného anděla 1

Věž zeleného anděla 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392445/bmid_vez-zeleneho-andela-1-SIr-392445.jpg 4 96 5

Vzpomínka, Žal a Trn série

< 3. díl

Princ Jošua a jeho přátelé – mezi nimi Simon, Geloë, Binabik a Strangyeard – zůstávají na Sesuad'ře, Kameni rozluky, který se stává jejich tvrzí. Osada dostává jméno Nový Gadrinsett. Simon je pasován na rytíře. Jošua se se svými lidmi připravuje na boj s blížícími se vojsky krále Eliáše, která vede hrabě Fengbald. Na Kámen rozluky přichází Sisqi s oddílem trollů. Schyluje se zuřivé bitvě… Na obou stranách je mnoho mrtvých. Pokračování knih Trůn z dračích kostí a Kámen rozluky. Knihy, v níž se, stejně tak jako v předešlých, proplétá válka s magií, romance se zradou a vše spojuje bohatý děj. Věž Zeleného anděla přináší dokončení magického konfliktu, který porušil hranice času a prostoru a vrhl proti sobě bytosti různých ras a kultur.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

To Green Angel Tower , 1993


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
17.02.2023 2 z 5

Tentokrát už se u mě buď projevil onen jev, kdy si prostě "na tu blbost už zvyknete" a nebo se děj trošku zlepšil. Miriamelina linka s Aspitisem byla skutečně zajímavá a některé ostatní postavy měly taky trochu šmaku, takže z obyčejné, zatuchlé a špatně napsané nudy se stává přesně ono obstarožní, zapšklé fantasy, které mě svojí zkostnatělostí, ale rovněž s tímhle dílem nově nabytou čtivostí poměrně snesitelně baví.

ludek.n
18.05.2020 5 z 5

Dobrodružství ve Východním Ardu pokračují. Síly dobra a zla, světla a temnoty se u Sesuad´ry - Kamene rozluky - připravují na další kolo zápasu o nadvládu nad říší mrtvého krále Jana. Na rozdíl od předchozích knih děj lehounce zprůhledněl a zjednodušil se. Některé aspekty příběhu se zcela ztratily nebo byly odsunuty do pozadí. Například doposud stěžejní otázka tří mečů Moci zčista jasna přišla o svůj význam a nikdo se jí v této knize nevěnuje ani okrajově. Je to poněkud tristní, neboť přestože se sbírá k velké bitvě, legendární meče leží bez užitku v pouzdrech a nic se s nimi neděje. Prostor se tak uvolnil pro linie, které dříve plnily spíše doprovodnou funkci bez nějakého zásadnějšího dopadu na události. Nyní tedy přišel jejich čas, což ovšem neznamená, že by vzrostl jejich podíl na posouvání děje. Spíše je to takové oddechové hraní si s fragmenty, než půjde znovu do tuhého a bude třeba zaměřit svou pozornost na důležité věci, jako je například bitva o Kámen rozluky, která právě začíná.


špulo
20.07.2018 5 z 5

Rozjazd epického záveru tohto veľkého príbehu. Výborná čistokrvná fantasy...

gaspoda
08.05.2017 5 z 5

Těžko hodnotit každou knihu zvlášť když se jedna o jeden dlouuuuhej příběh. Tedy opět za plnej počet.
A taky sem na stránkách Pana spisovatele zjistil že vydává pokračování sudby mečů.Zatim ake jen v originále tak snad se toho nekdo v cz zhosti a vyda to i u nás. Kéž by.

Eigis
01.02.2013 5 z 5

Jošua zbýrá své věrné a připravuje se zbavit své království zla a ohrožení. První vítězná bitva o Nový Gadrinsett, je popsáná velice podrobně a poutavě a dle mého názoru patří mezi nejlepší momenty celé série.