Vzorný syn

Vzorný syn https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449532/bmid_vzorny-syn-JmU-449532.jpg 4 100 34

Jednoho brzkého rána probudí šestadvacetiletého Judžina podivný kovový zápach a telefonát od jeho bratra, který se ptá, jestli je doma vše v pořádku – uprostřed noci totiž volala jejich matka. Judžin nedlouho poté objeví její mrtvé tělo ležící v kaluži krve pod schodištěm v jejich stylovém soulském apartmánu. Předešlou noc si však příliš dobře nepamatuje, jelikož celý život trpí záchvaty a má problémy s pamětí. Vše, co si vybavuje, je chabá vzpomínka, v níž matka volá jeho jméno. Křičela snad o pomoc? Nebo prosila o svůj život? Pro Judžina tím začíná zběsilé třídenní pátrání po tom,co se té noci stalo, ale zároveň odhaluje i tajemství svá a své rodiny. Šokující a návykový psychologický thriller Vzorný syn zkoumá s neuvěřitelnou naléhavostí záhady mysli a paměti i pokroucený vztah mezi matkou a synem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

The Good Son , 2016


více info...

Přidat komentář

MartinProtschke
04.01.2024 4 z 5

Myslím, že knížka má zbytečně nízké hodnocení. Sice všichni víme, co se stalo a kam nás vyprávění vede, ale je to čtivé a napínavé až do konce

Parwana
29.01.2023 odpad!

Zaujalo mě téma, ale odložila jsem. Po přečtení prologu, který mě navnadil na další stránky, mě kniha odradila hutným popisem děje, kde jsem se ztrácela a kde si autor dost protiřečil. Nedočetla jsem, protože jsem se v tom nedokázala zorientovat.


Ticiana
26.12.2021 3 z 5

První půlku jsem zhltla, pak mne nadšeni nejak opustilo. Kniha je fajn, ale neměla jsem takové ty okamžiky, kdy jsem trpěla, co asi bude dal nebo ze by mne to nutilo číst dal.

pakoshka
21.04.2021

Začátek je tak šíleně nudnej a omílá pořád dokola to samý, nemůžu se ani po pár desítkách stránek začíst. Odkládám.

Ophelie
03.04.2021 3 z 5

Kniha nebyla úplně špatná, ale něco mi tam chybělo, napětí, gradace děje, touha číst dál... Dočetla jsem, ale jen proto, že nerada nechávám knihy nedočtené. Vyprávění Judžina coby psychopata a sériového vraha mi nějak nesedlo. Celé se to tak nudně vleklo. Hvězdičku navíc dávám díky doslovu, který knize přidává na významu. Znovu bych po knize ale už více nesáhla.

Jirkson
09.03.2021 5 z 5

Je to jízda a kdo by si tohle psycho neužil? Já tedy rozhodně ano :-))

Kniholapka
18.01.2021 2 z 5

Tuto autorku jsem neznala. Tato kniha byla mou prvotinou. Ze začátku jsem měla velký problém se začíst a občas jsem se ztrácela v tom, kdy se děj zrovna odehrává. Každopádně je to hodně neobvyklá sonda do hlavy psychopata. Styl psaní je úplně jiný, než na jaký jsem zvyklá, možná proto jsem měla problém se začíst. Každopádně u mě tato kniha žádný „wau" efekt nevyvolalo. Na druhou stranu jsem ráda, že se mi dostala do ruky, protože je svým způsobem zajímavá!
Na závěr mám jedinou otázku. Jakto, že měl takové štěstí?

Pajule35
12.11.2020 5 z 5

Tak to byla jízda, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Kniha je psaná z úplně jiného pohledu než klasické krimi a ten konec... Doufám, že to nebyla poslední kniha autorky.

L.Helena
21.10.2020 3 z 5

Děj knihy je nevšední, děsný, psychopatický… Ale stejně jsem se nedokázala pořádně začíst. Tedy místy ano, ale pak přišly pasáže, které byly hodně popisné, ale i ty popisy takové nejasné, nekonkrétní. Na to, co se v knize odehrávalo, bych očekávala, že z toho budu mít celou dobu mrazení, nebo pocity naprostého zhnusení. Bylo hodně zajímavé číst o vnitřním světě psychopata, ale občas jsem se do čtení musela nutit. Prostě mě to nechytlo tak, jak by si tento neobvyklý příběh zasloužil.

micha-ella
04.08.2020 5 z 5

HU! Hustý! Hodně silný černý kafe! Hrůzná jízda! Na straně 286 už i největšímu cynikovi musí zatrnout všechny nervy po těchto větách:

,,V mém nitru se usadil starý zkušený rybář a nahodil udičku. Za okamžik bez skrupulí vylovil na břeh myšlenku, která od večera plavala pod hladinou vědomí a kterou jsem se snažil bez povšimnutí ignorovat. Čas koupit nový boty, hybaj!"

Výborný doslov. Ten si měli přečíst všichni, kdo tuto knížku nedocenili, snad by pak autorku pochopili.
Doporučuji.

pavlusa025
26.06.2020 4 z 5

Super napínavý příběh.

lenka2557
19.06.2020 5 z 5

Bravurní popis extrémního zla. Chladný kalkul, přesná vypočítavost. Nic tak zvráceného jsem v životě nečetla, kniha ve mně zanechala vskutku silný dojem. Kam se hrabe Nesbo...

Evazita
17.06.2020 5 z 5

Mně se to líbilo, a to dost. Bylo to úplně něco jiného, než jsem zvyklá číst. Ještě že mě neodradily první stránky, po kterých jsem chtěla knihu odložit! A kdyby příběh nepokračoval epilogem, tak bych snad byla nadšená ještě více!

“Kdybych věděl, že stojím na zásadní životní křižovatce a že si mohu zvolit jinou, správnou cestu, nebyl bych člověk, ale boží syn.”

Katania
30.05.2020 4 z 5

Tak tohle mě zaujalo! Zajímavě napsané a originální!

escapelle
29.04.2020 5 z 5

Strhující příběh který člověka pohltí od první stránky.

kirkpatrick
12.04.2020 4 z 5

Temná sonda do choré mysli mladého narušeného korejského chlapce. Velmi zajímavý psychothriller, jenž dává nahlédnout do hlavy vraha a jaké se mu v ní rodí myšlenky.

Tydvik
10.04.2020 5 z 5

Velmi chytrý a velmi psychologický thriller, kterých bohužel příliš mnoho není.
Narazit na nějaký vyžaduje velké štěstí, je to jako hledat perlorodky na Sahaře.
Právě proto se thrillerům většinou vyhýbám, případně je nedočítám, ta sériová výroba přes kopírák mě prostě neoslovuje. Tohle je ovšem příklad toho občasného štěstí.
Oceňuji i doslov, v této literární kategorii nebývá obvyklý, rozhodně je však na místě.

Clara_C
04.04.2020 4 z 5

Není to jednoduché čtení. Ale stojí za to. Zkraje jsem úplně nechápala, přesto mě autorka dostala přesně tam, kde mě chtěla mít. Z ubohého chlapce, který se cítí být v zajetí své matky se vyklube dravec, kterého vábí pach krve.. Rozhodně dost úhlů pohledu, nad kterými je dobré se zamyslet.

karol.cadex
30.03.2020 3 z 5

Výjimečně mě korejci zklamali!
Judžina jsem si původně chtěla koupit do sbírky, pak jsem se k tomu naštěstí nedostala, jelikož bych litovala.
Autorka mě regulérně utloukla ničím. Nebylo tam nic. Nuda, Judžin magor pobíhající v bytě, venku, na kolejích, kdyby radši pořádně bral ty prášky! Matka o to větší magor, poté tedy mrtvá, ale stejně se objevuje skrz celou knihu a neskutečně mě iritovala...
Korejské knihy jsou většinou živočišné, správně divné a postavy jsou rozeřvaní psychopati, ale v tom nejlepším slova smyslu. Tady nebyl nikdo nic.

Arkagas
12.03.2020 5 z 5

Výborný thriller, který Vás chytne a nepustí a i to i přesto že máte pocit že stále fandíte Judžinovi, tudíž potencionálnímu vrahovi a do konce knihy nevíte jestli to co se mu odehrává v hlavě je pravda nebo ne.
Kniha je hodně psychologická, vrací se k celému Judžinovu životu, kde nakonec není nic tak, jak se ze začátku zdálo a do samého konce Vás drží v pozornosti.
Děj má spád, kniha ubíhá rychle, není rozvleklá a je jasným důkazem toho, že jihokorejští spisovatelé a spisovatelky vážně psát umí. Tahle kniha je jedna velká psychologická jízda.
Hodnocení: 9/10