Vzkazky slunci

Vzkazky slunci https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504820/bmid_vzkazky-slunci-g5B-504820.jpg 5 2 3

Mé srdce je podobné jako to vaše. Mé moře je podobné jako to vaše. Má příliv i odliv, zaplavená města, trosečníky na březích i perly na dně příkopů. Sbírka básní Vzkazky slunci je sbírkou kamení. Je vylovena z mého oceánu a pečlivě protříděna. Na slunci, na světle, na očích. Básně vyprávějí příběhy lásky, zklamání i smíření. Příběhy, které v sobě všichni nosíme a šeptem vyprávíme sami sobě před usnutím. Kéž jsou tyto vzkazy připomínkou, že v našich mořích jsme to my, kdo rozhodne, co vylovíme na břeh… a co ponecháme vlnám.... celý text

Žánr:
Literatura česká , Poezie

Vydáno: , Klika
více info...

hlavacov
hlavacov
14.11.2022 5 z 5

Jsem příjemně překvapen, že mají naši čeští básníci ještě co nabídnout. Z čeho jsem nanejvýš potěšen je to, že je tu konečně příběhová sbírka básní. Básně jsou autentické, plné těžkých témat a snadno uvěřitelné. Autorka si na nic nehraje a nesnaží se do básní vléct nějaké nafouklé zbytečné tajemno. Je to zkrátka poezie ve své pravé podobě.
Bravo a jen tak dále. Doporučuji všem, kdo si pořád myslí, že je k básním zapotřebí rým.

helioptile
helioptile
08.11.2022 5 z 5

Malinká knížečka, ale přesto plná příběhů, jaké umí napsat jen sám život. Jakkoliv nejsem fanoušek poezie, tohle ve mně zanechalo silný dojem už po prvním přečtení. Je vidět, že autorka psala o věcech, které jí jsou velice blízké. Je to cítit z básní samotných, které vás osloví. Jsou tak nějak... jak to říci... lidské. Přitažlivé. Osobní. Zachycují pocity, které míváme my všichni. :)


Nikky74
Nikky74
31.10.2022 5 z 5

Taková malinká knížka a tolik toho v sobě má... Koukla jsem do ní jen kvůli obálce a nakonec si ji odnesla domů. Kdo má rád klasickou poezii, jak ji ještě pamatuji já, nebudete přečtení litovat. :)

Štítky knihy

česká poezie

Autorovy knížky

2022  100%Vzkazky slunci

Kniha Vzkazky slunci je v

Právě čtených2x
Přečtených2x
Doporučených3x