Výhled na hvězdy

Výhled na hvězdy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445017/bmid_vyhled-na-hvezdy-Cs7-445017.jpg 5 150 37

Spense se podařilo získat si respekt. Už se nepotuluje po jeskyních a neživí se potkaním masem, ale jako zručná pilotka svádí boj s Krelly, kteří usilují o vyhlazení lidstva na planetě Detritus. Teď ji ale čeká další náročný úkol. V přestrojení za mimozemšťanku Alanik se musí dostat mezi úhlavní nepřátele, kteří se nacházejí o mnoho světelných let dál, na umělé planetě Výhled na hvězdy. Tady se má pod velením Nejvyšší instance připravovat na boj proti pátračům, děsivé síle, která se tu a tam vynoří z území nikoho a dokáže pohltit všechno živé. Netuší ovšem, že celý výcvik je jen zástěrka pro něco mnohem strašlivějšího. A pokud bude chtít přežít, musí se nejen spojit s mimozemskými bytostmi, ale naučit se využívat své cytonické schopnosti.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Starsight , 2019


více info...

Přidat komentář

parvitas
21.01.2024 3 z 5

Sansa sa zmenila len navonok, no stále na nej závisí osud všetkých ľudí Vďaka náhode a skvelému maskovaciemu systému môže predstierať, že nie je pozemšťanka a zúčastniť sa tak pri výbere novej flotily ich väzniteľov. Stále je priamočiara, miestami koná zbrklo, počúva svoje inštinkty a nie iných, a skrátka nemá vždy ten správny odhad na ľudí, dokonca ani na mimozemšťanov. Napriek všetkému sa jej neslutočne darí, toľko náhod a odhalených tajomstiev, ktoré čakali tie desaťročia len na ňu K dokonalej ilúzii jej samozrejme pomáha vysokointeligentná loď a umelá inteligencia v jednom - M-Bot. Popri všetkej medziplanetárnej a medzidruhovej politike, sa tu bojuje aj priamo a neľútostne. Dokonca sa dočkáme stretu s vyššou formou života, ktorá tie úbohé tvory, čo ničila, vlastne ani nikdy nepovažovala za inteligentné. Vlastne sa to celé smerovanie dalo tak trochu aj odhadnúť. Ale pri tejto knihe som si fajne oddýchla a to je hlavné. Spomalenie v prvej časti knihy, opisy nového sveta a rás ma neskutočne bavili, akcia v druhej polovici zase nedala vydýchnuť a spolu to vytvorilo dobrý príbeh. A ak niekoho zaujíma záhadná Smrťoslimačica, aj o nej bude reč.

AdyOless
18.01.2024 4 z 5

Oproti prvnímu dílu je tohle slabší dílo. Spense se ocitá v novém prostředí pouze s M-Botem. Většinu děje zde není Nebeská letka. Není tu ani tolik akce jako v prvním díle.
I tak to bylo příjemné pokračování a těším se na další díl.


ElessaRiverbow
23.11.2023 5 z 5

Po dalším díle této trilogie jsem prostě musela sáhnout co nejdříve, autor vážně skvěle píše a jeho knížky se čtou úplně samy. Nebylo tu tolik akce jako v díle prvním, ale poznávání nových míst a ras mimozemšťanů ve vesmíru to hravě vynahradilo. Spensa byla opět skvělá, stejně tak i M-bot. I spousta nových postav mi padla do oka a oblíbila jsem si je. Tajemství a záhady se pomalu odkrývaly a mě vážně bavilo si to skládat k sobě. Vsuvky z Detritu jsem si užívala, přeci jen postavy jako Jorgen nebo Cobb mi v příběhu dost chyběli. Konec jsem četla jedním dechem, bylo tam tolik akce, zvratů a informací. Kvůli tomu, jak otevřeně to skončilo, si budu muset další díl přečíst co nejdříve.

Alvari
25.10.2023 5 z 5

Sanderson pokračuje s laťkou nastavenou zhruba stejně vysoko jako v prvním díle. Detritus a většinu dobře známých postav sice ve většině případů nahradil Výhled na hvězdy a nové postavy, ale byla tu alespoň šance podívat se pod pokličku Nejvyšší instance, jejím různorodým obyvatelům a dokonce i ten Pátrač se dostavil na kafe.

NicaCola
27.04.2023 5 z 5

Nikdy nepřestanu Brandona vychvalovat až do nebes! Druhý díl mi přišel o malinko slabší než díl první, ale nejspíš to bylo tím, že nás autor prováděl po Výhledu na hvězdy a nebyl moc prostor pro více akce. Jsem ráda, že jsem se zase něco dozvěděla o M-botovi (ačkoliv ke konci knihy se mi málem zastavilo srdce...). Objevily se nové postavy, které si musíte zamilovat (Pára!) a některé budete z duše nenávidět. Dostáváme se k srdci (doslova) Pátračů a dokonce i Hrůzoslimačka odhalí svá tajemství.
10*/5*

jarynek
06.02.2023 4 z 5

Čte se to dobře, má to spád, je tam hodně akce, humoru, zajímavé mimozemské postavy. Jen ta hlavní postava mi ani ve druhém díle nesedla. Těžko dávám příběhy, kde hlavní odstrkovaný hrdina lehce překonává všechny překážky, vše zvládá, kam se pohne, tam se dějí ty nejdůležitější události, na které se mnohdy čekalo roky, odhaluje nejpřísněji střežená tajemství, dostane se k umělé inteligenci, která je schopná skoro vše zařídit a mnohonásobně převyšuje schopnosti čehokoliv jiného ... A toho je bohužel v této sérii nemálo. Což je škoda, protože jinak nápady a potenciál příběh má. Slabší 4 hvězdy.

jaja4
17.10.2022 5 z 5

Výborný 2. diel série. Žiadne filozofovanie ako pri Dune alebo Nadácií. Ľahšie čítanie, kde sa ide rovno do akcie. Spensa všetko včas vytuší a nahlas povie, čo mi vyhovuje. Neviem si predstaviť v čom by mohol 3. diel ešte vygradovať, tak sa nechám prekvapiť.

Elizza
08.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Miluju sci-fi, miluju komplexní světy, miluju mimozemské rasy. Trochu mě mrzelo, že druhý díl v podstatě zapomíná na postavy z jedničky, které do děje zasahují minimálně, ale zase je nahrazuje kupou nových a zajímavých bytostí. Všechny ty vesmířanské reálie, kultury, zvyky...ááá, moje krevní skupina. Miluju to.
Jediné, co i zaryté fanynce obrátilo oči o devadesát stupňů, byla až bolestivá repetetivnost, respektive neschopnost hlavní hrdinky pochopit, že její sociální instinkty stojí za houby. Že někoho špatně odhadneš jednou... to se může stát. Ale za jeden rok to stihnout hned třikrát, to už je i na mě kapku moc.

Kacka999
06.06.2022 5 z 5

Lepší byl za mě první díl, ale i tenhle byl super. Doufám, že tato série bude nadále skvělá, ačkoliv počítám i se slabšími díly.

AlexandraBane
29.03.2022 5 z 5

Tak tohle mě bavilo víc jak první díl.

Alíček83
29.10.2021 3 z 5

V tomto díle se mi líbili všichni mimozemšťany, jejich popis, dozvěděli jsme se více z vesmíru, zase tam chyběli známé postavy Jorgen a spol. V půlce knihy jsem se trochu nudila. Závěr byl napínavý, bojovný, ten mě bavil a opět bez konce, takže uvidíme, co přinese další díl.

Racek213
11.10.2021 4 z 5

Dobrá série...

Teclaireddy
26.09.2021 4 z 5

Jsem ráda, že jsem se i přes zklamání z prvního dílu pustila do druhého. Tady už je to totiž Sanderson, kterého znám (v odlehčenější, svižnější verzi). Mimozemské bytosti byly mnohem propracovanější než ty lidské z prvního dílu. A Sanderson je prostě mistr ve vymýšlení podivných bytostí, které vám přirostou k srdci (zde koncepty dionů, v Mistbornu kandry,...). Také už to není tak černobílé jako první díl, otevírají se nové úhly pohledů a Spensa se více vyvíjí.

TaLu
22.09.2021 5 z 5

Polovinu knihy mi neskutečně scházela stará parta. Takže jsem vnímala pocity opuštěnosti hlavní hrdinky opravdu autenticky. Ještěže je poblíž M-bot.
Alanik se zaplétá do vztahů s mimozemšťany, které by měla nenávidět a přitom zjišťuje, že jde jen o "jiné lidi".
Pro mě byla nová parta taková moc ....chlupatá a průhledná ?
Jenže pak přišla poslední třetina knihy. Vše se prolíná, komplikuje, vyplouvají na povrch tajemství a hlavně se bojuje. Politika je fuč a nastupuje čistý střet. Kdo s koho....a je možné "vyšší bytosti" vysvětlit oprávněnost existence "nižších" druhů?
Čtení jsem si vychutnala, opět mi nevadilo číst technické a popisné části.
Vzhledem ke konci bych potřebovala další díl otevřít co nejdříve.

ydnac
29.06.2021 5 z 5

Já a knihy pana Sandersona jsme si prostě padly do noty :-)
Opět skvělé!!!
Dost dlouho jsem druhý díl odkládala, protože vím, že zase budu dlouho čekat na další a měla jsem ještě počkat, chtěla bych ho samozřejmě ihned!!!
Ze Spensy už je zkušená pilotka, navíc teď i špiónka mezi mimozemšťany kde najde i nové přátele, spojence, ale i zarputilé odpůrce lidí.
Nechybí samozřejmě můj oblíbenec M
- Bote. Hesho a jeho posádka byli taky super- Spensa jim říká liško-tarbík( maličký
druh mimozemšťanů) a jejich stíhačka se jmenuje "Dost velký, aby tě zabil" :-)
Vydávat se za někoho jiného, ukrást hyperpohon, přežít a vrátit se domů, takový je plán :-)
Lepší než jednička, jsem zvědavá jak to celé dopadne...
VÝBORNÝ!!!!!

Nisshoku
13.05.2021 5 z 5

Tak... úprimne, sci-fi bežne naozaj nečítam, ale v tejto sérii ma naozaj chytila ta atmosféra a čítanie som si celkom užila. Úprimne som teda trochu čakala, že to zakončenie ma nechá s otvorenou pusou a ďalšiou hodinou intenzívnym premýšľaním v štýle WTH?!?!?, nestalo sa, no ale na druhú stranu, ktovie kedy výjde tretí diel, takže nakoniec asi aj dobre :D Jednotka sa mi inak páčila o trošku viac.

zinon
31.03.2021 4 z 5

Opět výborně napsané, jen se musím přiznat, že mně osobně se první díl líbil více. Těším se na pokračování.

Schary
23.03.2021 5 z 5

Napínavější než první díl. Spensa působila mnohem vyrovnaněji a člověk ji musel držet palce. Zajímavé mimozemské entity a vůbec celá společnost. Svět musím uznat hodně propracovaný a promyšlený,což oceňuji. Čtenáři se v tomto díle dostane odpovědi na spoustu záhad z prvního dílu...Už se nemůžu dočkat pokračování!!!

jennefer
26.02.2021 4 z 5

Taky nenávidíte, když dočtete a zjistíte, že jste vlastně nedočetli?! A ještě ke všemu u Sandersona? Větší peklo ve dvě v noci neznám... Tak snad ten poslední díl vyjde brzy, fakt NUTNĚ potřebuji vědět, jak to všechno dopadne!

jopp
16.02.2021 4 z 5

Ještě větší zábava než 1. díl! Jen ty divoké sny o mimozemšťanech a vesmírných bitvách... :-))

Autorovy další knížky

Brandon Sanderson
americká, 1975
2012  94%Cesta králů
2008  92%Finální říše
2006  89%Elantris
2019  89%Meč Přísahy
2019  91%Vzhůru k obloze

Kniha Výhled na hvězdy je v

Právě čtených2x
Přečtených188x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených11x
Knihotéce178x
Chystám se číst69x
Chci si koupit38x