Vzhůru do divočiny

Vzhůru do divočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391461/bmid_vzhuru-do-divociny-564-391461.jpg 5 248 64

Čtyři klany divokých koček si odedávna dělí území lesa podle zákonů, které stanovili kdysi dávno jejich předkové-válečníci. Kočkám Hromového klanu však nyní hrozí nebezpečí, protože bojovníci ze Stínového klanu jsou den ode dne silnější. Umírá jeden ušlechtilý kočičí válečník za druhým, a za stále záhadnějších okolností...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Albatros (ČR)
Originální název:

Into the wild , 2003


více info...

Bookworm345
Bookworm345
24.03.2024 5 z 5

Říkejte si co chcete, ale Kočičí Válečníci budou už navždy moje srcovka. Celou první sérii jsem přečetla tak desetkrát za celej svůj život a plánuju se k ní vrátit a pak si dát i rereading druhé a třetí, kterou nemám tolik načtenou. Ale teď už zpátky ke knize. Je to nádhernej a drsnej příběh o životě v přírodě. Postavy jsou skvělé, hlavní trio si nejde neoblíbit. Nenechte se odradit seznamem jmen na začátku, do všeho toho se dostáváte postupně tak, aby se vám nic nepletlo.
Já to prostě žeru
5*

E-liška2013
E-liška2013
18.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Nejlepší kniha jakou jsem četla. Škoda Lva a Tečky. Tečka by se hodila k Ohnivákovi. Napínavé a pěkné. Na 200stý stránce Jsem brečela z boje. Bylo mi líto Žlutozubky. Jinak Ohnivák musí říct pravdu Modré Hvězdě(Velitelce Hromového klanu).


BELLINKA120
BELLINKA120
19.09.2022 4 z 5

Tahle kniha nebyla vůbec špatná a rozhodně ji doporučuji. Po přečtení Zákona smečky tohle bylo pro mě něco úplně nového i když zprvu se mi do čtení moc nechtělo. Přece jen je to první kniha od Erin Hunter, takže jsem si nebyla jistá co od toho čekat. Myslím si že u tohoto komentáře není co rozepisovat. Je to prostě úžasná kniha a doporučila bych ji milovníkům koček všech věkových kategorií. Rozhodně stojí za to si ji koupit a přečíst a případně i další díly. Po přečtení čtvrtého dílu jsem neodolala a začala jsem si kupovat takzvané "graphic novel, novell, superedition a field guide" které jsou bohužel jen v angličtině, což mě ovšem vůbec nevadí.

šárofka
šárofka
08.09.2022 5 z 5

Byla to fajn kniha i když mi Ohniváka někdy bylo líto.

julie0463
julie0463
25.03.2022 5 z 5

Krása, ta obálka, ten příběh dokonalost sama o sobě.
U nás v rodině jsou i kočky takže nesmí taková série chybět. První díl je překrásný a zajímaví.
Prostě a jednoduše NÁDHERA DOPORUČUJI.

MiLiška
MiLiška
27.01.2022 5 z 5

Hned zpočátku mě sice vyděsil dlouhý seznam jmen, ale autorka dala čas i prostor, aby je čtenář postupně vstřebal. Netuším, jestli si někdy přečtu ještě další díly Kočičích válečníků, přesto hodnotím plným počtem hvězdiček.

herynka
herynka
23.01.2022 5 z 5

Výborné pro milovníky nebo majitele koček. Ale když si představíte, že by to bylo v realitě... tak to nevím kam by náš svět dospěl.

KudrnatáHolka
KudrnatáHolka
16.11.2021 5 z 5

Nejsem úplně cílová skupina, ale kdybych byla, myslím, že by mě tahle sága chytila a nepustila. Je napsaná čtivě a napínavě. Zápletka je ze začátku zdánlivě jednoduchá, ale překvapivě (jako mnohy jindy) půjde o mnohem víc, a první díl dává na vědomí, že to bude dost drsné. Rozhodně si totiž nebere servítky v popisech bojů a v úmrtí postav...

SputnikV
SputnikV
14.05.2021

je to opravdu dobré, za mne až moc tvrdé, moc úmrtí v boji, nevím, zda si dám ještě další díly.

lucie.8
lucie.8
13.05.2021 5 z 5

Kniha je asi určena mladším čtenářům, ale mně se vážně líbila. Už se těším, až si přečtu další díl.

niki-chan
niki-chan
27.03.2021 5 z 5

Skvělý a zajímavý příběh o kočičích klanech. Velmi se mi líbila linka se Zrzkem a jeho proměnou. Už se těším na další pokračovaní života Hromového klanu. Tak vzhůru dále do divočiny.

Lusa
Lusa
24.01.2021 5 z 5

Primární skupinou budou asi děti, ale to opravdu čtivé i pro starší i dospělé XD.

Knihomolka223
Knihomolka223
03.01.2021 5 z 5

Moje srdcovka! Prostě miluju kočičí válečníky! Fakt to stojí to za to.

Ludmila02
Ludmila02
18.12.2020 5 z 5

Četla dcera 10 let a je nadšená.

Tritvaetna
Tritvaetna
11.10.2020 5 z 5

Takže, začátkem řeknu, jak moc mi vadí, že nejde hodnotit celou sérii knih najednou. S ohledem to, že jsem první knihu četla někdy kolem roku 2012, načež zbytek po dlouhé pauze (ano, patřím k těm šťastlivcům, kteří mají doma první dva díly se starými obálkami a chybí jim kus obrázku), dělá mi trochu problém hodnotit samotný první díl. Co si vzpomínám, knížka mě vzala natolik, že jsem třetí díl přečetla v angličtině - což mi s ohledem na mé tehdejší znalosti angličtiny trvalo asi půl roku. Ještě jeden komentář, který by si zasloužil přijít spíše k celé sérii: minimálně v době prvního vydání měla série mnoho vášnivých, téměř fanatických fanoušků. Zakládaly se blogy věnované pouze Válečníkům, každá nepřesnost v překladu byla ostře kritizována a vznikl asi milion fanfikcí na stejném principu (na začátku seznam členů, děj vypráví o životě nějaké skupiny koček/psů/vlků/něčeho jiného). I jenom Wattpad toho byl svého času plný.

baterka.gs
baterka.gs
04.10.2020 4 z 5

Milý kočičí příběh o kočkách s kočkami proti ostatním kočkám obzvláště máte-li doma kočku.

vlkodlaq
vlkodlaq
21.09.2020 5 z 5

Vzhůru do divočičiny mě překvapilo svou pohádkovostí, samozřejmě jsem čekal netradiční fantasy, ale tady je to samý kocourek, kožíšek, tlamička, jazýček a pod.. Bez těchto celkem zbytečných deminutiv by se mi to vnímalo znatelně lépe. Tento přístup ala pohádky pro nejmenší přece jen zužuje okruh potenciálních čtenářů. I přesto je to velmi čitelné, až překvapivě, ale zmíněné zdrobněliny mě přece jen trochu ruší, jako vyznavač sci-fi fantasy a dobrodružné literatury na to nejsem zvyklý. Je to podobné, jako bych já, docela velký chlap a kovář, si obul růžovostříbrné tenisky s flitry a hvězdičkami. Můžu sice chodit, ale něco nesedí..

Přesto mě kočky baví a vrhám se na druhý díl.

Naias
Naias
24.08.2020 2 z 5

Dobrodružné to je, ale nápadité nie. Nijak ma neokúzľuje, keď sa zvieracie postavy líšia od ľudských len tým, že sa živia hlodavcami a riadia čuchom. Čakala som, že autorky spradú okolo svojich mačacích bojovníkov originálnu zápletku, niečo, čo sa v ľudskom svete ťažko stane. Veď viac hláv, viac nápadov. Ale nie. Hlavným hrdinom je nováčik, ktorý sa musí osvedčiť a vyspieť v bojovníka, pričom okolo neho zúria medziklanové a vnútroklanové boje. Zdá sa vám to povedomé? To nie je náhoda, takých kníh sú kopce. Čítala som fantasy, kde mali ľudské postavy dobre prepracované exotické a osobité zvyky, ktoré prezrádzali bohatú fantáziu autora. Ale autorky píšuce pod pseudonymom Erin Hunter ozvláštnili svoje dielo len popisom lovu myší a králikov. To je málo.

tomas9591
tomas9591
12.08.2020 5 z 5

Miluju.❤

Cynickýholub
Cynickýholub
09.08.2020 5 z 5

Co si budeme. Erin Hunter byly ještě tak třeba rok dva zpátky mé velmi oblíbené autorky a ačkoliv se považuji spíš za fanouška Zákonu smečky, Válečníci jsou také mou oblíbenou ságou a v jednu dobu jsem v tomhle fandomu vydržela opravdu dlouho.
Vzhůru do divočiny je prostě začátek a skvělý začátek. Kdyby mě nechytnul první díl, další bych stoprocentně nečetla a vzhledem, že tomu tak nebylo, musím dát pět hvězdiček.
Teď už bych asi nebyla přímo cílovou skupinou, protože se můj styl na knihy dosti změnil, avšak kdyby na to přišlo, rozhodně bych si prošla první knihu o Fireheartově dobrodružství znovu. (Ano, jeho jméno se mi víc líbí v anglickém originále, proto jsem nenapsala Ohnivous :´))