Vzestup a pád Třetí říše

Vzestup a pád Třetí říše https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426128/bmid_vzestup-a-pad-treti-rise-QV3-426128.jpg 5 23 5

Monumentální studie Hitlerovi Třetí říše od Williama L. Shirera je od svého prvního vydání v roce 1960 vyzdvihována jako rozhodující dokument nejtemnějšího období minulého století. Vzestup a pád Třetí říše nabízí nepřekonatelnou a napínavě podanou analýzu toho, jak Adolf Hitler téměř uspěl ve své snaze dobýt svět. S mnoha milióny výtisků prodaných po celém světě si kniha vysloužila status trvalého a důležitého klasického díla.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Historie

Vydáno: , Tomáš Krsek
Originální název:

Rise and fall of the Third Reich , 1960


více info...

Přidat komentář

Louisareading
20.11.2020 5 z 5

Poučné a čtivé.

bejan
14.07.2020 5 z 5

Ve své době to byla nejlepší historická práce o Třetí říši, kterou jsem četl. A vlastně ji dodnes nic nepřekonalo v šíři záběru i čtivosti.


bulat
14.01.2020 5 z 5

Výborné dielo, ktoré ani 60 rokov po svojom vydaní nestratilo nič zo svojej kvality a aktuálnosti. Ani nasledujúce desaťročia neznamenali žiadnu zreteľnú revíziu historických skutočností uvedených v tejto knihe. Otázne je, čo dejepisci za toto uplynulé polstoročie vlastne urobili- okrem toho, že prepisovali neustále dokola tie isté fakty. Každopádne ak chcete fundované a podrobné informácie o Hitlerovej ríši, zabudnite na celú tú eskadru britských či nemeckých historikov, ale choďte priamo ku ich zdroju- k Shirerovi. A nebojte sa hrúbky takmer 1200 strán, je to kniha nad očakávanie čtivá- a keby človek nevedel, ako to celé nakoniec dopadne, tam miestami i napínavá.

slaska77
11.11.2019 5 z 5

Četla jsem v letech 2003-5, poutavě napsaná monografie od Hitlerova mládí až po jeho poslední berlínské dny, plno historických událostí v Evropě 30. a 40. let mi bylo skryto, dokud jsem nepřečetla tuto knihu, vše v souvislostech, na podkladě rozsáhlých archivů nacistické říše, vztah Hitlera se Stalinem, největší Hitlerovy triumfy i chyby při vedení války, výlet do soukromí... není to pro každého, ale kdo se o tuto tématiku opravdu zajímá, nemůže tuto knihu minout.

Lesní_chodec
19.05.2016 5 z 5

Žádná historická kniha z období II.WW se zaměřením na Třetí říši, mě tak neoslovila a nebavila jako právě tato obsáhlá monografie, která z velké části nehodnotí, ale předkládá čtenáři fakta. Což je u těchto "historických" knih bohužel světlá vyjímka.