Tanec smrti

Tanec smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436425/bmid_tanec-smrti-Ihb-436425.png 4 22 7

Vzdor série

< 3. díl

Je to už více než rok, kdy Sara žije v neustálém strachu a nejistotě. Několik lidí v jejím nejbližším okolí zemřelo za zvláštních okolností, a ačkoli policie a lékaři tvrdí opak, rozhodně nešlo o náhodu – vždyť i ona sama byla přepadena. Čím více se však utahují šrouby, tím více v Saře zároveň narůstá odpor a potřeba se bránit. Je totiž nadále pevně přesvědčená, že se malý člověk za žádných okolností nesmí podvolit samolibosti mocných a jejich zvráceným praktikám, třebaže ho to – jako v jejím případě – může přivést až na hranici života a smrti. A především se dozvědět, kdo nebo co je BSV – mocný a všudypřítomný nepřítel, pro něhož zdánlivě neexistují žádná omezení a který se neštítí použít jakékoliv prostředky. Závěr bestsellerové trilogie, v níž se misí tradiční severská krimi s konspiračním thrillerem. Pro všechn, kterým se stýská po Miléniu Stiega Larssona.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Verkanseld , 2019


více info...

Přidat komentář

bozena6557
17.12.2023 5 z 5

Sérii zhrnu jako dobrou.Sice zdlouhavou,ale dobrou.Konec mě překvapil čekala jsem trochu jiný ale taky jsem čekala větší psycho.

absa2611
12.10.2023 4 z 5

Třetí část mě bavila víc než druhá, proto opět dávám 4 hvězdičky.
Na 5 by musela být kratší, bylo v ní docela dost nudných pasáží.


bozena3656
24.09.2023 4 z 5

Super trilogie, pokud se neztratíte ve jménech.

Ticiana
02.01.2023 4 z 5

Tak nevim, prislo mi to zakončení tak nejak zvláštní. Čekala jsem, ze to bude větší psycho a ne ze to dopadne celkem poklidně. Ale série se mi líbila.

uzivatel5137
31.10.2022 3 z 5

Když si vzpomenu na Larsona a jeho uzavření trilogie Millenium, je tohle zklamáním. Nemluvím o nedotaženém konci, ale vlastně o nedotažené celé poslední knize. Už se tady méně vyvražďuje okolí Sary (to je pozitivum), Sara se konečně dozvídá, co po ní chtějí (proč až teď?), snaží se bojovat, což se jí začíná trošku dařit. Ale vůbec nic z toho nějak nevyplyne, z celé organizace BSV to dělá totální amatéry, kteří, kdyby neudělali nic na Saru od začátku nechali být, tak to pro ně dopadne lépe - Sara by nic nevěděla a nic by se nestalo. Místo toho, aby udělali od začátku něco pro to, aby dostali co chtěli, tak vyvolávali v Saře pocit, že je blázen, hledali jí práci (nebo to snad byl ten Vzdor, kterej tam je naznačenej, ale vůbec nic se o něm nedozvíme), terorizovali ji, zabíjeli její okolí, atd. To je prostě nedotažené a docela hodně nedotažené. To, že se nakonec vlastně nic nestane a kniha zničehonic končí, je také zklamání. Přitom nápady byly.

čef
22.05.2022 4 z 5

Konspirační teorie okolo smrti několika švédských osobností zejména Olofa Palmeho s dlouhatanánskými citacemi ze švédských tiskovin a rozumováním hrdinky nad ošklivostí světa, mne tedy dost nebavilo. Tajemné objevování a mizení mnoha osob, odhalování jejich identity a příslušnosti k různým „zednářským“ spolkům mělo asi být tím pravým tahákem díla, ale přivítal bych více akce, popisované bitky na mne nepůsobily věrohodně. Kniha je tedy určena pro ty, kteří žasnou nad odhalováním různých fejků a jiných manipulací s nevědomou veřejností v zájmu vládnoucích elit.

MARTh
28.09.2021 5 z 5

Velmi zdařilé zakončení napínavé trilogie plné zvratů. Obdobně jako v předchozích dvou dílech nebudete vědět (stejně jako Sára), komu lze věřit a komu nikoli, bohužel zemřou další, na které se Sára mohla spolehnout....no a konec je velmi překvapivý a z mého osobního pohledu v zásadě i uvěřitelný (byť uznávám, je to trochu "kovbojka" ve stylu akčních filmů). Nechci prozrazovat více, snad jen......kniha rozhodně stojí za přečtení a je mě až trochu smutno, že vše, celý příběh Sáry a jejích přátel, skončil....

Autorovy další knížky

Louise Boije af Gennäs
švédská, 1961
2019  70%Krvavý květ
2020  83%Přízraky
2021  88%Tanec smrti

Kniha Tanec smrti je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce71x
Chystám se číst33x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x