Vzdálenost mezi námi

Vzdálenost mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517295/bmid_vzdalenost-mezi-nami-Pfl-517295.jpeg 4 96 24

Caymen ví, že boháčům se nedá věřit. A za celá léta, kdy je studovala zpoza pokladny v obchodě s porcelánovými panenkami, neviděla nic, co by dokazovalo opak. Na scénu vchází Xander – vysoký, moc pěkný a nechutně bohatý. I když je okouzlující, Caymen si je jistá, že jeho zájem o ni nevydrží. Nebo ne? Ale právě ve chvíli, kdy ji Xander už už přesvědčí, že bohatství není charakterová vada, najednou zjistí, že peníze hrají v jejich vztahu zásadní roli. Dokáží překonat vzdálenost, která je dělí?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

The Distance Between Us , 2013


více info...

Přidat komentář

nofreeusernames
19.04.2024 2 z 5

Kolik knížek Kasie West už u nás vyšlo? Hodně. Kolik jich ještě nevyšlo? Taky hodně. A je dobře, že to CooBoo dohání s těmi staršími kousky, protože osobně mám ty první knížky od Kasie mnohem radši. P.S. Líbíš se mi a Po tvém boku budou navěky mé fav, ale Vzdálenost mezi námi určitě patří k těm lepším od Westové.

Hlavní hrdinka Caymen pracuje v obchodě s panenkami své babičky a zpovzdálí sleduje a soudí boháče, co u ní nakupují. Podobně rychle si udělá i názor na Xandera, který jednou zabloudí do jejich obchodu. Jenomže ačkoliv se od něj snaží Caymen držet dál, on se pořád vrací a postupně se jí dostává pod kůži, což rozhodně nesmí zjistit její máma.

Caymen je občas napřesdržku, jako mnohé náctileté hrdinky, takže odpouštím, má ale top hlášky a Xander ji dost vyvažuje. Je to teda boháč, ale takový dost na pohodu, nerozmazlený, nesobecký a taky není debil. To bylo moc fajn.

Přečtete to rychle, bude vás to bavit, romantika je hezká, řeší se tam rodinné trable, prostě další Westovka, kterou nechci, abyste přešli bez povšimnutí.

sabi_z_knihy
01.04.2024 5 z 5

Tak tohoto jsem se docela bála. (A nejen pro to, že panenky jsou zkrátka děsivé. XD) Možná i proto mi trvalo tak dlouho, než jsem se k ní dostala. Ale moje obavy byly naprosto zbytečné.
Jakmile jsem začala, už jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Už dlouho mě nějaká kniha takto nechytla. Jo, neříkám, že byla naprosto dokonalá, ale splnila všechno, co jsem zrovna potřebovala.
Caymen mi byla neskutečně sympatická. Myslím, že mi naprosto skvěle sedla a nemyslím si, že to bylo jen kvůli jejímu naprosto skvělému smyslu pro humor, který s ní sdílím. A Xander? No, bylo by hodně divné, kdyby se nestal jednou z mých dalších knižních lásek. A jejich vzájemná chemie... nemusím být dobrá v chemii abych věděla, že to mezi nimi jiskřilo. :D XD
Líbilo se mi, jak skvěle celou knížku Kasie opět pojala. Nechci to moc rozepisovat, ať nic nespoileruju, ale ve zkratce - naprosto originálně pojatý celý děj.
Je jedna věc, kterou na knížek u Kasie úplně nejvíc miluju - člověk u nich krásně zrelaxuje a přitom je tam tolik krásných a hlubokých myšlenek a pár věcí na zamyšlení. Ale když to tam nechcete vidět, klidně to můžete ignorovat a číst to jen jak další romanťárnu.

Pokud jste čtenáři romanťáren, tato kniha je nutnost.

5/5

instagram: @sabi_z_knihy


magdalene7
20.03.2024 4 z 5

Pěkný příběh, jde trochu poznat, že je to jedna z jejích starších knih. Caymen je zajímavá. Taková parádní oddychovka.

Fortuna7
13.03.2024 4 z 5

Oddechová jednohubka, kterou jsem měla přečtenou během 4 hodin. Pobavila jsem se nad sarkasmem hlavní hrdinky, uculovala jsem se nad romantickou linkou a byla jsem docela v nervech při urychleném konci. Je to stará dobrá Kasie West, která mě jen tak nezklame.

ZNellyZ
08.12.2023 5 z 5

Byla to taková jednohubka na 3 hodiny, ale já se prostě od jejich knih nemůžu odtrhnout. Skvělý příběh, vtipy, konec sice zrychlený, ale vlastně překvapivý.

PetraBery
13.11.2023 3 z 5

Hezký příběh z dřívější tvorby autorky, hlavní hrdinka má super sarkastický humor, jen konec mi přišel hodně zrychlený. Ale celkově pro cílovou skupinu pohodové čtení.

Tialexa
02.10.2023 5 z 5

Skvělá knížka, miluji knížky od Kasie West, vždycky jsou geniální

Books_by_Dee
17.09.2023 3 z 5

(SPOILER) IG: @books_by_dee

Kasie West nikdy nezklame. Jestli mám ráda nějakou autorku YA, tak je to Kasie West. Od ní mám přečtené snad všechny knížky. S tou jsem prostě vyrostla A čtení příběhu o Caymen a Xanderovi bylo stejně skvělé, jak čtení těch předchozích knížek. (jen u Okamžik pravdy jsem nebyla tak nadšená).

Protiklady se přitahují, to je hlavní téma této knihy. Caymen žije celý svůj život pouze se svojí matkou, jejíž rodiče se ji zřekli, když jako mladá otěhotněla a stejně tak se jich zřekl i otec Caymen, který pocházel z bohaté rodiny. Holky provozují obchůdek s porcelánovými panenkami a žijí z měsíce do měsíce. Caymen se setkává s boháčem Xanderem. Nechce si ho připouštět k tělu, ale skamarádí se a snaží se společně nalézt, co by je v životě mohlo bavit. Netuší však, že otázka peněz by jejich vztah mohla rozdělit.

Nejlepší na celé knížce byla postava Caymen její sarkastický humor byl TOP a tím padám veškeré její konverzace mě tvořily úsměv ve tváři. Děj neskutečně utíkal a moc mě bavil. Jen konec mi přešel zbytečně uspěchaný, a proto ta hvězdička dolů. Knížku jsem přečetla za jeden večer a moc jsem si ji užila.

V listopadu vychází další její knížka Vezmi si mé srdce, a podle anotace (a vlastně i podle obalu) to vypadá na další roztomilou knížku, která se mojí romantické duši bude líbit.

Ella161
30.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Tak tohle já můžu. Autorku mám fakt ráda, ačkoliv už nejsem cílová skupina. I tak mě ale její příběhy moc baví a připomíná mi to ty časy, kdy mi bylo 14 a poprvé jsem na ní narazila. Vím, že u jejích příběhu můžu vždy vypnout a naplno se do děje ponořit. Což je skvělé, když máte třeba náročný den a potřebujete si nějak odpočinut. S tímhle výběrem rozhodně neuděláte krok vedle.

Jak je u autorky zvykem, tak i tady jde o první lásku. První rande, zamilování no prostě pohoda. Postavy vždy vymyslí skvěle. Tak moc, že si k nim vytvoříte pouto, až už chcete či ne. Ani tady tomu nebylo jinak. Caymen jsem si oblíbila v podstatě hned. Její suchý humor na mě zapůsobil a rozhodně i nejednou rozesmál. Ale nebylo to jen kvůli jejímu humoru, ale i kvůli tomu, že to byla fakt moc hodná holka. Své mámě pomáhala, jak jen mohla. Myslela spíš na ní než na sebe, což bylo celkem obdivuhodné od 17 leté holky. A k Alexovi se mi moc hodila. Krásně se doplňovali.

Příběh jsem si vážně užila, aleee ke konci mi to přišlo všechno takové uspěchané. V posledních asi dvou kapitolách nastal celkem velký zvrat, kterému bych rozhodně dala více prostoru. Dalo by se říct, že to jaksi má otevřený konec. Mě by totiž rozhodně zajímalo, jestli Caymen vyhledá svého otce, jak jí půjde sbližování s prarodiči, co máma a ten obchůdek, co vysoká škola Prostě strašně moc toho, takže bych klidně uvítala i druhý díl.

petulkapeta
15.08.2023 5 z 5

(SPOILER) ,,Všechno co stoji za to mít,stojí za riziko."

Mě Kasii nezklamala,zvlast kdyz jsi uvědomíte, že tohle je jedna z tech prvních..co mě štvalo,že to už skončilo,mam tolik otazek...ach jo..
Bylo zajimave zjištění že jsi nebyly až tak vzdálení, jejich příběh rozhodně za to stojí...

Karin94
04.08.2023 4 z 5

Tohle je jako klid po bouři. Všechno se usadilo, a i když ta bouře nedělala nějaké škody, tak víš, že to nejhorší už máš za sebou.

Ja proste milujem knihy od Kasie West. Aj keď je toto autorkina prvotina, žrala som to. Pre mňa je táto autorka niečo ako naša slovenská Miroslava Varáčková a to doslovne.

Príbeh o dvoch sedemnásťročných pubertiakoch, o Caymen a Xanderovi, ktorí sú úplne normálni ľudia, ale navzájom veľmi odlišní. On je nechutne bohatý, ona chudobná a predávajúca porcelánové bábiky. Medzi nimi je ale istá veľká vzdialenosť. Dokážu to prekonať?

Všetky postavy v knihe boli sympatické a úžasné.
Caymenin sarkastický humor bol proste bomba!
Xanderova postava mi obzvlášť sadla, pretože ho autorka nevykreslila tak, ako je to u zbohatlických detí bežné. Bol celý perfektný a na nič sa nehral.

Mám veľmi rada autorkin štýl písania. Píše tak reálne, ľahko a dobre, až mi je niekedy smutno, že jej knihy sú pomerne krátke. Aj tu mi kvôli urýchlenému koncu chýbalo, že kniha nemala aspoň o 50 strán viac.
Inak krásny a romanticky príbeh, ktorý si zamiluje nejedna romantická duša.

Ak máte radi contemporary žánre, ktoré sa zaoberajú problémami každodenného života, ale na druhej strane vám nevadí, že sú to príbehy skôr pre mladé čitateľky, tak vám knihu odporúčam.

happy19
31.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Sladká Westovka z těch prvních psacích začátků,-)
Celkově pěkný příběh a bonus ve formě sarkastické Caymen je dokonalý!
Za zrychlený konec nemůžu dát plný počet,ale i tak vřele doporučuji! I mladším ročníkům,-)
A v listopadu vyjde Vezmi si mé srdce :-)

,,Vzdálenost je nic, když má člověk motiv."

anezka1711
31.07.2023 3 z 5

Nebyla to kniha úplně jedna z jejich nejlepších, ale dalo se to.

Ketfl
30.07.2023 4 z 5

Já se na knihy od Kasie West vždycky těším. Jednou za čas mě chuť na takový sladký příběh pro mladší čtenářky úplně přepadne, navíc Kasie má opravdu úžasný styl psaní, takže zábava na jeden dva večery je vždy zaručena. Tento příběh měl celkem zajímavý námět. Hlavní hrdinka totiž vypomáhá svojí mamince - a to prosím - v obchodě s porcelánovými panenkami. To je trochu jako z noční můry, ale proč ne? Hlavní hrdina Xander byl na můj vkus až moc dokonalý, na svůj věk až neuvěřitelný slaďouš. Ale jako celek dobrý. Na moje nejoblíbenější knihy od Kasie (Po tvém boku a P.S. Líbíš se mi) to sice nedosahuje, ale i tak jsem si knihu příjemně užila.

lena.o.knihach
23.07.2023 4 z 5

Na další knihu od Westové jsem se hodně těšila, i když jsem z těch posledních pár romancí, které vyšly, nebyla tak nadšená, Vzdálenost mezi námi mi to vše vynahradila. Je to skvělý příběh!

Sedmnáctiletá Caymen Meyersová prodává v obchodě s porcelánovými panenkami a s mamkou mají co dělat, aby vyšly s penězi. Jednoho dne vejde do krámu Xander Spence, u kterého je na sto honů poznat, že je až nechutně bohatý. Caymen ví, že boháčům se nedá věřit, když ale Xander vypadá tak dobře a nějak si prostě nemůže pomoct... Mezi nimi je ale spoustu rozdílů, dokáží je překonat?

Nejnovější westovka byla nádherná jednohubka, kterou jsem zhltla za cca tři hodinky a šíleně si to užila. Jedinou výtku bych měla k tomu (až k vzteku urychlenému konci), přitom by mi vůbec nevadilo, kdyby kniha měla minimálně o 50 stran víc. Postavy mi za tak krátkou dobu moc přirostly k srdci a vůbec jsem se s nimi nechtěla loučit.
Kromě skvělé romantické linky, kde nechyběla chemie, má Caymen úžasně vtipné sarkastické hlášky, kterými je proslulá a věřím, že si je zamiluje snad úplně každý čtenář.

Vzdálenost mezi námi se rozhodně řadí k tomu nejlepšímu (ano, i přes ten zatraceně rychlý konec), co jsem od Kasie Westové četla a moc vám ji doporučuji.

#spoluprace @albatrosmedia

ester4597
16.07.2023

(SPOILER) @muj_dousek_knihy
Od Kasie jsem četla pouze kluk odvedle a bylo to bezva.
Od knihy jsem nic neočekávaná, bylo mi jasné, že to nebude nic extra a spíše slow burn romance a tak.
No a měla jsem pravdu, pokud očekáváte něco ohromného, tak přibrzděte. Jde poznat, že je to první autorčina kniha, ale co mě fakt hrozně bavilo, byl dokonalý sarkastický humor Caymen. To bylo prostě skvělé !!
Celkem mě bavil vztah mezi Xanderem a Caymen jak se postupně vyvíjel.
Konec byl urychlený a připadalo mně to nepřirozené a nereálné.
Nicméně čtení bylo fajn
Jaká kniha od Kasie vás naposledy nadchla ?
Děkuji @albatrosmedia #spoluprace

Petra-1
06.07.2023 5 z 5

Četla jsme před delší dobou v originále a musím říct, že jde o další krásnou knihu od autorky. Sympatické postavy, sarkastická hlavní hrdinka a zajímavá zápletka.

Kekik
05.07.2023 5 z 5

Kasie West je sázka na jistotu. Líbí se mi její knihy, byť již dávno nejsem ve věkové kategorii hrdinů. Přesto její knihy ráda vyhledávám. Autorka píše svěžím stylem. Žádné zbytečné odbočky, natahování děje.
Caymen si mě získala díky svému sarkasmu. Její hlášky seděly jak poklice na hrnec. Moc jsem se pobavila. Trochu jsem si musela zvyknout na prostředí panenek. Mám k nim stejný přístup jako Caymen. Děsí mě.
Trochu bych ještě rozvinula konec. Na mě byl možná až trochu moc zrychlený.
Těším se na další setkání s autorkou.

Marthas
15.06.2023 3 z 5

3,4/5 Na tuhle knihu jsem se léta opravdu těšila. Nemůžu si pomoct, ale ten obsah byl opravdu slibný. Námět opravdu silný, ale.. Ale je na ní dost poznat, obzvlášť ke konci, který je zrychlený až zkratkovitý, že je to jedna z autorčiných prvních knih, které napsala. Velkým plusem knihy byl podle mě sarkasmus hlavní hrdinky Caymen a Xander jí dobře sekundoval a doplňovali se. Oběma jsem fandila. Překlad byl dobrý, zde bych opravdu spíše viděla chybu na straně autorky a její nevypsanosti. Psychologie postav byla na dobré úrovni a pozvolný vztah dobře popsaný. Přesto na konci byly nějaké nedorazy, něco se vyřešilo moc snadno, něco nebylo vůbec vysvětleno.. Prostě konec to srazil z výšek na dobré. Myslím, že by knize prospělo klidně ještě pár stránek navíc.
Možná bych ještě měla podotknout, že podle goodreads je toto první díl série Staroměstké krámky a jeho druhým dílem je u nás již vyšlá kniha Kluk odvedle.
Přesto bych knihu nezatracovala. Na to, že je to asi autorčina druhá či třetí kniha, tak je začátek opravdu čtivý a slibný a čtenáře opravdu baví. Věřila bych tomu, že zhruba doprostřed autorka knihu opravdu pilovala a vymazlovala, bohužel..

Lutzinka
14.06.2023 4 z 5

TOP westovka, vtipné, sarkastické, fajn čtení.
Hvězdu dolů dávám jen za trochu odfláknuté vysvětlení ohledně prarodičů a matky na konci.