Vzdálené vrcholky hor 2

Vzdálené vrcholky hor 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28605/bmid_vzdalene-vrcholky-hor-2-tlq-28605.jpg 4 38 9

Vzdálené vrcholky hor série

< 2. díl

Druhá část dramatického příběhu z koloniální Indie zachycuje osudy anglického důstojníka Ashtona Pelham-Martyna poté, co bezpečně dopravil svou životní lásku, indickou princeznu Aňdžali, k jejímu ženichovi, a odjel za svými dalšími povinnostmi v přesvědčení, že ji už nikdy nespatří. Osud je však znovu svede dohromady - a Aňdžali je ve smrtelném nebezpečí. Pobyt u bithórského dvora pro ni byl peklem, neboť její sestra a spolumanželka Sušíla začala tolik žárlit na pánovu přízeň, že Aňdžali intrikami rychle odsunula stranou a snažila se ji zahubit. Po pánově smrti se chce Sušíla podle tradice vrhnout na pohřební hranici svého manžela a přitom nechat Aňdžali zmrzačit a nechat dožít v kobce. Ashe v tu chvíli čeká bolestné rozhodování mezi povinností britského důstojníka, indickou výchovou a nesmírnou láskou k ženě, kterou zdá od dětství. Nakonec s pomocí přátel provede odvážný kousek a Aňdžali zachrání, ale to rozhodně neznamená, že už mají všechny nesnáze za sebou a mohou žít šťastně až do smrti. V Indii v druhé polovině 19. století totiž vůbec není přijatelné, aby se Angličan, a ještě k tomu důstojník, oženil s Indkou, takže Ash a Aňdžali musejí snášet ústrky od obou částí společnosti. Navíc Indie opět vře nespokojeností a zdá se, že se schyluje k dalším krvavým bojům...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

THE FARS PAVILIONS , 1978


více info...

Přidat komentář

evickakyticka
18.08.2021

První díl mě bavil, tady jsem se vůbec nemohla začíst. Na začátku spousta politiky a po přečtení komentářů potvrzeno... Škoda...

Ladys
02.02.2018 4 z 5

Druhý díl se více věnuje politickým a vojenským událostem v Indii, Pákistánu a hlavně Afghánistánu.
Těmito historickými událostmi tu více, tu méně prosakují osudy našich hrdinů.
Rozumím, že autorka měla své důvody k rozepsání vývoje událostí v Afghánistánu, ale pro mě jako čtenáře to byl výklad zbytečně dlouhý.
To samé při válečném konfliktu s Angličany.
Několik set stran věnujících se převážně situaci v zemi zmítající se bouřemi proti všem cizincům a všemu cizímu (jak aktuální téma dnes) kdyby se zkrátilo na potřebné minimum, tak by to druhému dílu prospělo.
To, že byl Afghánistán naladěn proti všemu cizímu se dá pochopit během pár stran a rozvláčné popisování konfliktu mě trochu nudilo.
I přes tuto výtku ale druhý díl vážně stojí za přečtení a čtyři hvězdy si dle mého zaslouží.


Kerberos
05.07.2017 4 z 5

Druhý díl je sice trochu slabší,ale celkově se mi to líbilo.

lapagerie
19.05.2016 3 z 5

Musím říct, že jak jsem se těšila na druhý díl po přečtení toho prvního, tak jsem byla zklamaná. Příběh Ashe a Aňdžali je po slibném začátku odsunutý na vedlejší kolej a děj se motá kolem různých válečných konfliktů a politických tahanic. Sem tam se sice o dvojici něco dozvíte, ale to, co byste čekali po konci prvního dílu, se jaksi neobjevuje :( Škoda.

Jarka59
25.04.2015 5 z 5

Je to už dlouho co jsem četla oba díly a líbily se mi oba.Dobře se četly.

danka13
15.03.2014 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem se těšila na druhý, nezklamal mě.

p.a.
27.06.2013 3 z 5

Tento druhý díl už nebyl tak zajímavý jako předcházející kniha. Více popisnosti, méně zaměření na jednotlivé postavy. I tak neublíží a pro zjištění dalších osudů hlavních hrdinů nutnost přečíst. U prvního dílu jsem hvězdy poněkud nadsadil, zde tedy jen za 3 hvězdy a 65 %.

marinada
10.03.2012 4 z 5

Dávám 80% za vynikající první polovinu románu, druhou půlku už jsem nebyla schopna se soustředit, šlo už jen o válčení a romantický ráz příběhu se téměř vytratil. I tak moc doporučuji těm kdo přečetli první díl!

rose
09.01.2012 3 z 5

I druhý díl je krásný, zajímavý a hlavně o lásce :), škoda, že ke konci už je to jenom o vojenských konfliktech a bojích. To už jsem jen prolistovala a vrátila se do děje až na poslední strhující kapitolu.

Štítky knihy

Indie

Autorovy další knížky

Mary Margaret Kaye
britská, 1908 - 2004
2005  87%Vzdálené vrcholky hor 1
2005  84%Vzdálené vrcholky hor 2

Kniha Vzdálené vrcholky hor 2 je v

Právě čtených2x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce49x
Chystám se číst16x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x