Vyznáte se v tlačenici?

Vyznáte se v tlačenici? https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174851/bmid_vyznate-se-v-tlacenici-rJR-174851.png 4 36 9

Metody těch, kdo mají ostré lokty. Je-li Vám muž nevěrný, máte pět možností. Chcete-li mluvit, nemějte myšlenky. Jak odmítnout šéfa. Máte psí oči? Máte dobrou pověst? Proč vzniká nuda? Auto, nebo dítě? Dobrý plat a špatný šéf, anebo naopak? Proč si neumíte nic zařídit? Úspěšně se tvářit polovina úspěchu. Teorie prvních tří minut. Svalovec není tím pravým. Přání nesplňujte okamžitě. Chcete změnit povahu svého muže? Teorie vzácnosti. Špetka záhadností neuškodí. Pán a otrok. Dopřejte manželovi, aby Vás někomu přebral. Kdo sedí v koutě, toho nenajdou. Co je malá nejistota? Na nedostatky buďte hrdé. Máte manželské tradici? Metoda kam vy, tam i my. Manželství je intituce, ve které se máte mít lépe než za svobodna. Nežádejte - žádejte, aby žádali u Vás. Budujete si prestiž? Styky směrem nahoru a styky směrem dolů. Jsou známosti důležité? Žádejte jen to, co můžete dostat. Vybíráte si prostředí k rozhovoru? Choďte tam, kde Vás mohou vidět. Jak se zprotivit svému milému. Udělejte ho šťastným, budete šťastná. (zdroj: přebal knihy)... celý text

Přidat komentář

kikiw
19.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Dostalo se mi do rukou vydání z šedesátého sedmého, grafické zpracování fungovalo jako obří titulky v BLESKu, tak jsem knihu rychle prolistovala a zhodnotila, že bude sranda. Následující čtení mi tuto domněnku potvrdilo, bavila jsem se od začátku do konce. Nevím, jestli se u toho budou smát i muži, ale hodlám ji půjčit kamarádkám. Kategorizace možností ve vztazích, manželství a na pracovišti je tak trefná, že se k některým bodům asi budu vracet. I po letech jde o aktuální čtení. (Při vstupu do místnosti se nezeptá vedoucího: "Prosím vás, kde je tady vedoucí?" Štika se raději zeptá na vedoucího nejbližší - ženy. Pravděpodobnost osudné chyby je zde 1:100.) Dnes už bude ta pravděpodobnost nižší, ale pořád na té úvaze něco je. A co se týká typologie kolegyň na pracovišti, kdy jsou zvažovány varianty od "dobré pracovnice, dobré kolegyně a přitažlivé ženy" po "špatnou pracovnici, špatnou kolegyni a nepřitažlivou ženu", tak si po přečtení stále lámu hlavu nad tím, kam bych se zařadila :-) Suma sumárum jde o čtení, které je krutě upřímné, až nechápu, jak může být tak svižné a vtipné. A co říct o Štice? Svým způsobem bude vždy úspěšná a spokojená. V době, která pasovala štěstí na hlavní smysl života, je to obdivuhodné, teprve následně bude položena otázka: "Za jakou cenu?".

Rind
26.09.2021 4 z 5

Dnes je podobných knih mraky a mraky. Přidávám * za nadčasovost a čtivost.


gretl74
13.10.2020 4 z 5

Velmi nadčasové ;) Štika nejsem a nikdy jsem nebyla, neumím to, ale ve svých dávných šestnácti letech, kdy mi knížku půjčila kamarádka, jsem ji hltala a nestačila se divit. Jeji precteni rozhodně rozšíří obzory a nezaškodí takto nahlédnout do tábora "nepritele". :)

Opatov
22.10.2018 4 z 5

Vztahovy manual pro zenu v kazdem veku a v kazde dobe. Vyborne jsem se pobavila a poucila. Doporucuji.

maygirl
25.01.2017 4 z 5

Příjemná, nadčasová kniha... člověk by neřekl, že poprvé vyšla v šedesátých letech. Dobře a lehce se čte a přitom je plná zajímavých informací s praktickými, zábavně pojatými aplikacemi. Snad nejvíc jí vystihne, když napíšu, že jde o praktickou příručku do života pro všechny, kdo fandí seriálu Hous of Cards a hlavně Underwoodovým :-)

Pershing
28.12.2014

Ahoj vespolek.
Štikologie, kromě toho že je zábavná, je taky parádní učebnicí - obrany proti manipulaci.
Překladů původního vydání bylo několik. Myslim že v tomto vydaní (nemám teď knížku po ruce) překladatel trochu změnil význam protikladů. V původním překladu z roku cca 1968-9 se štika zaobírala kromě horolezectví (to zůstalo) ARABŠTINOU a nikoliv španělštinou. Druhým prohřeškem pak byla záměna u obrany štičky odkazem na časopis VOGUE za Kosmopolitan (netuším proč).

Oter
07.06.2014 4 z 5

Štikologie je zajímavá publikace o tom, jak být úspěšnou mrchou. No, upřímně bych tuto ženu v reálném životě rozhodně nemilovala (i když ne vždy potvory včas poznáme), ovšem jako literární postavu ji člověk musí do určité míry obdivovat.

SuzukiZ
08.09.2013 5 z 5

Humorná kniha, u které se člověk pobaví (neběhej za chlap(c)em, kdo něco honí, nikdo to nedohoní). Hodně mi to připomíná "Proč muži milují potvory.." a popravdě, ačkoli Tlačenice je o 45 let starší, líbí se mi víc - vtipnější, ne až tolik do potvory a přesto dokáže přesně zachytit pocity ženy, která chce ulovit nějakého "pana Kapra" (hlavní hrdinka Šti(č)ka, zajímá se nejprve o Svalovce, pak se rozhoduje mezi Úhořem (perfekcionalista) a Kaprem).

kattyV
18.02.2013 5 z 5

Opravdu zábavná "příručka" o tom, jak se uplatnit v životě. Štiku asi nebudete tak úplně milovat (na to je příliš protřelá a zvládá s přehledem situace, se kterých se průměrná dívka či žena hroutí), ale... nezbude vám nic jiného, než ji obdivovat. A přát si, být alespoň trochu štikou.