Vyznání

Vyznání https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14942/bmid_vyznani-14942.jpg 4 20 4

K 200. výročí úmrtí vycházejí paměti, v nichž autor vypráví román svého života a snaží se odhalit především své nitro. Evokuje v nich vzpomínky na dětství a mládí, líčí životní zápasy, polemiky, zpodobuje záchvaty stihomamu a rozvíjí sebeobhajobu. 32 s. obr. příl.

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Les Confessions , 1767


více info...

Přidat komentář

ZUZANA-123
20.10.2021 4 z 5

Docela náročné čtení.Rousseau byl velký milovník přírody,značnou část živoa pronásledovaný,svých pĕt dĕtí odevzdal po narození do sirotčince i když s jejich matkou žil dál až do konce svého života, pokud zrovna neprchal odnĕkud někam,pamĕti své duše nedokončil.Další jeho dílo které bych si ráda přečetla je Nová Heloísa které je ve Vyznání hodnĕ zmiňováno.

eraserhead
23.05.2021 3 z 5

Uf, tohle nebylo odpočinkové čtivo. Na jednu stranu a částečně ne moc záživné osobní paměti jedné osobnosti, na druhou stranu zajímavě subjektivní vhled do určité doby, vztahů a osudů. Čím jsem byl v knize dál, tím se to četlo lépe. Rousseau byl podle všeho zajímavý člověk, dělo se kolem něj hodně věcí. Na téhle knize je nejzajímavější asi to, že si podle ní na něj asi neuděláte nějaký jasný a komplexní názor. Míra zvážení čteného je opravdu široká. Ale jak jsem již napsal, částečně zajímavý vhled do jedné doby.


JulianaH.
30.01.2019 5 z 5

Zatím jsem přečetla první svazek (ze dvou).
Rousseau disponuje podivuhodnou schopností popsat odložení svých údajných dětí do sirotčince tak, že je vám líto JEHO.

luciekla
30.11.-0001 3 z 5

Další povinná četba tohoto roku: pokud přijmete autorův osobitý styl, kterým Vyznání napsal, pravděpodobně se dočtete spoustu zajímavých věcí a snadněji pochopíte další autorova díla.