Vyvolení: Zavolal som ťa po mene

Vyvolení: Zavolal som ťa po mene https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492128/vyvoleni-zavolal-som-ta-po-mene-YmE-492128.jpeg 5 2 2

Predstavte si naozajstné stretnutie s Ježišom, teraz v tejto chvíli, tam, kde sa práve nachádzate. Aké by to bolo? Čo by to vo vašom živote zmenilo? V knihe Vyvolení ožívajú vyvolení evanjelioví muži a ženy a prostredníctvom nich sa aj vy môžete stretnúť s Bohom, ktorý sa vás chce osobne dotknúť. Známy americký autor Jerry B. Jenkins vám prerozpráva príbeh Božieho Syna z pohľadu obyčajných ľudí z Galiley, ktorí zažívali skutočnú prítomnosť Božieho Syna a ktorým Ježiš obrátil život úplne naruby. Prostredníctvom knihy Jerryho B. Jennkinsa chce Boh každého čitateľa volať po mene cez konkrétne evanjeliové skutočnosti. Prečítajte si najväčší príbeh všetkých čias, ktorý celkom iste zasiahne vašu dušu.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura

Vydáno: , Christian Project Support
Originální název:

I have called you by your name


více info...

Přidat komentář

Starmoon
30.07.2022 5 z 5

Viete, čo mi prekážalo na väčšine filmoch o Ježišovi, ktoré som videla? Ježiš. Jednoducho žiaden film o ňom sa mi nezdal inšpirovaný NÍM – všetci tí filmoví Ježišovia (nevynímajúc najznámejších) sa mi zdali akýsi prísni, tvrdí, chladní, príliš racionálni... Jedinými výnimkami pre mňa (zatiaľ) ostávajú Ježiš v stvárnení Jeremyho Sista (Jesus, 1999) a najmä Ježiš v podarní Cliffa Curtisa (Risen, 2016).

Obdobne je to s Ježišmi literárnymi, „originálneho“ Ježiša z evanjelií občas nevynímajúc. Veľmi stručne – k Bohu Otcovi mám vrúcnejší a dôvernejší vzťah ako k jeho Synovi, ten musím (zdá sa mi) stále nanovo prácne budovať.

No a práve Ježiš z tejto knihy je (proto)typom Ježiša, v ktorého existenciu dúfam. Úprimne milý, láskavý, vnímavý, empatický, dokonca vtipný... Veľmi sympatický. INÝ. Ježiš, ktorého dokážete milovať, nasledovať, veriť mu. Alebo aspoň dokážete pochopiť, prečo a ako to dokážu iní.

Autor stvoril dielo, ktoré nie je veľmi autentické – postavy medzi sebou komunikujú a celkovo sa správajú a myslia ako dnešní Američania, keby žili vo vtedajšej Palestíne. Možno vďaka tomu sa však dajú lepšie chápať. Stokrát počuté príbehy z Biblie dostávajú nový život, vône, emócie, hĺbku. Šimon, Mária Magdaléna, Matúš, Nikodém a ďalší už nie sú len menami a niekoľkými notoricky známymi historkami z Biblie, ale ĽUĎMI. Akoby pred vami ožívali. Majú rodiny, životy, túžby, povahy, názory. Dušu. Vlastne ako celé toto dielo.

Som autorovi neskutočne vďačná, že sa na to dal.
Takéto romány dnešný svet potrebuje.
Takéto Ježiša dnešný svet potrebuje.

A ja len dúfam, že taký nejaký na nás čaká niekde v Nebi.

archandelka
18.03.2022 4 z 5

Tato kniha se mi nehodnotí úplně snadno především proto, že mé vnímání celého příběhu je velmi silně ovlivněné seriálem The Chosen, který je jednoznačně nejlepší věcí, kterou jsem na téma Ježíšova života viděla. Kniha je v podstatě doslovným převyprávěním seriálu, podle toho, jak to autor uvádí, sloužila jako podklad pro tvorbu příběhu. Napsaná je velmi lehce, ale tím, že jsem viděla seriál, nebyla pro mě žádným překvapením, jenom doplněním celého příběhu. Nicméně kdybych měla doporučit knihu anebo seriál, rozhodně doporučuji seriál, kniha je fajn, ale zdaleka to nedosahuje kvalit seriálu. Ale přesto, i když to možná vyzní asi dost schizofrenně, jako velký fanoušek The Chosen si pořídím i její případné pokračování :-)


Kniha Vyvolení: Zavolal som ťa po mene je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x