Vývojová psychologie. Dětství a dospívání

Vývojová psychologie. Dětství a dospívání https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238107/vyvojova-psychologie-detstvi-a-dosp-238107.jpg 4 43 6

Doplněné a přepracované vydání oblíbené publikace se zabývá psychickým vývojem jedince v období dětství a dospívání. Tento vývoj je analyzován z různých hledisek: se zaměřením na osobnost člověka, podle jednotlivých psychických funkcí, ale i vzhledem k jeho postavení v nejvýznamnějších sociálních strukturách. Kniha vysvětluje, které reakce jsou pro určitá období lidského života standardní a přináší také informace o psychických potřebách dětí, jejichž naplnění či nenaplnění ovlivňuje dětské prožívání a chování. Znalost vývojové psychologie tak současně umožňuje i čtenářovo pochopení vlastních zážitků z dětství a dospívání, a tedy sebe sama. Publikace je určena studentům psychologie a příbuzných oborů a rovněž každému zájemci o dětskou psychologii.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: ekniha , Karolinum
Originální název:

Developmental Psychology: Childhood and Adolescence


více info...

Přidat komentář

hu_87
22.03.2021 5 z 5

Marie Vágnerová opět dokázala, že je velmi šikovnou spisovatelkou. Kam se hrabou některé jiné publikace, tahle je jednoznačně ze všech nejlepší.

Simona99
25.02.2021 5 z 5

Pěkně pojatá publikace. Celkem do podrobna, ale každý si myslím najde své...


Knihomolová
17.07.2019 5 z 5

Moc zajímavé čtení. Jako mamina rok a půl starého mláděte musím knihu pochválit. Erudovaně a přesto srozumitelně napsáno. Doporučuji všem, kteří mají co dočinění s dětmi a dospívajícími. Kniha je takovým malým můstkem k porozumění si.

molt
12.11.2017 4 z 5

No, tak... Asi to není pro čtrnáctiletého (té doby končícího) pubescenta. Ale už můžu říct, že pro mě vývojováá psychologie není tak úplně španělská vesnice. Ke konci, to bylo téměř napínavé.

Mikkinnen
04.06.2017 5 z 5

Skvělá kniha, jak pro učitele tak i pro rodiče, kteří chtějí porozumět svým dětem, proč dělají to co dělají v určitých obdobích jejich vývoje.

Alpasstyle
05.09.2015 5 z 5

Skvělá kniha, obsahuje velké spektrum informací o dané tématice, doporučuji.