Noc po Vánocích

Noc po Vánocích https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344474/bmid_noc-po-vanocich-O26-344474.jpg 4 125 27

Pierce Waverly, hrabě z Devonmontu, přijíždí po naléhavém dopisu Camilly Stuartové o matčině nemoci na návštěvu, které se stále vyhýbal, protože nemůže matce odpustit, že ho v dětství bez vysvětlení předala do péče příbuzným. Třebaže matka ve skutečnosti není nemocná, chce na panství vydržet až do Vánoc, aby konečně přišel na to, co se stalo o posledních Vánocích, které tu jako dítě trávil. Přitom se mu do pátrání neustále plete jeho dávná kamarádka a nynější matčina společnice Camilla…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Twas the Night after Christmas , 2012


více info...

Přidat komentář

Kudík
01.11.2023 4 z 5

Pierce Waverly, dědic hraběte z Devonmontu, měl od svých 8let smutné dětství. Díky příbuzným na farmě u Waverlyů (strýci, prastrýci, bratranci a již známé sestřenici Virginii, která se za jeho zdařilé pomoci dala dohromady s Gabrielem Sharpem), měl kde trávit prázdniny a různé svátky. Těžko se mi odhadovalo, co přesně se stalo a v samotném závěru, po odhalení, mi "tento" důvod přišel trošku přitažený za vlasy. Dále mi přijde, že ve 4. a 5. díle žertující a věčně flirtující Pierce, působil dosti jinak. Sympatická vdova Camilla se svým tajemstvím v podání Jaspera, milujícím báseň o Santa Clausovi, to vylepšovali. Časem se dostanu k předcházející sérii, anebo k té navazující, ale chvilku si dám od autorky pauzu, protože některé části dílů jsou si podobné. 3,5*

kacenka6144
23.02.2022 4 z 5

Zase se našel jeden napravený hříšník. Knížka sice nemá s celu sérií vlastně nic společného, ale Pierce je stejný výtečník jako sourozenci Stonevilleovi. Takže k nim tak nějak patří.


uminaa
28.11.2021 4 z 5

Pri tejto knihe mi vykĺzlo aj pár slzičiek. Kniha sa dobre čítala a príbeh bol naozaj zaujímavý.

katkaq
16.11.2021 4 z 5

Přišlo mi že ani autorka snad do poslední chvíle vlastně nevěděla, proč vlastně matka svého syna tenkrát vyhnala a až ke konci ji napadlo řešení. Jinak to byl to moc milý příběh a zvlášť teď před Vánocemi si u něj člověk opravdu odpočine.

miruska1
26.01.2021 3 z 5

Tato autorka je moja oblubena, ale tato kniha-Radim ju k najslabším. Chcela som vedieť prečo sa Pierceova matka takto zachovala, takže som to dočitala. Inač mi to přišlo dlhe a o ničom, až na posledně kapitoly. - tieboli zajímavé i dojímavé a pěkně to uzavřeli.

DUNIKO
25.09.2020 5 z 5

Krásné, vnímavé, citlivé.Přijemně mě to navnadilo přečíst si celou sérii.

moudivlacek
28.06.2020 5 z 5

Krásné zakončení celé série. I když příběh je dlouho hodně smutný a člověk cítí tu bolest "dospělého dítěte", tuší, že pravda bude velmi podivná. Matka Piercea hraběnka stále tvrdí, že syna vždy milovala, on jí nevěří, ona vše odmítá vysvětlit. Pravda nakonec vypluje na povrch, a je pravda, která stále bolí, a je pravda, která má očišťující účinky. Vdova Camilla má doutnající oheň v těle, ale hlavně srdce na správném místě. To, že je věrná hraběnce, Pierce oceňuje, stejně tak i upřímná slova k němu, byť někdy se mu nelíbí. Konec je prostě pohádka sama o sobě. Na tuto sérii nezapomenu a určitě se k ní ráda někdy vrátím.

Maruš.D
13.05.2020 5 z 5

Taková krásná tečka k sérii Výtečníků. Doporučuji přečíst hned po té. Milý příběh, který neurazí. Hlavní postavy nejsou nějak komplikované, ale naopak jsou vcelku rozumní. Ráda se k takovým knihám vracím :-)

pip11
28.10.2019 4 z 5

Pěkná vánoční romantika, kterou prostupovalo tajemství Pierceovy rodiny a které se díky Camille podařilo rozuzlit. Období vánočních svátků dodalo knize na kouzle. Nenáročná, ale hezká a čtivá.

Etule
27.08.2019 4 z 5

Trošičku mi tady chyběli Sharpeovi. Sice se tam na konci mihl Gabriel, ale líbilo by se mi, kdyby jedny vánoce (třeba v epilogu) strávili s nimi. To by bylo skutečně dokonalé zakončení této série.
Nicméně Pierce mi bylo strašně líto a nejednou se mi pro něj svíralo srdce, když si vezmu, jak se k němu rodiče zachovali. Ještě, že byl jeho otec už po smrti, jinak bych ho asi skočila nakopat já. :D
Camilla byla sympatická, ale hlavně rozumná a dost empatická a jsem ráda, že to nakonec dobře dopadlo. Taky se mi líbilo, že se tady mihnul můj milovaný Pinter a zároveň si autorka otevřela dveře do další série, představením nového detektiva Mantona. :)

rampapa
08.07.2019 5 z 5

Krásný příběh o lásce.Knizka se mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI.

cukrovka
30.06.2019 5 z 5

Romantický příběh zasazený do období Vánoc. Stále jsem přemýšlela, co mohlo donutit matku vzdát se syna. Musím říct, že tato doba nebyla pro ženy vůbec lehká. O všem rozhodovali muži, i majetek vlastnili muži. Ženy byly závislé na libovůli svých manželů a otců.

munka
18.02.2019 4 z 5

Nenáročný romantický príbeh, ktorý poteší.

Lee7
09.11.2018 4 z 5

Hezké vtipné a klidne na večer

DominaCZ
26.07.2018

Jednou jsem si tyhle romance alá kníže vs. poddaná zkusila a tušení mě nezklamalo.
Ač čtivé, tak přece jen hodně jednoduché, ale pro romantičky to je nádhera, takže jim to doporučuju.

moonula
04.05.2018 5 z 5

Kniha jako závěr série se mi moc líbila.Takže všichni šťastní a všechno dobře dopadlo.Na tuhle knihu jsem čekala a nebyla jsem vůbec zklamaná..

mikika
30.04.2018 3 z 5

průměrný příběh s mimořádně ufňukaným hrdinou, kdyby si to s matkou vyříkal hned na začátku, mohli jsme si těch zbylých 200 stránek ušetřit...

LilianaFalcon
06.04.2018 5 z 5

Knihu považuji za autorčinu klasiku, tentokrát zbavenou záporáků, teda, pokud nepočítáte toho, co všechny "straší" z hrobu. Tahle knížka není možná tak napínavá, ale rozhodně to nahrazuje řešením všech vztahů. A zabalit celý děj do vánoční atmosféry, když jedním z hlavních motivů příběhu je vztah k dětem? Úžasné :-)

TaLu
20.03.2018 4 z 5

Velmi příjemný romantický příběh, zasazený do období Vánoc, což jeho kouzlo zvýrazňuje. Hlavním hrdinům čtenář přeje, aby se vše vysvětlilo. Postavy z předchozích knih série jsou zmíněny jen okrajově, ale i za těch několik vět jsem byla vděčná. Vždy se ráda dozvím alespoň něco málo z dalších osudů celé rodiny. Příběh je tentokráte především romancí a zápletka je spíše okrajovou záležitostí. Raději jsem moc nepřemýšlela o tom, že maminka to přece jen mohla vyřešit jinak, alespoň se pokusit o kontakt formou dopisů. Ale byla jiná doba, žena byla mnohem více pod dozorem. Vytáhnout mobil a poslat bleskovou sms zprávu nebylo možné :o)
Pro romantiky knihu doporučuji, tentokráte i obálka slibuje to, co v knize čtenář najde. Jen tam chybí brýle, to byl takový milý prvek.

Adelin239
08.03.2018 5 z 5

Nádhera! Tuto knihu jsem si přímo zamilovala! Nenáročná, krásná a velice čtivá. Spisovatelka mi velmi sedla a moc jsem si ji oblíbila. Konec knihy se dá sice předvídat, ale i tak vás to donutí dočíst ji úplně celou až do konce. Tak to bylo alespoň v mém případě.
Určitě ji doporučuji si přečíst, už jen díky postavám, opravdu je to krásný a romantický příběh! :)
Těším se na další skvělé knihy od této autorky!