Výstřely z hranice

Výstřely z hranice https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125924/vystrely-z-hranice-125924.jpg 3 19 2

Kniha přináší v několika povídkách plných napětí autentická svědectví a vzpomínky pamětníků na boj o Zelenou hranici.Jednoznačně ukazuje,že tento boj byl bojem na život a na smrt z obou dvou stran.Boj,který nekončil,pouze měnil v průběhu doby své formy.

Přidat komentář

josef6743
16.05.2023 4 z 5

Zajímavý pohled na situaci na hranicích nedlouho po válce, očima pohraničníků. Poskytuje jiný pohled než jaký je v dnešní době vytvářen o pohraničnících, jako o fanatických vrazích se stranickou knížkou, těšících se jen na to, až si budou moci vystřelit na nějakou nevinnou oběť. Jednotlivé příběhy jsou čtivé, místy napínavé, barvitě popisované vkladem vypravěče, ale finále příběhů bývá naopak až příliš rychlé a stručné. Občas není zcela srozumitelný přechod mezi dějišti a něco by zasloužilo více vysvětlit. Celkově jsem si však knížku užil.

Pavelpi
13.03.2015 5 z 5

Kniha je dobře napsaná a příběhy jsou strhující.Přestože jsem četl i nové verze některých příběhů v této knize,nedokážu posoudit,co je pravda.V době napsání knihy se pravda prezentovala tak,že ti co opouštěli republiku byli ti špatní. Podle platných zákonů ČSR byli.Z dnešního pohledu je to uváděno,že špatní byli ti,kteří naopak republiku bránili ( a to se mi moc nezdá).Ale kniha se mi líbila,proto dávám plný počet bodů.


Štítky knihy

pohraničí krimi pohraničníci ochrana státní hranice

Autorovy knížky

Zdeněk Šaroch
česká, 1934
1974  67%Výstřely z hranice

Kniha Výstřely z hranice je v

Přečtených22x
Knihotéce24x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x