Vyššie dobro

Vyššie dobro https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408623/bmid_vyssie-dobro-kXc-408623.jpg 3 46 11

Skúsený vojnový korešpondent John Bailey sa po návrate zo Stredného východu osamelo prepíja životom. Prežil toho príliš veľa a na návrat do normálneho života mu chýbajú sily. Zlomený muž by potreboval nový štart v osobnom živote aj veľký príbeh pre noviny. Ten by však málokto hľadal v naoko tuctovej vražde mladej prostitútky vo vychytenej sydneyskej štvrti, aké bežne zapĺňajú bulvárne čierne kroniky. John dostane od svojho priateľa šéfredaktora Geralda úlohu sledovať neviditeľné nitky vedúce k mladej žene. Jeden z jej najlepších zákazníkov pracoval ako poradca ministra obrany. Od vraždy akoby sa po ňom zľahla zem, bojí sa o holý život. Napokon však sám kontaktuje Baileyho a tvrdí, že má informácie, ktoré môžu položiť celú vládu. Udalosti naberajú nebezpečnú rýchlosť. Do hry vstupujú štátne záujmy a Bailey sa opäť raz na vlastnej koži presviedča, že v partii o vyššie dobro sú pešiaci z prvej línie vždy nahraditeľní.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Greater Good , 2018


více info...

Přidat komentář

Pletynka
28.10.2023 4 z 5

Ze začátku jsem se do knihy musela nutit, ale pak se to tak rozjelo, že mě ta kniha pohltila. Až do posledních stránek se pořád něco dělo a moc se mi kniha líbila.

Artep25
17.05.2023 3 z 5

Zdálo se mi ,že to šlo hodně po povrchu .Něco tomu chybělo .Ne, že by se to nedalo vůbec číst ,ale četla jsem už lepší .


Tayliee
29.04.2023 3 z 5

Páni! Ze začátku mě kniha nebavila a snad poprvé v životě jsem byla ráda, že má kniha tak tlusté strany. V nějaké chvíli se to ale zlomilo a já se na čtení i těšila. Postupem času mám z knihy dobrý pocit. Příběh mě bavil. Za přečtení stojí

bábuška
11.01.2023 4 z 5

Příběh válečného zpravodaje, který po návratu do Sydney rozkrývá při po náhodné vraždě mladé dívky špinavé čachry mezi nejvyššími politiky. Zažívá pronásledování postižených, surové mučení, jen aby se nedostaly na veřejnost podvody v nejvyšších kruzích. Kniha velice čtivá, podobný děj se může odehrávat kdekoli, kde politik baží po moci za každou cenu.

knihomolkadorfa
06.11.2022 3 z 5

Čekala jsem víc, nemohla jsem se pořádně začíst. Takový trochu lepší průměr.

Dandulka
14.05.2022 5 z 5

Skvěle napsaný příběh. S citem se zde prolíná minulost s přítomností a autor nezapomíná ani na soukromý život svých postav. Dokonce i nešvar alkoholismu u hlavního hrdiny je zde podáván jako něco sice velmi špatného, přesto však u sympatického novináře jen jako důsledek jeho pracovního nasazení a důsledků, kterým byl nucen čelit. Vzhledem k tomu, že se jedná o první díl trilogie, jsem moc zvědavá na další pokračování.

Wladimirski
26.09.2021 2 z 5

Podle anotace jsem čekal víc. Pointa dobrá, ale zpracování takové "nedovařené", líčení působí lacině, hlavní hrdina "rádoby superman", závěr po americku "sladký". Ani na chvíli mne kniha nevtáhla do děje tak, abych mu věřil a ponořil se do něj.

anája
21.07.2021 3 z 5

Sáhla jsem po knize v knihovně a musím říct, že se četla dobře. Děj byl akční a hlavní postavy sympatické. Jen nemám moc rada knížky o politice, takže i když jsem byla dlouho v obraze na konci jsem se v těch politicích trosku ztrácela.Ale na obhajobu knížky musím říct, ze normálně bych knihu na toto téma dávno odložila, ale tato byla sakra čtivě napsaná.

Hella
29.12.2020 2 z 5

No, ne. Osobně hodnotím jako průměrný .... průměr. Nic extra a ve jménech a postavách se chvílemi ztrácím. Od poloviny čtu už jen abych dočetla. 2,5* a chystaná pokračování mi mohou být ukradená.

lenka.g
26.12.2020 3 z 5

Nebylo to špatné, ale úplně můj šálek kávy taky ne. Líbily se mi prostřihy z Iráku.

fincik
24.12.2020 3 z 5

Jelikož mi kniha dorazila neočákaveně bez objednání od Knižního klubu, protože jsem čtvrt roku nic neobjednal, tak jsem od toho neměl přehnaná očekávání, ale nakonec to neurazilo. S podobnou tématikou už jsem četl lepší knížky, ale na jedno přečtení dobrý.

Štítky knihy

thrillery politika australská literatura

Autorovy knížky

Tim Ayliffe
australská
2019  69%Vyššie dobro

Kniha Vyššie dobro je v

Právě čtených1x
Přečtených56x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce97x
Chystám se číst34x
Chci si koupit6x