Vysoké hry inspektora Rádla

Vysoké hry inspektora Rádla https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298979/mid_vysoke-hry-inspektora-radla-fT2-298979.jpg 4 24 8

Jan Rádl série

< 3. díl >

Hospodářská krize byla překonána, společnost vzkvétá a rozvíjí se. Doba je stále rychlejší, nabírá na obrátkách… a Československo a s ním i celá Evropa se ženou do nebezpečných časů. Pociťuje to také vrchní inspektor Jan Rádl ze Zpravodajské ústředny, který bude s novými i stávajícími kolegy čelit temným stránkám druhé poloviny třicátých let. Do pohybu se totiž dostávají zastřené síly, kolbiště je stále užší a karty jsou možná rozdány tak, že ani sebevětší úspěch na utajené frontě katastrofu neodvrátí. Je třeba připravit se na zlé roky…... celý text

Přidat komentář

Roberta
03.09.2019 5 z 5

Četla jsem tuto serii na přeskáčku a u prvních dílů jsem se trochu smála pod fousy, ale nakonec jsem si na ten styl zvykla a začaly mě osudy a postoje postav bavit.

kuruteku
10.01.2018 4 z 5

Výborné. Sice psáno z pohledu, který nemusím, ale o to více zajímavé. Sice to není úplně uvěřitelné a plastické, něco už napsal Zábrana se Škvoreckým (a vtipněji), něco napsali jiní, ale i tak. Nemohl jsem přestat.


ivoiro
04.11.2017 5 z 5

Naprosto skvělý příběh, který jsem doslova zhltnul. Nemůžu se dočkat dalšího pokračování osudů hlavních hrdinů v té tragické době.

Iki1
27.04.2017 3 z 5

Autor píše s velmi dobrou znalostí dobových reálií. I když je kniha avizována jako retro krimi, z kriminálních záležitostí tu toho mnoho není. Spíše se jedná o dobové povídky s kriminálním nádechem. Případy, které inspektor se spolupracovníky řeší, přinášejí pro mladší generaci dobrý náhled tehdejší doby i s jejími problémy, s kterými se museli obyvatelé Československa potýkat. Charakter hlavních postav je dobře vykreslený, jejich volní vývoj je akcentován hlavně v posledních dvou kapitolách. Ty jsou ovšem z celé knihy to nejslabší, co autor mohl čtenáři nabídnout k uvěření. Celkově se jedná o dobře zpracovanou knihu, která ovšem nabízí něco trochu jiného, než anoncuje.

honex
07.03.2017 5 z 5

Třetí díl skvěle zpracované prvorepublikové detektivky. Je poznat, že autor je historik a tak velmi pečlivě pracuje s dobovými reáliemi. Podařilo se mu tak skvěle vystihnout temnou atmosféru časů, kdy se nad Evropou začaly stahovat mračna.

ReziEngli
20.02.2017 3 z 5

Mě kniha bohužel moc nebavila, zřejmě nejsem její cílová skupina. Jinak styl příběhu, zápletka, postavy, všechno naprosto super. Jen mě osobně kniha nenadchla. Ale milovníkům historických detektivek kniha rozhodně udělá radost.

jaste
11.02.2017 4 z 5

Vyjde prosím ebook?

nero 13
04.02.2017 5 z 5

Opět výborně napsáno, úplně na mne dýchla atmosféra té doby. Je zde perfektně vidět že když jde do tuhého tak se každý stará hlavně sám o sebe, a dosavadního spojence hodí klidně přes palubu jako se to stalo nám díky Mnichovské dohodě. Nedělám si iluze že by nám to v dnešní době neudělali klidně znovu.